دستورالعمل مربوط به نحوه فعالیت های تبلیغاتی انتخابات دوازدهمین دوره ریاست جمهوری و پنجمین دوره شوراهای اسلامی شهر و روستا
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی مبارکه نا، نحوه فعالیت تبلیغاتی انتخابات ، مدت زمان تبلیغات ، محدودیت ها و ممنوعیت ها و سایر شرایط و مقررات مربوطه
مدت زمان مجاز تبلیغات ۷ روز می باشد و این مدت از ۸ روز مانده به روز اخذ رای آغاز و تا ۲۴ ساعت مانده به روز اخذ رای پایان می یابد .
استفاده از هرگونه پلاکارد ( جز در محل ستاد انتخاباتی ) دیوار نویسی و کاروان های تبلیغاتی و استفاده از بلندگوهای سیار در خارج از محیط سخنرانی توسط داوطلب انتخاباتی و یا طرفداران او ممنوع می باشد و متخلفین از ۳ تا ۳۰ روز به زندان محکوم می شوند .
عکس در دو فرم حداکثر ابعاد ۱۰۰*۷۰ سانتیمتر میباشد .
استفاده از هرگونه آثار تبلیغاتی که نامزدها و طرفداران آنان اعم از کاغذی ، پارچه ای ، مقوایی فلزی و یا هر جنس دیگر با ابعاد بیشتر از ۱۰۰*۷۰ سانتیمتر ممنوع می باشد
استفاده از جزوه ، تراکت یا عکس ( با حداکثر ۱۰۰*۷۰ سانتیمتر) و برگزاری سخنرانی و جلسات پرسش و پاسخ مجاز می باشد .
اعلام نظر شخصیت ها به شرطی مجاز است که بدون ذکر عنوان و مسئولیت آنها با … و مدرک کتبی مربوطه با امضاء آنان تسلیم هیات اجرایی انتخابات شده باشد .
مجامع و گروه های هر حوزه انتخابیه ( مانند جامعه روحانیت مبارز یا مجمع روحانیون مبارز تهران یا روزنامه ها و مجلات هفتگی ) می تواند کتباً از نامزد مذکور حمایت کنند و به نامزد اعلام نمایند . نامزد مذکور می تواند حمایت اقشار و گروه های مختلف مردم را در ذیل دو نوع پوستر مجاز یا زندگینامه منتشر نماید . منظور از دو فرم همان دو نوع پوستر کاغذی می باشد که نوشتن تبلیغات انتخاباتی در صدر و ذیل آن بلااشکال است و شامل ممنوعیت نمی شود . منظور از پلاکار و تراکت عبارت است از هرگونه تبلیغات پارچه ای ، کاغذی ، مقوایی و فلزی است و سیلک نیز از مجله مصادیق و امثال اینها می باشد . لیکن نصب هرگونه تابلو که مشخص کننده ستاد انتخاباتی می باشد بلا اشکال است .
مسئولیت تخلف از موارد ذکر شده متوجه فرد یا افراد یا گروه ها یا تشکیلاتی است که اقدام به تبلیغات ممنوعه نموده است . در هر صورت کاندیدای انتخاباتی را نمی توان در طول برگزاری انتخابات احضار یا بازداشت نمود .
در فعالیت های تبلیغاتی انتخاباتی انجام امور ذیل ممنوع است و مرتکبین تحت پیگرد قانونی قرار میگیرد :
۱- نوشتن و یا اظهار مطالب خلاف واقع
۲- دیوارنویسی ، راه اندازی کاروان های تبلیغاتی و استفاده از بلندگوهای سیار خارج از محل سخنرانی و یا ستاد تبلیغاتی انتخاباتی
۳- اعلام نظر شخصیت ها در تایید نامزدها با ذکر عنوان و مسئولیت آنان .
۴- استفاده از صدا و سیما و میز خطابه نماز جمعه یا هر وسیله دیگری که جنبه رسمی و دولتی دارد .
۵- فعالیت انتخاباتی کارمندان در ساعات اداری .
۶- استفاده از وسایل و امکانات وزارتخانه ها و ادارات ، شرکت های دولتی و موسسات وابسته به دولت و شهرداری ها و شرکت ها و سازمان های وابسته به آنها و نهادها و موسساتی که از بودجه عمومی (به هر میزان) استفاده می کنند و همچنین در اختیار گذاشتن وسایل و امکانات مذکور .
۷- فعالیت تبلیغاتی مجریان و ناظران انتخابات برای نامزدهای انتخاباتی در قلمرو مسئولیت خود .
