روشهای تولید و حفاظت و ذخیرهسازی مواد غذایی منجر به زباله یا ضایعات بیسابقهای میشود.
در حالی که 850 میلیون نفر در جهان دچار سوء تغذیه هستند و رنج میبرند و موجب مرگ شش میلیون نفر میشود اما فقط یک سوم مواد تولید شده توسط انسانها مصرف میشود.
جهان در حال تولید حدود 2700 کالری برای عرضه به هر انسان است و در عین حال جهان دچار سوء تغذیه است. یک سوم مواد تولید شده به عنوان خوراک دام استفاده میشود و یک سوم هدر میرود و پنج درصد مواد غذایی برای تولید سوختهای زیستی مصرف میشود.
حدود یک پنجم از این سیاره یعنی 1.7 میلیارد نفر در مناطقی زندگی میکنند که آب کمیاب یا محدود است.
کمبود آب نیز فاجعه آمیز میشود.
حدود یک پنجم از این سیاره 1.7میلیارد نفر در مناطقی زندگی میکنند که آب کمیاب یا محدود است.
مصرف آب تا 2برابر رشد جمعیت افزایش یافته است و انتظار میرود که بحران آب بدتر شود.
در سال 2030 انتظار میرود تقاضا از عرضه 40 درصد بیشتر شود و تقریبا نیمی از جهان با کمبود آب مواجه میشوند.
مورد دیگر در مورد گوشت که گران است اما به امری عادی تبدیل شده است.
چاقی به یک پدیده جهانی تبدیل شده است. 15درصد از جمعیت جهان فقط اضافه وزن دارند اما چاق نیستند و این امر در کشورهای ثروتمند نزدیک به 25 درصد است. از همه بدتر یک سوم از جمعیت ایالات متحد آمریکا و مکزیک از این بیماری رنج میبرند.
در آمریکا 70درصد از جمعیت دچار اضافه وزن و چاقی هستند و در اروپا و آمریکای لاتین این نسبت به 60 درصد میرسد.
ما در آستانه یک بحران مواد غذایی هستیم. در طول 5 تا 10 سال گذشته جهان مواد غذایی را بیش از مصرف تولید کرده و بیشتر از آنچه تولید شده مصرف شده است.
ذخایر غلات جهانی از سال 1974 کم نشده و قیمت در بالاترین سطح ثبت شده است.
جهان به طور فزایندهای در حال آسیبپذیری است و در اثر خشکسالی یا غیره که میتواند بخش بزرگی از جهان را گرسنه نگه دارد.
منبع:شبکه اطلاع رسانی دانا
Saturday, 23 November , 2024