یک ارزیابی ساده از ترکیب مجلس و بررسی سوابق و رویکردهای نمایندگان، به لاریجانی می آموزد که چنانچه از همین ابتدای امر دست پدربزرگ های سیاسی را از دخالت در تصمیمات نمایندگان قطع نکند قطعا در آینده درگیر مشکلات فراوانی خواهد شد که حتی در صورت ریاست بر بهارستان کابین وی را متزلزل و ناپایدار خواهد نمود.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی مبارکه نا، نشست فراکسیون فراگیر اصولگرایان دیروز با حضور آیت الله موحدی کرمانی و سخنرانی علی لاریجانی برگزار شد. لاریجانی که درانتخابات مجلس به صورت مستقل شرکت کرده بود؛ با حضور در فراکسیون اصولگرایان به بسیاری از شایعاتی که وی را یک عنصر رها شده از ترکیب اصولگرایی می نامید و تلاش می کرد به همین بهانه اصولگرایان را از تشکیل یک فراکسیون منسجم و فراگیر بازدارد، خاتمه داد. برای لاریجانی که خوب می داند برای رسیدن به کرسی ریاست مجلس باید بیشتر هوای اصولگرایان را داشته باشد تا اصلاح طلبان، شرکت در این نشست به منزله فرصتی است که از قبل آن می توان ضمانت ریاست بهارستان را تا حدود زیادی به دست آورد.
رئیس مجلس در این مراسم با تاکید بر لزوم داشتن روحیه انقلابی در بین افراد به ‌ویژه مسئولان گفت:« ما نیازی به گروه‌های سیاسی بیرون نداریم که بخواهد خودشان را در مجلس بیندازند، در مجلس افراد نخبه‌ای هستند و پس دیگر چه نیازی به پدربزرگ‌های سیاسی بیرون داریم.»
لاریجانی در این مراسم حرف های دیگری هم داشت؛ از لزوم داشتن روحیه انقلابی در بین مسئولان تا تلاش مضاعف به منظور رفع مشکلات اقتصادی کشور؛ در میان این حرف ها آنچه بیش از همه در رسانه های کشور بازتاب داشت عرض اندام لاریجانی برابر پدربزرگ های سیاسی کشور بود. وی خطاب به منتخبان مجلس گفت:« شما افراد نخبه هستید. پس چه نیازی به پدربزرگ‌های سیاسی بیرون داریم که به ما چیز یاد بدهند.»
اما یک سوال! منظور لاریجانی از پدر بزرگ های سیاسی چه کسانی هستند؟
و سوال دوم آنکه هدف لاریجانی از چنین عرض اندامی چیست؟

با نگاهی به تیتر یک یکی از روزنامه های زنجیره ای اصلاح طلب به رمز نهفته در سخنان لاریجانی پی خواهیم برد. روزنامه اصلاح‌طلب آرمان نزدیک به هاشمی رفسنجانی در مطلب نخست روز شنبه ، ضمن هشدار به علی لاریجانی نسبت به عواقب کوتاه نیامدن در برابر جریانات خاص حوالی این روزهای مجلس، نوشت:«در راستای انتخاب بهترین رئیس برای مجلس باید گشاده رویی، تعامل و انسجام را جایگزین فشار، رقابت و جبهه‌گیری کرد هر چند لازم است آقایان روحانی و آیت آ… هاشمی درباره قانع کردن این دو گزینه مطرح برای ریاست جلسه‌ای برگزار کنند و آقای لاریجانی را قانع سازند. اگر این موضوع به شکل مسالمت آمیز حل نشود، آثار منفی و مخرب آن را در سال آینده نمود خواهد داشت.»
البته مشخص نیست که این روزنامه از چه آثار مخربی صحبت می‌کند اما اینکه افراد خارج از مجلس را در یک امر انتخاباتی داخلی مجلس دخالت بدهند موضوع جالب توجهی است. این درحالی است که همین رسانه‌ها در مسائل جزئی دیگر همچون موضوع مینو خالقی که توسط شورای نگهبان رد صلاحیت شد، اصرار دارند که نباید نهاد دیگری در مجلس دخالت کند و اعتبارنامه وی بایستی در مجلس و توسط نمایندگان بررسی شود.
به نظر می رسد علی لاریجانی خیلی زودتر از خوانندگان این روزنامه به موضوع دخالت در یکی از مهمترین عرصه های تصمیم گیری مجلس پی برده است. تصمیم سرنوشت سازی که به خوبی می تواند بر رویکرد آتی مجلس در قبال بسیاری از افعال و مخصوصا اقدامات دولت تاثیرات جدی بگذارد.
یک ارزیابی ساده از ترکیب مجلس و بررسی سوابق و رویکردهای نمایندگان، به لاریجانی می آموزد که چنانچه از همین ابتدای امر دست پدربزرگ های سیاسی را از دخالت در تصمیمات نمایندگان قطع نکند قطعا در آینده درگیر مشکلات فراوانی خواهد شد که حتی در صورت ریاست بر بهارستان کابین وی را متزلزل و ناپایدار خواهد نمود.
ترکیب مجلس دهم از ورود افرادی به بهارستان حکایت می کند که بخشی از آن اصولگرایانند اما عده بیشتر اصلاح طلبان حامی دولت و مستقلین به نسبت کم تجربه ای هستند که اگر ریاست هوشمندی تصمیمات آنها را مدیریت نکند چه بسا این دایه های دلسوز تر از مادر ، مجلس را به قهقرایی بکشانند که مجلس ششم کشیده شد.
لاریجانی خوب می داند که عارف گزینه هیچ جریانی حتی جریان اصلاحات نیست اما هدف از این هیاهوها و میانجی تراشی ها چیزی فراتر از حل مسالمت آمیزرقابتی است که هنوز شروع نشده . به نظر می رسد جریان پدربزرگ ها قصد دارد ضمن میانجی گری امتیازاتی را از ریاست آینده مجلس بگیرد که بتواند این امتیازهای ارزشمند را در روز مباداهایی که سیاست طلب می کند خرج کند. جبهه گیری دیروز لاریجانی، عرض اندام در برابر همین امتیازخواهی هاست.

انتهای پیام/

صاحب نیوز