معاون برنامه ریزی واشتغال استانداری مازندران ،گفت که مسوولان بانک های عامل درصورت همکاری نکردن درپرداخت تسهیلات به متقاضیان خسارت دیده برف سال گذشته دراین استان برابرقانون با آنان برخورد می شود.
به گزارش مبارکه نا به نقل از خبرنگارایرنا ،’علی احسانی ‘ روز جمعه در حاشیه بازدید از طرح درحال اجرای تولیدی گل های ارکیده در منطقه’هلستان’ نوشهر، افزود : هم اینک آیین نامه پرداخت تسهیلات و نیز استمهال بدهی معوق خسارت دیدگان بخش های مختلف کشاورزی درابتدای ماه جاری به بانک های عامل ابلاغ شده و هرگونه وقفه درپرداخت تسهیلات از سوی مسوولان این بانک ها به کشاورزان خسارت دیده ،توجیه پذیرنیست.
وی به نشست های متعدد با حضورمسوولان نهادهای ذیربط بویژه رییس شورای هماهنگی بانک های عامل مازندران در این استان اشاره کرد و ادامه داد : دراین نشست مقررشد تا اگر بانک هایی بنا به دلایل غیرموجه نسبت به پرداخت تسهیلات و یا استمهال بدهی کشاورزان خسارت دیده برف تمکین نکنند برابر قانون با آنان برخورد و به مراجع ذیصلاح و نیز دفتر رییس جمهوری معرفی شوند.
معاون برنامه ریزی و اشتغال استانداری مازندران با بیان آن که تاکنون تعداد پنج شعب بانکی به دلیل عمل نکردن به تعهداتش درپرداخت تسهیلات به خسارت دیدگان برف برابرقانون با مسوولان آن ها برخورد شده ، گفت : هرچند به تناسب خسارت های خسارت های وارده ناشی از برف به بخش های مختلف کشاورزی اعتبارتخصیص دراین بخش بسیار ناکافی است اما باید تلاش شود این اعتباربه نحوی پرداخت شود تا رضایت مندی تمامی خسارت دیدگان را فراهم کند.
احسانی مبلغ تخصیصی بابت جبران خسارت های ناشی از برف سال گذشته به بخش های مختلف کشاورزی دراین استان را حدود هزار و 300 میلیارد ریال اعلام کرد.
‘قاسم احمدی ‘ نماینده مردم شهرستان های نوشهر ، چالوس و کلاردشت نیز گفت : با وجود آن که رویکرد دولت به بخش تولید و سرمایه گذاری دراین حوزه بسیارمطلوب است، بنابراین نباید با اعمال رفتارهای سلیقه ای برخی از شعب بانکی درپرداخت تسهیلات به خسارت دیدگان برف ، این قشر مولد جامعه با مشکل مواجه شوند.
وی افزود : با گذشت حدود یکسال از بارش سنگین برف درغرب مازندران ، هنوز شمار زیادی از خسارت دیدگان بخش کشاورزی تسهیلاتی درقالب جبران خسارت دریافت نکرده اند که چنین وضعیتی جای تامل دارد.
وی خواستار اتخاذ تدابیر ویژه مسوولان نهادهای ذیربط برای شتاب بخشی در فرآیند پرداخت تسهیلات درقالب جبران خسارت به کشاورزان دراین شهرستان ها شد.
‘محمد عباس زاده ‘ سرمایه گذار طرح تولیدی گل های ارکیده (فلاناپسیس ) نیز برای اجرای کامل این طرح خواستار حمایت همه جانبه مسوولان نهادهای ذیربط شد.
وی ، نوسانات قیمت ارز ، تورم و رکود بازار را زمینه ساز کندی روند عملیات اجرایی این طرح دانست و ادامه داد : هرچند تاکنون حدود 16 میلیارد ریال برای اجرای این طرح هزینه شده که حدود 12 میلیارد ریال آن درقالب تسهیلات بانکی و بقیه نیزآورده شخصی بوده اما این مبلغ با توجه عملیات باقی مانده برای بهره برداری طرح کافی نیست.
عباس زاده گفت : درصورت تخصیص اعتباری درقالب متمم با هدف بهره برداری هرچه زودتر این طرح ، تحول چشم گیری در حوزه اقتصادی و بهبود فضای کسب و کار منطقه ایجاد می شود و شهد توزیع این نوع محصول گل و گیاه درداخل و خارج کشورخواهیم بود.
وی افزود : تمامی سازه های این طرح ساخت کشور هلنده بوده و دارای امکانات آزمایشگاهی پیشرفته است و با بهره برداری آن درآینده نزدیک به طور میانگین سالانه می توان بیش از یک میلیون غنچه گل ارکیده تولید کرد.
معاون برنامه ریزی و اشتغال استاندارنیزدرپایان پس از بازدید از بخش های مختللف این طرح قول مساعد داد تا برای بهره برداری کامل این طرح حدود پنج میلیارد ریال درقالب تسهیلات متمم به این سرمایه گذار پرداخت شود.
برفی که در ماه بهمن سال گذشته درمازندران بویژه غرب این استان بارید خسارت های جبران ناپذیری به بخش های مختلف بویژه در حوزه کشاورزی وارد کرد.
Saturday, 16 November , 2024