به گزارش پایگاه خبری تحلیلی مبارکه نا، ذوب آهن که در حال حاضر با ۳ قهرمانی و یک نایب قهرمانی در جام حذفی پنجمین تیم این رقابتها به حساب میآید همه ۴ فینال قبلی خود را بعد از دهه ۸۰ تجربه کرده است. ذوب آهن به غیر از یک فینال سایر فینالها را به سود خود به پایان رسانده است.
ذوب آهن در فینالهایش در جام حذفی دو بار برابر فجرسپاسی شیراز قرار گرفت که نخستین بار شکست خورد اما بار دوم انتقام گرفت و قهرمان شد. در دو فینال دیگر نیز تهرانیها حریف ذوب آهن بودهاند که هر دو بار با پیروزی مقتدرانه ذوب آهن همراه بوده است.
فصل ۷۹-۸۰/ شکست در حافظیه و قهرمانی شیرازیها
نخستین فینال جام حذفی تاریخ ذوب آهن و فجرسپاسی شیراز تیرماه سال ۸۰ در دو دیدار رفت و برگشت برگزار شد. نتیجه اما در دیدار رفت تا حدود زیادی مشخص شد جایی که فجرسپاسی در فولادشهر با تک گل بهرام اسماعیلی در دقیقه ۷۲ از سد میزبان خود گذشت. برتری ۲ بر یک فجرسپاسی در دیدار برگشت با گلهای بهرام اسماعیلی و امیر وزیری در برابر تک گل عارف محمدوند حکم اولین و تنها قهرمانی تاریخ فجرسپاسی را داد.
از جمله بازیکنان فجرسپاسی در آن دوران میتوان به مهدی رحمتی، مهدی رجبزاده، داود سید عباسی و مهرزاد معدنچی اشاره کرد. بازیکنانی که هر کدام در فصول بعد راهی تیمهای بزرگتر شدند تا رفته رفته فجرسپاسی که توان نگه داشتن آنها را نداشت سقوط کند.
فصل ۸۱-۸۲/ انتقام ذوب آهن از فجر، نخستین دبِل فوتبال اصفهان
در سومین فصلی که فجرسپاسی به فینال جام حذفی میرسید باز هم این ذوب آهن بود که حریف این تیم در فینال شد. ذوب آهن اما مانند دو فصل قبل در خانه شکست نخورد اما تساوی نه چندان مطمئن ۲ بر ۲ در فولادشهر فجرسپاسی را در بازی برگشت تبدیل به تیم امیدوارتر کرده بود. در بازی برگشت اما دوباره دو تیم به تساوی ۲ بر ۲ رسیدند تا در پایان ۱۲۰ دقیقه کار به ضربات پنالتی بکشد.
ذوب آهن که نیمه نهایی را هم در ضربات پنالتی از سپاهان برده بود در فینال هم توانست در حافظیه شیراز فجر را در ضربات پنالتی شکست بدهد تا نخستین بار قهرمان جام حذفی شود و با توجه به نخستین قهرمانی سپاهان در لیگ برتر آن سال دومین جام را برای فوتبال اصفهان به ارمغان بیاورد. این اولین دبِل فوتبال اصفهان در تاریخ فوتبال ایران به شمار میرفت.
فصل ۸۷-۸۸/ کابوس لیگ با قهرمانی جام حذفی فراموش شد
در لیگ برتر فصل ۸۷-۸۸ ذوب آهن در هفته آخر فقط یک امتیاز از زمین فولاد میخواست تا قهرمان شود اما در اهواز شکست خورد تا استقلال به طرزی دراماتیک قهرمان شود. چند هفته بعد اما ذوب آهن در فولادشهر فولاد را شکست داد و در ادامه با پیروزی برابر صباباتری در ضربات پنالتی به فینال جام حذفی رسید.
ذوب آهن در فینال برابر راه آهن قرار گرفت و هرچند در بازی رفت با تک گل دقایق پایانی مجتبی زارعی شکست خورد اما در بازی برگشت در ورزشگاه فولادشهر با حساب ۵ بر یک به پیروزی رسید تا اولین بار در فولادشهر برابر چشمان هوادارانش قهرمان شود.
تیم رویایی منصور ابراهیمزاده در آن سالها بدون شک بهترین ذوب آهنِ تاریخ بود، تیمی که تا فینال آسیا هم پیش رفت و ستارههایی مثل اسم اسماعیل فرهادی، شاهین خیری، محمد منصوری، قاسم حدادیفر و مرتضی صالحی را نژاد داشت.
فصل ۹۳-۹۴/ بازگشت به دوران اقتدار
ذوب آهن در فصلی که موفق شده بود بعد از سپاهان و ملوان به سومین تیمی تبدیل شود که با شکست دادن استقلال و پرسپولیس به فینال میرسد در ورزشگاه تختی تهران به مصاف نفت میرفت. سبزها که در این فصل پس از چند سال دوباره جان گرفته بودند در فینال ابتدا با گل وحید امیری در ابتدای نیمه دوم عقب افتادند اما دو کاپیتان این تیم یعنی قاسم حدادیفر و مهدی رجبزاده برای ذوب آهن گلزنی کردند تا ورق برگردد و تک گل کاوه رضایی در دقایق پایانی نیز قهرمانی ذوب آهن را مسجل کرد.
ذوب آهن با قهرمانی در جام حذفی این فصل برای دومین بار باعث دبِل فوتبال اصفهان شد. در این فصل سپاهان نیز در لیگ برتر قهرمان شده بود و قهرمانی شاگردان یحیی گلمحمدی باعث شد پس از ۱۲ سال دوباره فوتبال اصفهان هر دو جام داخلی را مال خود کند.
انتهای پیام/ تسنیم
Wednesday, 27 November , 2024