به گزارش پایگاه خبری تحلیلی مبارکه نا، رییس شبکه بهداشت و درمان شهرستان مبارکه ظهر امروز در نشست خبری به مناسبت روز جهانی ایدز تصریح کرد: اول دسامبر مصادف با دهم آذرماه روز جهانی ایدز شناختهشده و در ایران از هشتم تا چهاردهم آذر هفته اطلاعرسانی ایدز نامگرفته است.
علی پارسا بابیان اینکه سازمان بهداشت جهانی هرساله یک شعاری برای این ایام انتخاب میکند و شعار امسال، « سلامتی حقی برای همه، با اطلاعرسانی، پیشگیری و تشخیص زودهنگام» است، گفت: بر اساس سیاستهای بهداشت جهانی که از سال 2010، در تمام دنیا انجام میشود، 11 درصد کاهش عفونت اچ ای وی را در دنیا شاهد بودیم.
وی با اشاره به اینکه در عفونتهای اچ آی وی که از مادر به کودک منتقل میشود، 47 درصد کاهش داشته و دسترسی افراد به درمان 53 درصد افزایش داشته است، اظهار کرد: اقداماتی که برای ایدز در سرتاسر دنیا انجام میشود، نتیجه داد و نتیجهاش کاهش عفونتهای جدید و گسترش ایدز کنترلشده و روبه کاهش است.
رییس شبکه بهداشت و درمان مبارکه با عنوان اینکه سازمان بهداشت جهانی پیشبینی کرده که تا سال 2030 ایدز را کلاً حذف کند، بیان کرد: کاهش آمار مرگومیر مبتلایان به ایدز این است که درمانهای مؤثرتری برای ایدز شناساییشده و داروهای جدید اثربخشی بهتری داشتهاند و توانستهاند جلوی مرگومیر مبتلایان به ایدز را بگیرد.
وی افزود: عفونت کودکان که کاهش پیداکرده گویای این است که در دوران بارداری وقتی مادر تحت درمان دارویی قرار گیرند، احتمالاً ابتلا نوزادش به ایدز کاهش پیدا میکند که نویدبخش این است که انتقال مادر به کودک هم میتواند کنترل شود.
پارسا خاطرنشان کرد: افزایش دسترسی به درمان هم گویای این است که افراد مبتلابه ایدز که شناسایی میشوند انگ اجتماعی و نگرانی که دارند که مراجعه نکند و تحت درمان قرار نگیرند، نسبت به قبل کاهش پیداکرده و دانش و آگاهی مردم افزایش پیداکرده و دریافت اقدامات درمانی و مراقبتی توسط افراد مبتلابه ایدز بیشتر شده است.
وی با اشاره به کنترل و حذف ایدز در جامعه، عنوان کرد: استراتژی کنترل اچ آی وی که توسط سازمان بهداشت جهانی به کشورها ابلاغشده، انجام میشود و در ایران بر اساس چهارمین برنامه ملی استراتژیک کنترل ایدز است.
رییس شبکه بهداشت و درمان مبارکه بابیان اینکه ما در حال حاضر سه برنامه کنترل ایدز را در کشور اجرا کردیم و این چهارمین برنامه است که قرار است از سال 95 تا آخر سال 98 ما به اهدافی برسیم، گفت: یکی از اهداف مهم ما این است که 90 درصد از مبتلایان به عفونت اچ آی وی شناسایی شوند و هدف دیگر 90 درصد از افراد شناساییشده تحت درمان مستمر و پایدار قرار بگیرند.
وی اضافه کرد: سومین هدف، 90 درصد افرادی که تحت درمان قرارگرفتهاند سطح ویروس درون آنها به حدی برسد که انتقال ویروس ندهند و احتمال واگیری آنها صفر باشد، است.
پارسا با تأکید بر اینکه این سه هدف برای دستیابی به کنترل ایدز در کشور خیلی مهم است، اظهار کرد: تا کنون در کشور 34 درصد از بیماران مبتلابه اچ آی وی در کشور شناساییشدهاند و 50 درصد از افراد شناساییشده تحت درمان قرارگرفتهاند و 82 درصد از از این آمار تحت درمان هستند، به آن سطح رسیده اند که منتقلکنندهی ویروس اچ آی وی نباشند.
