به گزارش پایگاه خبری مبارکه نا به نقل از پایگاه درچه، ۱۹ بهمن ماه سالروز بیعت تاریخی همافران با امام خمینی (ره) است. در این روز جمعی از پرسنل نیروی هوایی و زمینی ضمن دیدار با امام (ره) در مدرسه علوی تهران، همراهی خود با امام و انقلاب اسلامی را اعلام کردند. در این دیدار، امام خمینی سخنان کوتاهی بیان فرمودند که در جلد ۶ صحیفه امام خمینی (صفحات ۱۰۱ تا ۱۰۲) آمده است. به همین مناسبت پایگاه تحلیلی خبری شهرستان درچه گفتگویی تلفنی با آقای مهدی شریفیان یکی از کارکنان نیروی هوایی ارتش شاهنشاهی که در ۱۹ بهمن ۵۷ با امام خمینی (ره) دیدار کردند ترتیب داده است. متن گفتگو در ادامه خواهد آمد.
پایگاه درچه: چه عاملی باعث شد نیروی هوایی دچار تحول و به نوعی زمینه ساز انقلاب شود؟
مهدی شریفیان: اساسا در هر جامعه ای گروه هایی که با جهان خارج دارای ارتباط بیشتری باشد به همان نسبت حساسیت بیشتری نسبت به مسائل درون جامعه دارند و نیروی هوایی به دلیل اینکه ارتباطات جهانی از جمله رابطه با دانشگاه ها و علوم جدید داشت یک طیف روشنفکری در آن ایجاد شده بود که به دنبال تغییر وضعیت جامعه بود و وقتی تفکر مبتنی بر تغییر را در رفتار و گفتار و نوشته های امام (ره) دید، این تفکر را در درون سازمان منتشر کرد.
قبل از سال ۵۷، در جلسات قرآن خانگی بحث های سیاسی و نظرات حضرت امام بین افراد رد و بدل می شد.
از سال ۵۶ اغلب پرسنل نیروی هوایی نسبت به توزیع اطلاعات شب نامه ای و اخبار انقلاب علاقمند شده بودند و به همین دلیل برای نشان دادن رفتارهای جدید آمادگی داشتند. از جمله قبل از ۱۹ بهمن، در تمام شهرستان هایی که پایگاه هوایی وجود داشت کارکنان نیروی هوایی با لباس مبدل در راهپیمایی ها شرکت می کردند.
پایگاه درچه: مهم ترین عامل تأثیرگذار در استقبال کارکنان نیروی هوایی از حضرت امام چه بود؟
مهدی شریفیان: یکی از عوامل مهم تأثیرگذار در استقبال نیروی هوایی از امام در روز ۱۹ بهمن در مدرسه علوی تهران، قطع پخش تصویر زنده ورود امام در روز ۱۲ بهمن در مرکز آموزش های نیروی هوایی بود که خود باعث تظاهرات دانشجویان شد و این حرکت اولین حرکت اعتراضی رسمی دانشجویان نسبت به رژیم شاهنشاهی بود. این حرکت از روز ۱۲ بهمن به تمام پایگاه های هوایی کشور گسترش یافت.
پایگاه درچه: کارکنان نیروی هوایی چه جاذبه ای در بیانات و خط فکری امام (ره) مشاهده کردند که با توجه به فضای بسته نظامی در ارتش، به سمت انقلاب مایل شدند؟
مهدی شریفیان: جاذبه امام آنقدر بالا بود که کلیه گروه های آزادی خواه با هر طرز تفکری به سمت ایشان جذب می شدند. اساس شاخصه های امام خمینی، شهامت ایشان بود. بسیاری از رهبران احزاب و گروه ها در طول دوران رهبری خود تحت شرایطی از آرمان های خود ابراز ندامت می کنند، برای مثال مسعود رجوی در سال های بین ۴۰ تا ۵۰ شاید دو بار توبه نامه برای شاه امضاء کرد تا توانست جان سالم به در ببرد. ولی امام حتی یک کلمه هم عقب نشینی نکردند. و این ویژگی برای افراد اهل مطالعه و آزادی خواه بسیار حائز اهمیت است. نحوه عملکرد امام به عنوان رهبری که به گفته های خود پایبند است نشان دهنده این بود که ایشان یک شخصیت خاص و منحصر بفرد هستند و این خود باعث سرعت بخشیدن در پیوست احزاب و گروههای مختلف به امام بود. به عنوان مثال افراد چپ گرا یا مارکسیستی هم بودند که رهبری امام را در به ثمر رساندن انقلاب تأیید کرده و مثمر ثمر می دانستند. و با توجه به دانش بالا در نیروی هوایی به علت جو مطالعه پذیری کارکنان، این نیرو به انقلاب پیوست و برخلاف بعضی از گروه های آزادیخواه که پس از انقلاب به دنبال سهم خواهی از نظام بودند، ارتش و در رأس آن نیروی هوایی همچنان بر اصول انقلاب پایبند و متعهد ماند.
پایگاه درچه: به نظر شما حرکت انقلابی مردم به رهبری امام خمینی (ره) چه تأثیری در مسیر حرکت جهان ایجادکرد؟
مهدی شریفیان: سال ۵۵ تصویری از سوی کانون فرهنگی قم منتشر شده بود که در آن کره زمین ازدو طرف توسط دو نفر که نماد امریکا و شوروی بودند در حال بلعیده شدن بود، انقلاب ایران دقیقا وسط این دو ابرقدرت قرار گرفت و دریچه ای ایجاد کرد تا تمام جهان بدانند که جهان می تواند غیر دوقطبی باشد و این خود باعث حرکت شوروی به سوی فروپاشی و پس از آن افشای ماهیت امریکا شد. و این پیام جدیدی بود که انقلاب اسلامی ایران به دنیا ابلاغ کرد و هنوز حرف های بسیاری در صحنه های سیاسی و ایدئولوژیک برای گفتن دارد. و شاید بتوان گفت که مهم تر از همه این بود که بر خلاف تفکر حاکم در دنیا مبنی بر جدایی دین از سیاست، سیاست در کنار دین می تواند تشکیل حکومت دینی بدهد.
Saturday, 23 November , 2024