یک سوال

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی مبارکه نا، « شب عملیات پشت میدان مین زمین گیر شده بودیم. چند نفر داوطلب شدند بروند داخل معبر و راه را باز کنند. یکی از آنها چند قدم که رفت برگشت. اولش فکر کردیم ترسیده است. پوتین هایش را در آورد و داد به یکی از همرزم هایش و گفت: اینها را تازه از تدارکات گرفتم. بیت الماله حیفه! پا برهنه میرم تو میدون مین! »
این پیامک تامل برانگیزی بود که چندین سال پیش، بعد از قضیه اختلاس سه هزار میلیاردی بین افراد رد و بدل می شد و از مردم می پرسید: راستی سه هزار میلیارد چند جفت پوتین میشه؟
و امروز هر چند تولید در رکودی عمیق به سر می برد و نرخ بیکاری هر ماه افزایش می یابد اما اختلاس رکورد زده و دامنه فساد چند برابر شده و باید پرسید: هشت هزار میلیارد چند جفت پوتین میشه؟
با توجه به وعده هایی که رئیس جمهور محترم به مردم داده بود و گفته بود « دولت راستگویان و درستکاران را تشکیل خواهم داد» ؛ مردم انتظار نداشتند امروز با چنین رقم دردناکی از فساد و اختلاس مواجه شوند، آن هم در صندوق ذخیره فرهنگیان که قرار بود کمک حال این قشر خدوم جامعه باشد و گره ای از مشکلات آنان را باز کنند.
اختلاس هشت هزار میلیاردی یعنی اینکه از هر معلم، هشت میلیون و 800 هزار تومان دزدی شده است.
بعد از اینکه آقای فانی وزیر آموزش و پرورش در مهر ماه 92، شهاب الدین غندالی را به مدیریت صندوق ذخیره فرهنگیان منصوب کرد و وعده داد که انتصاب غندالی، برای تقویت و ارتقای بهره وری صندوق است فرهنگیان کشور هرگز گمان نمی کردند این صندوق به جای ارتقای وضعیت معیشت معلمان به ارتقای وضعیت مالی مدیران ارشد و نورچشمی هایش بپردازد و امروز بشنوند که غندالی (عضو سابق حزب منحله مشارکت که یکی از احزاب افراطی اصلاح طلبان است) توسط قوه قضائیه دستگیر شود.
این خبرها بیش از پیش، اعتماد مردم را خدشه دار می کند مخصوصا آن گاه که بشنوند به محض اینکه طرح استیضاح وزیر آموزش و پرورش در مجلس مطرح شد دولت با دستپاچگی، فانی را کنار گذاشت و این برکناری را استعفا نامید!
فانی اعلام آمادگی کرده بود که به مجلس برود و پاسخگو باشد و تمایلی به استعفا نداشت اما دولت که از افشای عمق فساد نگران شده بود فانی را قبل از حضور در جلسه استیضاح کنار گذاشت. و جالب اینجاست در حالی که وزیر هنوز در وزارتخانه اش مشغول کار و نامه نگاری با رئیس جمهور است برای وزارتخانه سرپرست انتخاب می شود!
مبارزه با فساد مطالبه همه مردم است و این دولت و آن دولت و حزب و جناح هم نمی شناسد. مفسدان فساد هشت هزار میلیاردی نیز شبیه مفسدان فساد سه هزار میلیاردی باید محاکمه شوند و به اشد مجازات برسند و کسی حق ندارد به خاطر اهداف حزبی از مفسدان حمایت کند اما متاسفانه برخی با نگاه حزبی درصدد لاپوشانی فساد هشت هزار میلیاردی هستند.
محمدعلی نجفی وزیر اسبق آموزش و پرورش که اخیرا به عنوان رئیس ستاد انتخاباتی آقای روحانی انتخاب شد در دفاع از دوستانش گفته است: « این هشت هزار میلیارد تومان وام است و پولی نیست که خدایی ناکرده غندالی خورده باشد یا فساد رخ داده باشد‌.»
این حمایت ها شبیه حمایت سخنگوی دولت از صاحبان حقوق های نجومی است که مدیر عامل 57 میلیونی را ذخیره نظام نامیده بود.
آقای نجفی یا از حال و روز معلمان خبر ندارد یا طبق معمول ، اهداف حزبی او را به دفاع واداشته است همانطور که قبلا نیز از غلامحسین کرباسچی تمام قد دفاع می کرد.
آیا اینکه فردی سه هزار و 900 میلیارد ریال وام بگیرد و بازپرداخت نکند فساد نیست؟ آیا به همه فرهنگیان این مقدار وام می دهند؟ آیا اینکه 90 درصد تسهیلاتی را که متعلق به همه فرهنگیان است در قالب وام های میلیاردی بدون بهره، فقط به 30 نفر بدهند فساد نیست؟
اگر تنها بخش کوچکی از این پول ها، به تعمیر و نوسازی و رسیدگی به مدارس مناطق محروم اختصاص می یافت شاید آن معلم شریف زاهدانی مجبور نمی شد برای نجات جان دانش آموزانش از فروریختن دیوار فرسوده، جانش را فدا کند. تفاوت را ببینید! یکی جانش را فدا می کند و یکی میلیاردی اختلاس می کند.
مراد اللهیاری معلم مدرسه روستای بیاتان سوخته استان مرکزی نیز هر روز صبح با خودروی شخصی خود که یک پراید است دانش آموزان را از روستاهای همجوار برای عزیمت به مدرسه انتقال می دهد اما کسی، آخر سال به او پاداش های صدها میلیونی نمی دهند؛ آن وقت مدیران ارشد صندوق ذخیره فرهنگیان هوس می کنند خودروی لوکس سفارش دهند.
معلمان هر ماه بخشی از حقوقشان را به صندوق اختصاص می دادند تا سرمایه ای برای زندگی و ایام بازنشستگی آنان باشد نه اینکه به مدیران عامل 27 شرکت زیر مجموعه صندوق، بالای 100 میلیون تومان وام قرض الحسنه با کارمزد صفر درصد پرداخت شود در حالی که هزاران معلم برای دریافت وام های اندک چند میلیونی با مشکل مواجهند.
حدود سه سال است که اختیار صندوق ذخیره فرهنگیان در دست حامیان دولت است بنابراین بهانه تراشی و فساد را گردن قبلی ها انداختن، دیگر کارایی ندارد. هر چند آقای فانی قبل از استیضاح و پاسخگویی در مجلس برکنار شد اما دولت باید پاسخگوی این فساد بزرگ باشد و حداقل از مردم و بالاخص فرهنگیان عزیز عذرخواهی کند و نباید اجازه داد این قضیه به سرنوشت حقوق های نجومی تبدیل شود که بعد از گذشت چندین ماه، هنوز حتی یک نفر از صاحبان حقوق های نجومی برای محاکمه به قوه قضائیه معرفی نشده است.

انتهای پیام/ شهرضا نیوز