وی گفت: فقط وزارت بهداشت در کنترل بیماری اچ آی وی نقش ندارد و طبق چهارمین برنامه ملی استراتژیک کنترل ایدز 23 دستگاه و وزاتخانه مسئول هستند.
رییس شبکه بهداشت و درمان مبارکه با اشاره به آمار بیماران مبتلابه ایدز تصریح کرد: 66 هزار و 359 نفر بیمار مبتلابه ایدز در کشور هستند که باید شناسایی شوند و 26 هزار و 699 نفر بیمار مبتلابه ایدز شناساییشدهاند و تا پایان خردادماه 96، 84 درصد مبتلایان مرد و 16 درصد زن هستند.
وی بابیان اینکه در سالهای اخیر درصد مبتلابه ایزد در گروه جنسی زنان رو به افزایش است، ادامه داد: 12 هزار و 360 نفر مراجعه کردهاند و خدمت گرفتهاند و 9 هزار و 880 نفر در زمان حاضر تحت درمان هستند.
پارسا با اشاره به درصد وضعیت راههای انتقال بیان کرد: 66 درصد از راه اعتیاد تزریقی، 19.6 درصد از راه ارتباط جنسی، 1.5 از راه انتقال مادر به نوزاد، 0.7 دهم درصد خون و فرآوردههای خونی و 12.4 از راههای نامشخص مبتلابه ایدز شدهاند.
وی ادامه داد: مبتلا شدند به ایدز از راه رابطه جنسی در سالهای اخیر رو به افزایش است.
رییس شبکه بهداشت و درمان مبارکه بابیان اینکه در استان اصفهان 743 نفر به ایدز مبتلا شدهاند که 127 نفر زن و 616 نفر مرد هستند، مطرح کرد: در حال حاضر 52 درصد افراد مبتلابه ایدز در کشور در گروه سنی جوان از 21 تا 35 سال هستند و گروه سنی جوان بیشتر در معرض خطر ابتلا به ویروس اچ آی وی است.
وی گفت: باید اطلاعرسانی انجام شود تا مردم به مراکز و پایگاههای ایدز برای تست و مشاوره مراجعه کنند تا افرادی که مبتلا شدهاند شناسایی و تحت درمان قرار بگیرند.
پارسا با تأکید بر اینکه ایدز یک بیماری عفونی واگیردار، قابلدرمان و درمان این بیماری رایگان است، خاطرنشان کرد: آموزش و اطلاعرسانی اولین حرکتی است که باید برای کنترل ایدز انجام داد که رسانهها نقش بسیار مؤثری دارند و میتوانند ما را آموزش، اطلاعرسانی و درمان هرچه بهتر افراد مبتلا کمک و یاری کنند.
وی با اشاره به اینکه انتقال بیماری ایدز سهراه بیشتر نیست، راه خون، راه مادر به کوک و ارتباط جنسی این سهراه است، عنوان کرد: رفتارهای پرخطر اعتیاد و ارتباط کنترل نشده جنسی که بیشترین عامل ابتلا است باید در کشور برای مراقبت، پیشگیری کنیم.
رییس شبکه بهداشت و درمان مبارکه بابیان اینکه پنج پایگاه مشاوره ایدز در شهرستان وجود دارد که تست رایگان برای تمامی افراد انجام میدهند، گفت: پایگاه مشاوره ایدز در شهرهای مبارکه، دیزیچه، زیباشهر، مجلسی و طالخونچه وجود دارد.
وی اضافه کرد: این تست و آزمایش بهصورت کاملاً محرمانه انجام میشود و هرچه افراد مبتلابه بیماری ایدز را زودتر شناسایی کنیم، درصد موفقیتمان در کنترل ایدز در جامعه بیشتر میشود.
انتهای پیام/
Saturday, 23 November , 2024