دبیر اجرایی سازمان بین الدولی توسعه(ایگاد) با تقدیر از نقش نیروی دریایی جمهوری اسلامی ایران مبارزه با دزدان دریایی در شاخ آفریقا، گفت: حضور ایرانی ها بر عکس حضور بسیاری دیگر از کشورها برای مردم ما آرام بخش بوده و در تامین امنیت کشتی های نفت کش در مقابل دزدان دریایی موثر بوده است.

به گزارش مبارکه نا به نقل از خبرنگار سیاسی ایرنا، «محبوب معالیم» امروز(سه شنبه) در نشست هم اندیشی با کارشناسان دفتر مطالعات سیاسی و بین المللی، نقش جمهوری اسلامی را در آفریقا سازنده دانست و گفت: ایرانی ها همواره الهام بخش صلح و آرامش برای مردم آفریقا بوده اند و از گسترش حضور ایران در شاخ آفریقا استقبال می کنیم.

دبیر اجرایی سازمان بین الدولی توسعه با اشاره به مذاکرات خود با مقامات ایرانی، این سازمان را آماده توسعه روابط با تهران عنوان کرد.

معالیم معتقد است نه تنها حضور نیروی دریایی ایران بلکه حضور شرکت های عمرانی و تجاری ایران در آفریقا موجب بهبود زیرساخت های این منطقه شده و بیمارستان ها، مدارس و جاده های زیادی توسط مهندسین ایرانی احداث شده است.

وی به نقش ایران در مبارزه جهانی علیه تروریسم نیز اشاره کرد و گفت: تروریسم ربطی به اسلام ندارد و نیازمند یک برنامه راهبردی جهانی برای از بین بردن ریشه های آن هستیم.

از نظر این مقام آفریقایی، بی عدالتی، فقر و جنگ قدرت از عوامل بوجود آمدن گروه های تروریستی در جهان هستند.

معالیم طرح رییس جمهوری ایران تحت عنوان «جهان علیه خشونت و افراطی گری» که سال گذشته در مجمع عمومی سازمان ملل به تصویب رسید را بهترین دستور کار و مشوق برای مبارزه با گسترش افراطی گری و تروریسم عنوان کرد.

در این نشست، «مصطفی زهرانی» مدیرکل دفتر مطالعات سیاسی و بین المللی وزرات امور خارجه نیز ضمن استقبال از گسترش روابط ایران و ایگاد گفت: روابط ایران و آفریقا فرهنگی است و انقلاب اسلامی از ابتدای شکل گیری با مردم تحت استعمار این منطقه همدردی و از مبارزات ضداستعماری آن ها حمایت کرد.

وی، گسترش تروریسم در جهان را بسیار سریع دانست و این سرعت را ناشی از جهانی شدن و حمایت پنهان برخی قدرت ها از آن ها عنوان کرد.

زهرانی با توجه به چند دهه تجربه جمهوری اسلامی در مبارزه با تروریسم بویژه در مبارزه با گروهک تروریستی منافقین، ایران را آماده انتقال تجربیات به کشورهای شاخ آفریقا عنوان کرد.

وی، خواهان تبادل نظر کارشناسان ایرانی و آفریقایی برای بازتعریف مفاهیم امنیتی و سیاسی در مقابل تعاریف آمریکایی از این پدیده ها شد.

«سازمان بین الدولی توسعه» در سال 1986 با هدف جلوگیری از بحران های منطقه ای، توسعه زیرساخت های اقتصادی، امنیت غذایی و حفظ محیط زیست با عضویت کشورهای سودان، جیبوتی، اتیوپی، اوگاندا، کنیا و سومالی تشکیل شد.

این منطقه، 5.2 میلیون کیلومتر مربع مساحت دارد و جمعیتی بالغ بر 215 میلیون نفر را شامل می شود که 8.17 میلیون نفر از آن ها بی خانمان هستند.