ماه گرفتگی در روز سه شنبه 16 مرداد ساعت 21:53 دقیقه شروع شد و ساعت 01:20 بامداد چهارشنبه به اتمام رسید.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی مبارکه نا، ماه گرفتگی در روز سه شنبه 16 مرداد ساعت 21:53 دقیقه شروع شد و  ساعت 01:20 بامداد چهارشنبه به اتمام رسید.

ماه‌گرفتگی یا خُسوف هنگامی روی می‌دهد که کره ماه در حالت بدر و وضعیت مقابله قرار داشته و سایه زمین بر روی آن بیافتد یا به عبارتی ماه وارد مخروط سایه زمین شود. زمین در حرکت مداری خود به دور خورشید سایه‌اش را، که در فضا در سمتی مخالف خورشید ممتد است، به دنبال می‌کشد.

این خسوف از نوع تمام سایه ای است و لذا وجوب خواندن نماز آیات را در پی دارد. در این نوع خسوف ها، ماه وارد بخش تمام سایه زمین می شود و در نتیجه تمام یا قسمتی از ماه گرفته و تاریک می شود، به طوری كه برای عموم بینندگان محترم قابل تشخیص و مشاهده خواهد بود.

اولین مرحله این گرفتگی، در ساعت 20:20:02 شامگاه دوشنبه 16 مرداد به وقت رسمی ایران با ورود قرص ماه به بخش نیمسایه زمین آغاز شد، با قرار گرفتن ماه در نیمسایه زمین، موجب تیره و تاریک شدن نمای ظاهری ماه تابان نمی گردد، بلكه در این مرحله فقط اندكی از شدت نور ماه كاسته می شود.

در مرحله آخر گرفتگی هم، پس از خروج ماه از تمام سایه زمین و به اتمام رسیدن گرفتگی جزئی، ماه به حركت خود در نیمسایه زمین ادامه می دهد تا ساعت 01:20:56 بامداد سه شنبه 17 مرداد به وقت رسمی ایران، كه آخرین جزء از قرص ماه از بخش نیمسایه زمین خارج شد.

خسوف بعدی قابل رویت در ایران از نوع كلّی تمام سایه ای است كه در شامگاه چهارشنبه 11 بهمن 96 به وقوع می پیوندد.

ماه گرفتگی جزئی در مبارکه توسط اعضای گروه فرهنگی عترت خواهران رصد شد.

انتهای پیام/