شرایط نامناسب محیطی همچون گرما و رطوبت در طولانی مدت سبب ایجاد نوعی قارچ سرطان زا در آجیل و خشکبار می شود.
یک کارشناس مواد غذایی درگفتگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران گفت: این قارچ با نفوذ به داخل خشکبار نوعی سم به نام ” آفلاتوکسین” تولید می کند که در مصرف کننده سبب ایجاد سرطان کبد می شود.
مهندس زهرا اکبرآبادی افزود: مردم باید از خرید آجیل هایی که بو و طعم کهنگی دارند مانند آجیل های وارداتی و همچنین آجیل های براق که به دلیل افزودن مواد براق به موجب افزایش زمان ماندگاری و جذاب شدن به آن ها واکس افزوده می شود جدا خودداری کنند چرا که مصرف آن ها سبب آسیب به کبد می شود.
وی اظهار داشت: همچنین مصرف آجیل های رنگی مانند آجیل هایی که دست ها و لب ها را رنگی می کنند غیر مجاز بوده است و سبب بروز سرطان و بیماری های کبدی و کلیوی می شود.
اکبرآبادی عنوان کرد: آجیل ها و تخمه های خندان به دلیل شوک حرارتی در آن ها و نفوذ رطوبت در مجاورت با هوا قرار می گیرند کیفیت خود را از دست داده و از انواع در بسته زودتر فاسد می شوند.
وی تاکید کرد:مردم باید در هنگام خرید نخود برشته دقت کنند که نخود سبز رنگ و یا آفت زده مخلوط با بقیه نخودها نباشد.
کارشناس مواد غذایی خاطرنشان کرد: از خرید آجیل هایی که با طعم لیمو و انواع ادویه ها هستند نیز خودداری شود چرا که به دلیل پوشاندن کهنگی آن ها از این طعم دهنده ها استفاده می شود.
اکبرآبادی در پایان گفت: مردم باید آجیل شب عید را برای مصرف دو هفته خریداری کنند و برای مصرف های طولانی تر آن ها را در فریزر نگهداری کنند
Saturday, 23 November , 2024