به گزارش پایگاه خبری تحلیلی مبارکه نا، رسول زرگرپور ظهر امروز در مراسم گرامیداشت روز جهانی محیطزیست اظهار داشت: در جمهوری اسلامی حفاظت از محیطزیست وظیفه عمومی تلقی میشود، از این رو طبق قانون اساسی فعالیتهای غیرقابلجبران و خسارتهای اقتصادی به محیطزیست ممنوع است و پیگرد قانونی به همراه خواهد داشت.
وی با بیان اینکه گردوغبار عامل ایجاد بیماریهای تنفسی و ریوی بسیاری است، تصریح کرد: چند سالی است که با پدیده گرد و غبار به عنوان یک چالش زیستمحیطی در استان مواجه هستیم که به صورت ویژه این پدیده در ۹ شهرستان استان افزایش پیدا کرده است.
استاندار اصفهان ادامه داد: از تشکلهای مردمنهاد انتظار داریم که به مسؤولان استان بابت اقداماتی که انجام میدهد علاوه بر بیان چالشها و مشکلات حداقل یک خدا قوت بگویند.
وی با اشاره به فعالیتهای انجامشده در راستای ارتقای وضعیت محیطزیست استان ابراز داشت: کاهش روزهای ناسالم هوا و تلاش برای احیای تالاب گاوخونی بخشی از اقدامات انجامشده است که باید بیان و مطرح شود.
زرگرپور در ادامه و در رابطه با مطالبه جریان پیدا کردن همیشگی زایندهرود تأکید کرد: اگر بخواهید زایندهرود در تابستان هم جاری باشند این به این معنی است که در این چند ماه از شیرهای آبخانهها به جای آب، هوا بیاید.
وی عنوان کرد: شهروندان عزیزی که میگویند زایندهرود باید باز شود، اقداماتی که از ۵۰ سال اخیر برای زایندهرود انجامشده است را نمیدانند و فقط انتقاد میکنند که این مشکل بسیار بزرگی است و همه مسؤولان استان درگیر آن هستند.
استاندار اصفهان در خصوص احیا شدن زایندهرود تا ۵ سال آینده گفت: در جلسات قبلی هم به همه گفته شد که تا ۵ سال آینده منتظر احیای زایندهرود نباشید اما هرروز گامهای زیادی در این زمینه برداشته میشود شهروندان عزیز باید برای این اقدامهای بزرگ از سوی مسؤولان برای احیای زایندهرود، شکرگزار باشند چراکه با این خشکسالی بیسابقه در ۵۰ سال اخیر ما در سال قبل ۴۰ هکتار از زمینهای کشاورزی با استفاده از آب زایندهرود محصول خود را برداشت کردند.
وی اضافه کرد: اگر دغدغه روزانه شهروندان احیای زایندهرود است دغدغه شبانهروزی من تلاش برای احیای زایندهرود است و این ادعا را دارم که من بیشتر از همه مردم اصفهان دلم برای وضعیت موجود زایندهرود میسوزد.
زرگرپور با ذکر مثالی پیرامون محیطزیست ابراز کرد: در حال حاضر محیطزیست مانند یک سکه میمانند که یکطرف آن موفقیتهایی مانند برتری سازمان حفاظت از محیطزیست استان اصفهان در سطح کشور، قرار گرفتن ۱۰ درصد از مساحت استان در اختیار مناطق حفاظتشده و قرار گرفتن ۱۰ درصد از مساحت استان در اختیار حیاتوحش است.
وی افزود: طرف دیگر سکه عبارت است از چالشهای نیمقرنی مثل چالش آبریزی و احیای زایندهرود، پدیده رو به رشد گرد و غبار و افزایش آلودگیها به دلیل تراکم بالای جمعیت است که ما در اینطرف سکه فاصلههای زیادی تا سند استاندارد جهانی محیطزیست در استان داریم.
استاندار اصفهان خاطر نشان کرد: اگرچه سازمان حفاظت از محیطزیست استان اصفهان در رتبههای اولیه کشور قرار دارد اما نباید فراموش کنیم که استان اصفهان در راهکارهای علمی و عملی پویا، زبانزد همه ملت است و درخواست داریم تا شهروندانی که برای چالشهای استان اصفهان، راهکارهایی دارند حتماً به اداره محیطزیست استان تحویل دهند تا هرچه زودتر از کنار این مشکلات عبور کنیم.
وی در پایان ابراز کرد: باید مسائل زیستمحیطی را جدی و پرقوت دنبال کرد و باید هرکدام از یاران زیستمحیطی طرحهایی را داشته باشند تا مردم به برطرف شدن مشکلات امیدوار باشند، باید همه نقاط قوت را ببینند چراکه در یکشب نمیتوان کل محیطزیست استان را به حد استاندارد و انتظار رساند.
انتهای پیام/ صاحب نیوز
Sunday, 24 November , 2024