در جشنواره غذاهای سنتی و سالم مبارکه مطرح شد؛

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی مبارکه نا، جشنواره غذا هاي سنتی و محلی با هدف ترویج فرهنگ و سنن غذايي و نمایش خلاقيت در سفره آرايي، با رویکرد تقويت و نزديكي فرهنگ ها در محل اداره فنی حرفه ای شهرستان مبارکه برگزار شد.

رئیس شبکه بهداشت و درمان شهرستان مبارکه در گفت و گو با مبارکه نا تصریح کرد: این جشنواره با هدف ترویج و احیای غذاهای سالم و محلی برگزار شد.

فتح الله جعفری گفت: جایگزینی غذاهای سنتی و محلی با غذاهای پرچرب و مضر امروزی که در سال های اخیر با تغییر سبک زندگی نوع غذای مردم نیز دستخوش تغییرات اساسی شده از اهداف این جشنواره است.

وی بهداشت و تغذیه غذا را به عنوان یکی از اساسی ترین نیازهای انسان برای بقا دانست و افزود: رابطه مستقیم غذا با تندرستی و سلامت جسمی و حتی روانی مورد تأکید و تایید دانشمندان علوم تغذیه است.

رئیس شبکه بهداشت و درمان مبارکه بیان کرد: غذاهای جدید که بعضاً با تبلیغات گسترده به سفره های خانواده های ایرانی راه یافته اند، اغلب به علت نداشتن کیفیت لازم نمی تواند به عنوان یک غذای سالم تلقی شود بنابراین غذاهای محلی با توجه به ارزش غذایی بالا جایگزین مناسبی برای غذاهای امروزی است.

وی با بیان اینکه تغذیه مناسب یکی از اصولی ترین نیازمندی های انسان است، اظهار کرد: تغذیه مناسب و مقوی نقش تعیین کننده در سلامت جسمی و روحی فرد، خانواده و اجتماع دارد.

جعفری با اشاره به اینکه یکی از شیوه های خودمراقبتی و پیشگیری از بیماری ها استفاده صحیح از غذاهای با ارزش غذایی بالا است، خاطرنشان کرد: تغذیه سالم و تنوع غذایی به دلیل استفاده از مواد اولیه سالم و متعدد، نیازهای مختلف جسمی انسان را از نظر دارا بودن انواع ویتامین ها مرتفع می کند و اگر شخص جسم سالمی داشته باشد روح و روانش نیز سالم خواهد ماند.

 

فنی و حرفه ای فضای فعالیت برای توسعه اشتغال را فراهم کرده است

رئیس اداره فنی حرفه ای شهرستان مبارکه در حاشیه این همایش در گفت و گو با مبارکه نا گفت: در این جشنواره شاهد این موضوع هستیم که بانوان علاقمند در حوزه آشپزی توانمندی های خود را نشان داده و ثابت کرده اند که می توانند در اقتصاد خانواده تأثیرگذار باشند.‏

اصغر ایرانپور افزود:‏‏ آموزش های فنی و حرفه ای فضای فعالیت برای علاقمندان در حوزه های مختلف با علایق گوناگون فراهم کرده تا بتوانند در توسعه اشتغال و همچنین مطابق با فرمایشات مقام معظم رهبری برای اقتصاد مقاومتی گام مهمی بردارد.‏

وی تصریح کرد: هدف از برگزاری این جشنواره، اهميت شيوه های صحيح پخت، معرفی غذاهای سنتی و محلی، ترویج فرهنگ استفاده از غذاهای پرانرژی، سالم و سنتی و پرهيز از غذاهای مضر است.

رئیس اداره فنی حرفه ای مبارکه تشویق خانواده ها به استفاده از غذاهای سنتی و محلی را از دیگر اهداف برگزاری این جشنواره برشمرد و بیان کرد: برگزاری این جشنواره همچنين نقش مهمی در نشان دادن فرهنگ و سنن غذایی و خلاقيت در سفره آرایی و ابتکارهای آشپزی دارد.

وی اظهار کرد: برپایی نمایشگاه های غذای محلی می تواند استفاده مردم از غذاهای ناسالم را کاهش دهد.

ایرانپور عنوان کرد: امیدواریم بتوانیم با برگزاری این جشنواره ها بار دیگر این غذاهای خوب، سالم، مقوی و سرشار از انواع پروتین ها را به سفره مردم شهرستان برگردانیم، هر چند در میامی هنوز در برخی از سفره ها این غذاها دیده می شود.

در پایان این رقابت و پس از انجام داوری غذاهای این جشنواره، به نفرات برتر شرکت کننده، هدایایی به رسم یادبود؛ اهدا شد.

انتهای پیام/