چربی‌ها حدود ۳۰ درصد از کالری مورد نیاز ما را تامین می‌کند که سالم‌ترین چربی‌ها روغن‌های گیاهی مایع هستند.

مهشید محمدی‌زادگان کار‌شناس تغذیه در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران گفت: چربی‌ها حدود ۳۰ درصد از کالری مورد نیاز و روزانه ما را تامین می‌کند که بهترین و سالم‌ترین نوع چربی‌ها اسیدهای چرب است که‌‌ همان روغن‌های مایع گیاهی هستند اما در طی فرایند هیدروژنه کردن به منظور ماندگاری طولانی‌تر و با صرفه بودن از نظر اقتصادی و طعم بخشیدن به این روغن‌ها تبدیل به اسید‌های چرب ترانس می‌شود.

وی ادامه داد: اسیدهای چرب ترانس باعث افزایش سطح کلسترول بد خون یا LDL و کاهش سطح کلسترول خوب خون یا HDL می‌شود.

گیر افتادن این اسیدهای چرب ترانس در رگ‌های خونی خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی را افزایش می‌دهند.همچنین اسیدهای چرب سرطان زا هم هستند.

محمدی‌زادگان خاطرنشان کرد: حرارت دادن روغن‌ها در دمای بالا باعث تولید اسیدهای چرب ترانس می‌شود زیرا هر روغنی باید در نقطه‌ی دود خود حرارت ببیند.

وی در پایان گفت: بهترین راه آگاهی از مقدار اسید چرب ترانس در مواد غذایی بسته‌بندی شده مراجعه به جدول ارزش غذایی آن است و درج روغن هیدروژنه بر روی بسته‌بندی‌ها بیانگر وجود اسید چرب ترانس در آن مادهٔ غذایی است.