برنامه تحول نظام سلامت دولت تدبیر و امید بیشترین امیدها را جایگزین یاس و درماندگی خانواده هایی کرد که یکی از عزیزان آنها دچار بیماری صعب العلاج یا خاص هستند.
به گزارش مبارکه نا به نقل ازایرنا، براساس گفته یکی از اعضای کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی، در کشورمان تاکنون 115 هزار و 806 بیمار خاص و صعب العلاج شناسایی شده اند.
عابد فتاحی در آبان امسال و در گفت و گو با یکی از خبرگزاری ها، اظهار کرده بود که بیماری ‘ام اس’ با 41 هزار و 672 فراوانی در صدر پرابتلاترین و بعد از آن هم بیماران دیالیزی یا کلیوی با 25 هزار و 26 مورد، بیماران پیوندی با 23 هزار و 904 نفر، تالاسمی با 17 هزار و 687 مبتلا و نیز هموفیلی با هفت هزار و 517 نفر بوده است.
* فهرست بیماری های خاص و بسته حمایتی وزارت بهداشت
در فهرست بیماری های خاص و صعب العلاج که وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی منتشر کرده است، بیماری هایی چون تالاسمی، دیالیز، هموفیلی و MS در شمار بیماری های خص قرار دارند و سرطان ها، پیوند اعضا، نقص های مادرزادی، هپاتیت C و B، بیماری های شدید روانی، اعتیاد و بیماری های پیشرفته رماتیسمی مانند لوپوس و آرتریت روماتوئید قرار دارند.
با توجه به هزینه های سنگین مداوا یا دست کم درمان نگهدارنده این بیماری ها که از توان خانواده هایی که دارای چنین بیمارانی بر نمی آید، وزارت بهداشت و درمان بعد از روی کار آمدن دولت تدبیر و امید برنامه ای برای این بیماران در قالب طرح تحول نظام سلام به اجرا گذاشت تا به نوعی از بیماران خاص و صعب العلاج نیازمند حمایت و حفاظت مالی انجام شود.
در این برنامه، بیماران مبتلا به بیماری های خاص و صعب العلاج تحت عنوان مشترک بیماری های ویژه تحت پوشش معاونت درمان وزارت بهداشت قرار گرفته و هزینه های بالای تشخیصی و درمانی بیماری آنها که مشمول بیمه نمی باشند، طبق بسته خدمتی تعیین شده مورد حمایت قرار خواهد گرفت.
وزارت بهداشت حتی برای بیماران نیازمندی که توان پرداخت پنج تا 10 درصد فرانشیز خود را ندارند نیز با تشخیص سیستم مددکاری حمایت می شوند.
* پوشش های 70 و 90 درصدی وزارت بهداشت برای 300 قلم داروی بیماران خاص
رییس سازمان غذا و داروی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی که امروز، سه شنبه (9 دی) به کرمانشاه سفر کرده است در پاسخ به سووال خبرنگار ایرنا در خصوص تدابیری که برای حمایت از بیماران خاص و صعب العلاج از سوی این وزارتخانه اتخاذ شده، گفت: در این خصوص دو اقدام اساسی انجام شده است که تفاهمانامه با سازمان های بیمه گر، یکی از آنها است.
رسول دیناروند اظهار کرد: در حالی که سال گذشته 180 قلم داروی مورد نیاز بیماران خاص در کشور مشمول تفاهم نامه وزارت بهداشت با سازمان های بیمه گر بود، اما امسال شمار این داروها به 300 قلم افزایش یافته است.
وی افزود: برای بخشی از این داروها اکنون 70 درصد هزینه ها را وزارت بهداشت و درمان پرداخت می کند که این نوع داروها پیش از این اصلا مشمول بیمه نبوده اند ولی وزارتخانه از محل اعتبارات خود اقدام به پرداخت 70 درصد از هزینه های این نوع داروها کرده است.
دیناروند همچنین پرداخت 90 درصدی هزینه دسته ای دیگر از داروهایی که قبلا از سوی بیمه ها حمایت 70 درصدی می شدند را گامی دیگر برای حمایت از بیماران خاص عنوان کرد و گفت: وزارت بهداشت و درمان به این دسته از داروها نیز از محل اعتبارات خود 20 درصد برای تامین هزینه ها افزوده است.
پرداخت تنها 10 درصد از جیب برای بیماران خاص بستری در بیمارستان ها یکی دیگر از راهکارهی وزارت بهداشت و درمان در قالب طرح تحول نظام سلامت کشور است که معاون وزیر به آن اشاره کرد.
دیناورند افزود: برای کمک به این دسته از بیماران خاص که در بیمارستان ها بستری می باشند، همه داروها و ملزومات بیمارستانی برای شان فراهم خواهد شد و بیمار صرفا 10 درصد هزینه ها را از جیب خود می پردازد.
* تداوم طرح حمایتی در سال 94 در گرو تامین اعتبارات
رییس سازمان غذا و داروی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی کشور گفت: این وزارتخانه برای بیماران خاص در سال 94، طرحی حمایتی در دستور کار دارد ولی تاکنون به دلیل عدم اطمینان از تامین اعتبار آن در بودجه سال آینده، اجرای آن را به تاخیر انداخته ایم.
وی با اشاره به کاهش 200 میلیارد تومانی اعتبارات این وزارتخانه در بودجه سال 94، گفت: اگر اعتبارات مورد نیاز تامین شود، این طرح حتما اجرایی می شود که براساس آن برخی داروهای مورد نیاز بیماران خاص از جمله داروهای شیمی درمانی را به صورت رایگان در اختیار بیماران قرار خواهیم داد.
گرچه آمار بیماران خاص در استان کرمانشاه هنوز به روشنی اعلام نشده است، اما مدیر درمان تامین اجتماعی استان کرمانشاه در مهر پارسال و در گفت و گو با ایرنا از تشکیل پرونده برای یک هزار و 600 بیمار خاص در مراکز درمانی وابسته به تامین اجتماعی در استان کرمانشاه خبر داده بود.
به گفته سیامک سهرابی بیشتر این بیماران را مبتلایان هموفیلی، دیالیزی، تالاسمی، ام اس و پیوند کلیه تشکیل داده اند.
Saturday, 16 November , 2024