‘آنگلا مرکل’ صدراعظم آلمان قرار است فردا (چهارشنبه) برای مذاکره با دیوید کامرون نخست وزیرانگلیس و رهبرحزب محافظه کار این کشور درباره مسایل اروپایی و دوجانبه وارد لندن شود.

به گزارش مبارکه نا ،   دیدارمرکل با کامرون که بعد از تلاطم های اخیر در روابط لندن و برلین بر سر مواضع تند دولت لندن در ارتباط با سیاست های مهاجرتی اتحادیه اروپا صورت می گیرد، می تواند روابط این دو کشور قدرتمند اروپایی را مستحکم و یا دچار بجران جدی کند.

گفته می شود علاوه بر موضوع های دوجانبه و بین المللی و فراهم کردن مقدمات به منظور برگزاری نشست ‘گروه هشت’ که قرار است در ماه ژوئن آینده در ‘باواریا’ آلمان برگزار شود، بحث حساس آزادی رفت وآمد نیروهای کار در اتحادیه اروپا، از موارد مهم مورد مذاکره کامرون با آنگلا مرکل در جریان دیدارشان در لندن، خواهد بود.

این در حالی است که پیشتر آنگلا مرکل هشدار داده است که اجازه نخواهد داد قوانین مربوط به آزادی رفت وآمد نیروی کار در اتحادیه اروپا، تحت هیچ عنوان، تضعیف شود.

مرکل در ماه اکتبر گذشته به کامرون هشدار داده بود که پیشنهاد وی برای محدود کردن پذیرش مهاجران ازسایر کشورهای عضو اتحادیه اروپا باعث می شود که وی به نقطه غیر قابل بازگشت در ارتباط با این اتحادیه برسد.

براساس گزارش اشپیگل، ‘آنگلا مرکل’ صدراعظم آلمان گفته بود که برلین ترجیح می دهد که انگلیس از اتحادیه اروپا خارج شود تا اینکه برای رفت وآمد کارگران دارای تابعیت کشورهای اتحادیه اروپا، در این اتحادیه محدودیت اعمال شود.

اما به گفته تحلیلگران، پیش بینی نحوی مواجهه این دو رهبر در مذاکرات در پیش رو، بدلیل خلق وخوی متفاوت آنان و نوع نگرش شان نسبت به هم و مسایل مشترک، اندکی دشوار بنظر می رسد.

اما به گفته تحلیلگر روزنامه دیلی تلگراف، رفتار و کنش های این دو رهبر که دارای دیدگاه راست میانه هستند، از زمان روی کارآمدن محافظه کاران در سال 2010 میلادی، رابطه ای همراه با عشق و تنفر بوده است.

این تحلیلگرمعتقد است که کامرون در ذهنش برای مرکل که دارای شخصیتی علمی و در زمینه حل مسایل دارای رهیافتی مشترکی هستند، احترام قایل است هر چند در خصوص آینده اروپا و نیز جایگاه انگلیس در آن، تفاوت دیدگاه آنها کاملا آشکار است.

گفتنی است که کامرون پس از پیروزی حزب محافظه کار در انتخابات عمومی سال 2010 میلادی و رسیدن به پست نخست وزیری انگلیس، اولین سفرش به برلین و دیدارش با آنگلا مرکل صدراعظم آلمان بود.

برای مرکل نیز نتیجه انتخابات عمومی انگلیس در ماه ‘می’ آینده که می توانند روابط آینده لندن و اروپا را دستخوش تغییر کند نیز مهم شمرده می شود.

درحالی که ‘اد میلیبند’ رهبرحزب کارگر که دارای دیدگاه چپ میانه می باشد، بشدت با طرح همه پرسی پیشنهادی حزب محافظه کار برای خروج انگلیس از اتحادیه اروپا مخالفت کرده است، برای مرکل هنوز تاثیر واقعی پیروزی محافظه کاران به رهبری دیوید کامرون در انتخابات ماه می، بر روابط لندن و این اتحادیه واضح نیست.

هرچند در این شرایط هنوز مشخص نیست که آیا مرکل با شرایط دیوید کامرون در مذاکرات در پیش روی لندن با اتحادیه اروپا درخصوص موارد کلیدی چون مهاجرت موافقت می کند یا نه.

