رئیس کمیته امداد:

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی مبارکه نا، سید پرویز فتاح در سخنرانی پیش از خطبه نماز جمعه گزارشی از عملکرد این نهاد اعلام کرد.

وی این نهاد را محصول گفتمان انقلاب اسلامی و مبتنی بر منظومه فکری امام خمینی (ره) دانست و گفت: صف آرایی مستکبران در مقابل مستضعفان، تقابل عدل و ظلم و رویارویی محرومان و چپاول گران همواره در کلام امام راحل موج می زد.

وی با بیان اینکه در ادبیات کمیته امداد واژه “مستضعف” استفاده می شود نه اقشار فرودست افزود: امام نیز واژه “ولی نعمت” را برای این قشر استفاده کردند و فرمودند تنها کسانی تا آخر خط با انقلاب اسلامی ایران هستند که درد فقر، محرومیت و استضعاف را چشیده باشند.

فتاح ادامه داد: در گفتمان امام خمینی (ره) محرومان کسانی هستند که حقوقشان پایمال شده و محرومیت محصول ضعف در اجرای عدالت است. به همین دلیل است که امام راحل خطاب به اعضای شورای نگهبان فرمان دادند باید احکام الهی را اجرا کنید چرا که وظیفه شما وضع قوانینی است که حقوق محرومان و فقرا به آنها بازگردانده شود.

رئیس کمیته امداد یادآورشد: در ادبیات امام مستضعفان انسان های مستعد و با شرافتی هستند که زیاده خواهی و کم توجهی دیگران فقر و محرومیت را به آنها تحمیل کرده است این در حالی است که پایه های انقلاب بر دوش محرومان است و در واقع فقرا برپا دارندگان واقعی انقلاب هستند.

وی با اشاره به اینکه سبک زندگی امام خمینی (ره) مانند محرومان بود گفت: امام خود را از این قشر و با این قشر می دانست و تا آخرین لحظه نیز بر این سیره زندگی کرد. امام (ره) یک تار موی کوخ نشینان را بر همه کاخ نشینان و مرفهین بی درد ترجیح می داد و بارها این موضع خود را اظهار کردند.

فتاح اظهار کرد: فشارها و تحریم های ظالمانه، جنگ تحمیلی، تورم و رکود، برخی تصمیمات و سیاست های غلط اقتصادی و اجتماعی و در مواردی هم سو مدیریت و ناکارآمدی برخی مدیران علی رغم موفقیت های نظام جمهوری اسلامی به حجم و وسعت فقر در کشور افزوده است.

وی ادامه داد: معضلات فرهنگی و آسیب های اجتماعی مثل اعتیاد، طلاق،زندانی شدن سرپرست خانواده، حاشیه نشینی شهرها،مهاجرت های بی رویه، تصادفات جاده ای ، بیماری های صعب العلاج و بلایای طبیعی مثل خشکسالی بر شدت فقر و محرومیت در کشور افزوده است.

رئیس کمیته امداد با بیان اینکه بخش هایی از بانکداری گرفتار ربا و فاصله گرفتن ازسبک زندگی اسلامی – ایرانی گلوگاه تولید فقر است گفت: متاسفانه علاوه بر این موارد، زندگی اشرافی برخی مسئولان  نمک بر زخم نیازمندان می پاشد.

فتاح افزود: اگر به جای اتکا به توان داخلی، نگاه به بیرون از مرزها باشد تولید ملی با مشکل روبه رو می شود و بازهم فقر تولید خواهد شد که در نهایت فقر تولید شده در بخش های مختلف کشور به نهادهای حمایتی مانند کمیته امداد سرازیر می شود که تکلیف این نهادها با وجود محدودیت های فراوان، مداوای پیامدهای فقر به ویژه در خانواده هاست.

وی با تاکید بر اینکه کمیته امداد و سایر نهادهای حمایتی جای دائمی برای دریافت کمک نیست بلکه درمانگاه و اورژانس اجتماعی برای تسکین و توانمند سازی و خروج از فقر است گفت: درمان اصلی برای ریشه کنی فقر و محرومیت در گرو رشد اقتصادی کشور است که این امر با اجرای سیاست های اقتصاد مقاومتی محقق می شود.

فتاح با اشاره به اینکه پنج میلیون نفر نیازمند به طور مستمر و موردی تحت حمایت کمیته امداد است گفت: این رقم جدا از افراد تحت حمایت موسسه های خیریه و سازمان بهزیستی است. این تعداد افراد نیازمند زیبنده نظام جمهوری اسلامی ایران نیست و با تحقق عدالت که شعار اصلی انقلاب اسلامی است، فاصله دارد. البته با برنامه های توانمند سازی کمیته امداد طی دوسال گذشته تعداد ۲۰۰ هزار خانوارهای تحت حمایت این نهاد کاهش یافته است.

رئیس کمیته امداد درباره آمار جامعه تحت حمایت این نهاد گفت: هم اکنون یک میلیون و ۴۰۰ هزار نفر سالمند، یک میلیون زن سرپرست خانوار، ۳۰۰ هزار نفر دانش آموز، ۷۰ هزار نفر دانشجو، ۱۷۰ هزار نفر یتیم، ۴۲ هزار بیمار صعب العلاج، ۳۰ هزار خانوار دارای سرپرست زندانی تحت حمایت کمیته امداد قرار دارند.