۸- الصاق هرگونه آثار تبلیغاتی نامزدها بر روی علائم راهنمایی و رانندگی ، تابلوی بیمارستان ها ، تابلوی مدارس و سایر موسسات آموزشی و تابلوهای منصوبه در معابر عمومی توسط بخش دولتی و وابسته به دولت و همچنین تاسیسات عمومی و دولتی وصندوق های پست ، باجه های تلفن ، پست های برق و تلفن ، تابلوها و املاک بخش خصوصی (مگر با رضایت مالکان یا متصرفان ) و یا هرگونه تابلوی راهنما ، مامورین انتظامی در صورت مشاهده چنین مواردی متخلفان را جلب و به منظور تعقیب قانونی به مقامات قضایی تحویل می نمایند . بخشداری ها موظفند با استفاده از امکانات محلی نسبت به امحای چنین اوراقی اقدام نمایند .
۹- تبلیغات علیه نامزدها و هرگونه هتک حرمت و حیثیت آنان .
۱۰- پاره یا معدوم نمودن عکس و آثار تبلیغاتی نامزدهای انتخاباتی در مدت و زمان قانون تبلیغات که در محل های مجاز الصاق شده ویا نصب شده باشد .
۱۱- انجام هرگونه فعالیت تبلیغاتی تحت عنوان داوطلبی خارج از مهلت قانونی تبلیغات .
تبصره ۱ – درجات تحصیلی و سوابق خدمات و فعالیت مورد ادعا در آثار تبلیغاتی باید مستند به مدارکی باشد که در صورت نیاز هیات اجرایی ، ارائه آنها امکان پذیر باشد .
نشریات و مطبوعات حق ندارند آگهی یا مطالبی علیه نامزدهای انتخاباتی درج نمایند و یا مطالبی بنویسند که دال بر انصراف گروه یا اشخاصی از نامزدهای معین باشد . در اینصورت نامزدها حق دارند پاسخ خود را به نشریه مذکور بدهند و آن نشریه طبق قانون مطبوعات مکلف به چاپ آن در مهلت مجاز تبلیغات می باشد .
مطبوعات و نشریات در انتشار هرگونه مطلب در خصوص نامزدها مکلفند به نحوی اقدام نمایند که فرصت پاسخگویی برای نامزد در مهلت مجاز تبلیغاتی فراهم باشد . انتشار اعلام نظر شخصیت ها (بدون ذکر عنوان مسئولیت آنان ) مجامع و احزاب و گروه های مجاز در تایید نامزد انتخاباتی باید مستند به مدرک کتبی و امضاء شده مربوط به تایید و حمایت باشد و در صورت درخواست هیات اجرایی ، نامزد انتخاباتی مکلف به ارائه این مستندات و مدارک باشد .
همزمان با آغاز کار ستاد تبلیغات انتخاباتی نامزدها ، نشانی و محل ستاد و نام مسئول آن کتباً و با امضاء نامزد انتخاباتی مربوط به آگاهی هیات اجرایی حوزه انتخابیه برسد .
ستاد تبلیغات انتخاباتی مرکزی است که فعالیت های تبلیغاتی نامزدها و طرفداران آنان در آن ساماندهی و انجام می پذیرد
نکته۱- هر داوطلب شورای روستا تنها می تواند یک ستاد تبلیغاتی دایر نماید .
نکته۲- هر داوطلب انتخابات شورای شهر تنها میتواند در هر منطقه شهرداری یک ستاد تبلیغاتی دایر نماید .
استفاده از امکانات تبلیغاتی موسساتی که به نحوی از بودجه عمومی استفاده میکنند ولی با رعایت ضوابط و انعقاد قرارداد و اخذ وجه از اشخاص حقیقی و حقوقی برای آنها کار تبیغاتی انجام میدهند ( مثل نشریات وابسته به دولت ) در تبلیغات انتخاباتی بلامانع است .
استفاده از اماکن دولتی و عمومی مشروط به اخذ مجوز از مقامات ذیصلاح و پرداخت هزینه برابر برای تمامی نامزدها و طرفداران بلامانع است .
استفاده از هرگونه آثار تبلیغاتی نامزدها و طرفداران آنان اعم از کاغذی ، پارچه ای ، مقوایی ، فلزی و یا هر جنس دیگر با ابعاد بیشتر از ۱۰۰*۷۰ سانتیمتر ممنوع است .
انتهای پیام/ کمیته اطلاع رسانی و تبلیغات ستاد انتخابات شهرستان مبارکه
Sunday, 24 November , 2024