کامرون نخست وزیر انگلیس پیشتر گفته است در صورت پیروزی حزبش در انتخابات عمومی این کشور در ماه مه سال 2015، در سال 2017 میلادی برای ماندن کشورش در اتحادیه اروپا، یک همه پرسی برگزار می کند.

در همین حال، وی که گفته می شود برای کنترل روند مهاجرت نیروی کار اروپایی به انگلیس تحت فشار اعضای قدرتمند حزبش قرار گرفته است، قصد دارد پیش از آن که ادامه عضویت کشورش در اتحادیه اروپا به همه پرسی گذاشته شود، بر سر شرایط ادامه این عضویت مذاکره کند.

کامرون به رغم مخالفت صریح رهبران اروپایی ازجمله صدراعظم آلمان، آزادی رفت وآمد نیروهای کار در اتحادیه اروپا را ‘مهمترین موضوع’ درمذاکراتش با اتحادیه اروپا، بیان کرده است.

اما این نکته واضح است بدون یک مذاکره قوی و سازنده میان لندن و اتحادیه اروپا که دستاوردهای ملموسی برای دولت آتی محافظه کاران داشته باشد، کامرون در برابر فشار همکاران حزبی اش که دیدگاه ضد اروپایی دارند و نیز حزب عوام گرای ‘یوکیپ’ که با استفاده از حساسیت های موجود بر روی مهاجران بدبنال جلب آرای مردم است، خلع سلاح خواهد شد.

با توجه به این مساله درصورتی که کامرون نتواند مرکل را جریان مذاکراتش در ساختمان شمارهٔ 10 داونینگ استریت، برای گرفتن امتیازاتی قانع کند، شرایط برای وی دشوار شده و چه بسا مجبور شود مسیر کنونی را با شدت بیشتری ادامه دهد.

تردیدی نیست کامرون با توسل به ابزار’همه پرسی خروج انگلیس از اتحادیه اروپا ‘ در تلاش است ضمن تحت فشار قرار دادن اعضای قدرتمند این اتحادیه برای دادن امتیاز بیشتر به لندن در ارتباط با مساله مهاجرت، آرای بیشتری را در انتخابات عمومی هفتم ماه ‘می’ آینده بدست آورد.

مساله محدود کردن مهاجرت از کشورهای اروپایی به انگلیس، در حال حاضر از جمله مهمترین مسائلی است که می تواند در پیروزی حزب محافظه کار در انتخابات عمومی می 2015 میلادی تاثیرگذار باشد.

این نگرانی حتی در میان اعضای محافظه کار کابینه انگلیس وجود دارد که تاریخ همه پرسی اعلام شده ازسوی دیوید کامرون برای خروج از اتحادیه اروپا در سال 2017 میلادی به عنوان یک تاکتیک، دیرهنگام بوده و در طی این مدت حزب ضد اروپایی اتحاد بریتانیا ( یوکیپ) قادر است با سوء استفاده از احساسات ضد مهاجرتی، نفوذ خودش را در میان رای دهندگان انگلیسی افزایش دهد.

اعضای حزب محافظه کار می دانند که در چهار مانده به انتخابات عمومی انگلیس، عدم دستاوردی جدی دراین خصوص، سبب ریزش آرای آنها به سود حزب ‘یوکیپ ‘ خواهد شد و این به معنای پیروزی حزب کارگر دراین انتخابات خواهد بود.

حزب نوپا و عوام گرای ‘استقلال انگلیس ‘ در حال حاضر با سوار شدن بر موج حساسیت های موجود درمورد مساله مهاجرت و نیز ضدیت های موجود با اتحادیه اروپا، ضمن بدست آوردن دو کرسی مجلس عوام در انتخابات میاندوره ای اخیر، توانسته است وضعیت احزاب سنتی چون محافظه کار و کارگر را در انتخابات عمومی این کشور با مخاطره مواجه سازد و درصورت ادامه روند کنونی ،به عنوان سومین حزب کنونی در انگلیس ظاهر خواهد شد.

بسیاری از کارشناسان از روابط برلین – لندن به عنوان کلاف سردرگمی یاد می کنند

که در نهایت برای دستیابی به اهداف مشترک می بایست باز شود.