وی با بیان اینکه مقابله با فقر عزم وهمتی مانند دفاع مقدس می خواهد افزود: فقر را مانند دشمن باید از آب و خاک راند. وظیفه اصلی ما برداشتن موانع نقش آفرینی مردم در فقر زدایی است. طبق فرمایش قرآن، مشکل نیازمندان فقط با همراهی مردم حل می شود که بر این اساس یکی از سیاست های اصولی و خدشه ناپذیر کمیته امداد در دوره جدید استفاده از مشارکت مردمی است. به طوری که با خیریه ها، خیران، مساجد و مراکز نیکوکاری همکاری خوبی دارد.

فتاح، کمیته امداد را موجب وحدت در کشور دانست و گفت: رنگ، قوم، زبان، مذهب در این نهاد جایگاهی ندارد. ورود به جناح بندی های سیاسی جز خطوط قرمز کمیته امداد است. این نهاد همیشه مورد اعتماد مردم بوده است و این اعتماد سرمایه اصلی ماست که باید با شفاف سازی و اطلاع رسانی اقدامات، پرهیز از حاشیه و خدمت رسانی سریع و بی منت به نیازمندان افزایش یابد.

وی با اعلام اینکه در ۱۱ ماهه امسال نسبت به سال گذشته مشارکت مردم در تمام سرفصل ها ۳۰ درصد افزایش داشته است گفت: ما امانت دار مردم هستیم و اطمینان می دهیم سپرده های شما مطابق با نیت شما هزینه می شود.

وی با اشاره به این که در سال ۹۶ حدود چهار هزار و ۳۰۰ میلیارد تومان کمک معیشت به مددجویان تحت حمایت پرداخت شده است افزود: همچنین در سرفصل درمان ۴۰۰ میلیارد تومان، مسکن ۴۰۰ میلیارد تومان، بیمه اجتماعی ۲۰۰ میلیارد تومان، جهیزیه ۱۵۰ میلیارد تومان، تحصیل دانشجویان و دانش آموزان ۹۰ میلیارد تومان و درمان سوءتغذیه کودکان ۸۰ میلیارد تومان هزینه شده است.

فتاح با اعلام اینکه امسال ۱۶ هزار خانوار تحت حمایت کمیته امداد صاحب خانه شده اند گفت: در این مدت مسکن ۴۰ هزار خانوار نیز تعمیر و بهسازی شده است.

رئیس کمیته امداد با اشاره به اینکه صندوق قرض الحسنه امداد ولایت در سال جاری ۶۰۰ میلیارد تومان وام کارگشایی به مددجویان پرداخت کرده است گفت: همچنین این صندوق برای اشتغال زایی مددجویان و نیازمندان ۴۰۰ میلیارد تومان تسهیلات پرداخت کرده است.

وی ادامه داد: البته به جز این رقم تاکنون با کمک بانک های عامل هزار و ۷۰۰ میلیارد تومان تسهیلات اشتغال زایی به مددجویان تحت حمایت کمیته امداد پرداخت شده است.

فتاح با تقدیر از توجه مجلس و دولت برای افزایش سه برابری مستمری مددجویان کمیته امداد و سازمان بهزیستی گفت: برای مبارزه با فقر مطلق در سال آینده هفت هزار میلیارد تومان در بودجه پیش بینی شده است.

وی از اعزام ۱۵۰ هزار مددجو به سفرهای زیارتی مشهد مقدس و عتبات عالیات در سال ۹۶ خبر داد: این افراد با کمک خیران و منابع کمیته امداد برای نخستین بار به سفر زیارتی رفتند.

رئیس کمیته امداد با تاکید بر اینکه عملکرد این نهاد مبتنی بر مسائل شرعی است گفت: همچنین به مردم اطمینان می دهیم که نهادهای حکومتی و بازرسی مانند سازمان بازرسی کل کشور، دیوان محاسبات و شرکت مفید راهبر بر عملکرد کمیته امداد نظارت دارند.

فتاح با تاکید بر اینکه برنامه کمیته امداد علمی و مبتنی بر فناوری روز است گفت: توسعه طرح اکرام ایتام و محسنین، تغییر رویه در جشن ها نیکوکاری و انتقال ساختمان دفتر مرکزی از سوهانک به آزادی از مهمترین اقدامات این نهاد است.

وی توسعه خدمات و دریافت مشارکت های مردمی از طریق روش های الکترونیک را یکی دیگر از اقدامات اخیر کمیته امداد اعلام کرد و افزود: هم اکنون در حال ساماندهی صندوق های صدقه هستیم بنابراین از هموطنان تقاضا داریم که برای پرداخت کمک های خود بیشتر از روش های الکترونیکی مانند صدقه پیامکی استفاده کنند.

رئیس کمیته امداد با بیان اینکه جامعه اسلامی با احسان به تعالی می رسد یادآور شد: با اقتصاد انفاق می توان فقر را در جامعه از بین برد.

انتهای پیام/