عضو ارشد تیم مذاکره کننده هسته‌ای ایران با گروه ۱+۵ گفت که بدبینی از یک سو و سختی موضوعات و پیچیدگی آن‌ها از سوی دیگر باعث شده که به سختی بتوان در رابطه با به نتیجه رسیدن گفت‌وگوها خوشبین بود.

سید عباس عراقچی با بیان اینکه موضوعات پیچیده و دشواری در دستور کار مذاکرات ایران و 1+5 قرار دارد که به نتیجه رسیدن در آن‌ها سخت است، گفت: با توجه به بدبینی نهادینه شده‌ای که در ما نسبت به غربی‌ها وجود دارد نمی‌توانم بگویم خوش‌بینیم.

وی افزود:‌این بدبینی از یک سو و سختی موضوعات و پیچیدگی آن‌ها از سوی دیگر باعث شده که به سختی بتوان در رابطه با به نتیجه رسیدن گفت‌وگوها خوشبین بود.

این عضو ارشد تیم مذاکره کننده هسته‌ای ایران با 1+5، با اشاره به برگزاری نشست کارشناسان ایران و 1+5 که در حاشیه برگزاری نشست شورای حکام برگزار می‌شود، گفت: در این نشست در مورد موضوعاتی که در دستور کار جلسه بعدی در وین است بحث و بررسی بیشتری می‌شود. آقای بعیدی‌نژاد و سایر اعضای تیم در این جلسه شرکت دارند و مذاکرات خود را با کارشناسان 1+5 انجام می دهند و نتیجه مباحث آن به دور بعدی مذاکرات مدیران که 26 اسفند ماه برگزار خواهد شد، ارائه می‌شود.

وی گفت: امیدواریم در نشست 26 تا 29 اسفند در وین، مذاکرات درباره موضوعاتی که در دستور کار داریم را جلو ببریم و مباحثش پیش رود تا درباره دستور کار جلسه بعدی تصمیم بگیریم.

وی با بیان این که موضوعات متعددی برای گفت وگو وجود دارد و در چند دور مذاکراتی که تا حدود تیر ماه داریم امیدواریم این بحث‌ها انجام شود و به راه‌حل‌هایی برسیم، افزود: کار سخت و دشواری است و موضوعاتی پیچیده و دشواری در دستور کار قرار دارد که به نتیجه رسیدن در آن‌ها سخت است. با توجه به بدبینی نهادینه شده‌ای که در ما نسبت به غربی‌ها وجود دارد نمی‌توانم بگویم خوش‌بینیم. این بدبینی از یک سو و سختی موضوعات و پیچیدگی آن‌ها از سوی دیگر باعث شده که به سختی بتوان در رابطه با به نتیجه رسیدن گفت وگوها خوشبین بود.

این عضو ارشد تیم مذاکره کننده هسته‌ای کشورمان ادامه داد: ما مصمم هستیم و با حسن نیت وارد مذاکرات می‌شویم از طرف مقابل هم چنین انتظاری داریم. اگر حسن نیت و اراده لازم در طرف مقابل وجود داشته باشد که همواره مورد تردید بوده است، امیدواریم به نتیجه برسیم.

عراقچی با بیان اینکه موضوع همکاری هسته‌ای در مذاکرات بعدی دروین مورد مذاکره قرار می گیرد، ادامه داد: همکاری هسته‌ای بین ایران و 1+5 در توافق ژنو مطرح شده است. یکی از مشخصه‌های گام پایانی در توافقنامه ژنو موضوع همکاری‌های هسته‌ای صلح‌آمیز با ایران است که در این مورد نیز مثال‌هایی مطرح شده است. مانند ایجاد رآکتورهای تحقیقاتی آب سبک و همکاری در زمینه سوخت‌های مدرن و همکاری درباره مسائل تحقیقاتی. بنابراین یکی از موضوعاتی که در دستور کار مذاکرات راه‌حل جامع قرار دارد، این قبیل همکاری‌ها با ایران است.

معاون وزیر خارجه افزود:‌ البته این همکاری‌ها جایگزین مسائل اصلی مذاکراتی نیست اما به عنوان بخشی که می‌تواند توافق دو کشور را به سمت همکاری‌های بین‌المللی هم سوق دهد، مورد توجه دو طرف است.

عراقچی اضافه کرد:‌ یکی از موضوعات در دستور کار نشست بعدی در وین موضوع همکاری‌های هسته‌ای است که مورد بحث دو طرف قرار می‌گیرد و دو طرف در باره آن بحث خواهند کرد. احتمالا درباره فهرستی از مواردی که مورد علاقه ما و 1+5 است که همکاری‌ها در آینده درباره آن بین ایران و جامعه بین‌المللی درزمینه ابعاد صلح‌آمیز فناوری هسته‌ای برسیم. همکاری‌هایی مانند نیروگاه‌های تولید برق و تاسیس رآکتورهای تحقیقاتی و همکاری در زمینه تولید رادیو ایزوتوپ‌ها و پزشکی هسته‌ای، کشاورزی هسته‌ای، فعالیت در زمینه سوخت‌های مدرن، تحقیق و توسعه پروژه‌های فنی از موضوعاتی است که در این چارچوب قرار می‌گیرد و حتما بخشی از راه‌حل جامعه را در بر می‌گیرد.

وی در پاسخ به این پرسش که آیا این همکاری‌ها با همه کشورها خواهد بود یا شامل کشورهای 1+5 می‌شود، گفت: عنوان این بحث همکاری‌های بین‌المللی با ایران است اما هر کشوری که علاقمند باشد می‌تواند در این زمینه وارد شود، اما مذاکره آن با 1+5 صورت می‌گیرد.

عراقچی همچنین در پاسخ به این پرسش که این همکاری‌ها با تحریم هسته‌ای ایران چگونه قابل انجام است،‌ گفت:‌ این مذاکرات مربوط به گام پایانی است که در این گام همه تحریم‌ها برداشته می‌شود و در راستای عادی‌سازی روابطی است که وعده‌ آن در پایان مسیر داده شده است.

منبع: ایسنا