به گزارش پایگاه خبری تحلیلی مبارکه نا، عدم تحقق وعدههای دولت در احیای دائمی زاینده رود، خشک شدن پی در پی این رودخانه و همچنین فعال شدن کانونهای گرد و غبار در مرکز کشور سبب هجوم دوباره ریزگردها به آسمان اصفهان شده است.
امروز مرکز پایش کیفی هوای ادارهکل حفاظت محیطزیست استان اصفهان وضعیت کیفی هوای شهر اصفهان در ایستگاههای مراقبت دائم را ناسالم اعلام کرد.
براساس این گزارش میانگین شاخص کیفیت هوا در شهر اصفهان 105 است و به این ترتیب اصفهان امروز هوایی ناسالم دارد.
همچنین کیفیت هوا در شاهینشهر 156، مبارکه 143، خمینیشهر 154 و سگزی 145 (AQI) در 24 ساعت منتهی به ساعت 12 چهارشنبه بیست و یکم تیرماه 96 گزارششده که آلوده ترین شهرهای استان اصفهان است.
شاخص کیفی هوا (AQI) یا شاخص آلودگی هوا (PSI) معیاری است که غلظت ترکیبات مختلف آلاینده موجود در هوا نظیر منوکسید کربن، دی اکسیدگوگرد، ترکیبات نیتروژندار، ازون و ذرات معلق (ذرات کوچکتر از 10 میکرومتر و ذرات کوچکتر از 2.5 میکرومتر) را که دارای حدود مجاز متفاوت با واحدهای مختلف هستند، تبدیل به یک عدد بدون واحد کرده و وضعیت آلودگی هوا را سطوح مختلف نمایش میدهد.
براساس شاخص آلودگی هوا، این شاخص از صفر تا 50 هوای پاک، 51 تا 100 هوای سالم، 101 تا 150 ناسالم برای گروههای حساس، 151 تا 200 ناسالم برای عموم، 201 تا 300 بسیار ناسالم، 301 تا 500 خطرناک است.
مبدا گرد و غبار امروز دشت مرکزی بوده است
بابک صادقیان رئیس اداره آزمایشگاههای ادارهکل حفاظت محیط زیست استان اصفهان در گفتوگویی پیرامون وضعیت هوای امروز اصفهان اظهار داشت: از حدود ساعت 4 تا 5 بامداد امروز کانونهای گرد و غبار از دشت مرکزی و جنوب سمنان در مرکز کشور فعال شده و از سمت شمال و شمال شرقی استان اصفهان را تحت تاثیر خود قرار داده است.
وی با بیان اینکه شهرهایی همچون کاشان، نطنز، اردستان، آران و بیدگل و اصفهان تحت تاثیر این گرد و غبار قرار گرفته است، افزود: بنا به اطلاعاتی که از هواشناسی دریافت کردیم موج گرد و غبار تا فردا پنجشنبه در اصفهان ادامه خواهد داشت.
رئیس آزمایشگاههای ادارهکل حفاظت محیطزیست اصفهان در پاسخ به این سئوال که آیا گرد و غبار در این فصل از سال طبیعی است، گفت: هجوم گرد و غبار در این زمان مربوط به فعال شدن کانونها است، از این رو دمای هوا در چند روز گذشته در کشور افزایش پیدا کرده از این رو زمانی که رطوبت خاک کم میشود و وزش باد شدید در دشت مرکزی رخ میدهد این شرایط مستعد تولید، انتشار و پراکنده شدن ذرات معلق میشود و با توجه به جهت وزش باد، استانها و شهرستانهای دیگر را تحت تاثیر خود قرار میدهد.
وی بیان کرد: جهت وزش باد در دشت مرکزی بهگونهای بوده که شهرستانهای نطنز، کاشان، اردستان و آران و بیدگل را بیش از اصفهان تحت تاثیر قرار داده است.
صادقیان با اشاره به اینکه تاکنون در قسمت کیفیت هوا دو برنامه مجزا اندیشیده شده است، تصریح کرد: برنامه مدیریت گرد و غبار و برنامه جامع کنترل کیفی هوا که هم مصوبات استانی و هم کشوری دارد و کارگروهها و اعضای این دو برنامه تشکیل و اقدامات لازم انجام شده از جمله برنامههایی است که برای کیفیت هوا در دست اقدام است.
وی اضافه کرد: کل سازمان محیط زیست برای کنترل پدیده گرد و غبارها برنامههایی در دست اجرا دارد و هفته گذشته کنفرانسی با حضور 12 کشور و سازمان ملل در تهران و رئیس سازمان محیط زیست و وزیر امور خارجه برنامه داشته و در واقع ریز برنامههایی که در آینده چه کارهایی باید انجام داد در آن جلسه مورد بحث قرار گرفت که هم به صورت ملی و هم بین المللی در حال پیگیری است.
بحران ریزگردها و فعال شدن کانونهای گرد و غبار علاوه بر غرب کشور در مرکز ایران نیز سبب هجوم ریزگردها به آسمان شهرها میشود. خشکسالی، عدم جریان زاینده رود و خشکی تالاب گاوخونی در اصفهان نیز از مهمترین مسائلی است که سبب بروز این پدیده شده است، معضلی که قبل از تبدیل شدن به بحران باید فکری اساسی برای آن کرد.
انتهای پیام/ تسنیم
Thursday, 21 November , 2024