استاد اقتصاد دانشگاه اصفهان:

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی مبارکه نا، کارشناس و استاد اقتصاد دانشگاه اصفهان رسول بخشی در همایش بسیج مهندیس شهرستان مبارکه تصریح کرد: با آغاز انقلاب اسلامی، شکل جدیدی از حکومت سیاسی در جهان پدیدار شد که سازگاری با قطب قدرت استکبار را نداشت.

رسول بخشی گفت: آغاز چنین حکومتی آن هم درمنطقه خاورمیانه که از لحاظ اقتصادی دارای اهمیت بسیار زیاد است، باعث شد که نظام استکبار جهانی با تمام قوا به مبارزه با انقلاب برخیزد.

وی افزود: با پایان یافتن جنگ و شکست استکبار در زمینه های نظامی، تهاجمات به عرصه های دیگرکشیده شد.

بخشی گفت: یکی از این عرصه ها که خصوصاً در سال های اخیر با تهاجمات گسترده همراه بوده است، عرصه اقتصادی است.

کارشناس مسائل اقتصادی افزود: خود انقلاب اسلامی مکلف به نوآوری و نظریه پردازی و الگو سازی در عرصه های جدید اقتصادی است.

وی گفت: هر کشوری که علم استکبار ستیزی را برپاکند، نیازمند چنین الگوهایی است. یکی ازاین مفاهیم اقتصاد مقاومتی است.

بخشی افزود: بنا به تعریف برخی از اقتصاد مقاومتی، این نوع اقتصاد معمولاً در رویارویی و تقابل با اقتصاد وابسته و مصرف کننده یک کشور قرارمی گیرد که منفعل نیست و در مقابل اهداف اقتصادی سلطه، ایستادگی نموده و سعی درتغییر ساختارهای اقتصادی موجود و بومی سازی آن بر اساس جهان بینی و اهداف دارد.

وی گفت: برای تداوم این نوع اقتصاد، باید هرچه بیشتر به سمت محدودکردن استفاده از منابع نفتی و رهایی از اتکای اقتصاد کشور به این منابع حرکت کرد و توجه داشت که اقتصاد مقاومتی در شرایطی معنا پیدا می کند که جنگی وجود داشته باشد و در برابر جنگ اقتصادی و همچنین جنگ نرم دشمن است که اقتصاد مقاومتی معنا پیدا می کند.

استاد اقتصاد دانشگاه اصفهان افزود: مقام معظم رهبری در 29 بهمن ماه سال 1392 سیاست‌های کلی اقتصاد مقاومتی را که از مهم‌ترین رئوس آن رشد بهره‌وری، اقتصاد دانش‌بنیان، حمایت هدفمند از صادرات، مقابله با ضربه‌پذیری درآمدهای نفتی، صرفه‌جویی، شفاف‌سازی اقتصاد و گفتمان‌سازی است، ابلاغ کردند.

بخشی گفت: برای اجرای اقتصاد مقاومتی نیازمند یک عزم ملی هستیم، که در راستای آن به الگوی نظری و منسجم و قابل قبولی برای اندیشمندان و کارگزاران دست یابیم و همچنین بتوانیم نقشه راه و استراتژی‌های اقتصاد مقاومتی را ارائه کنیم.

وی افزود: کشورهای صاحب قدرت طی یکصد سال گذشته به نحوی برنامه‌ریزی کردند که سر نخ‌های زنجیره ارزش افزوده دست خودشان باشند.

کارشناس مسائل اقتصادی گفت: آن ها از منابع کشورهای جهان سوم استفاده می‌کنند و با طراحی سازو کارهایی، فناوری، تولید و اشتغال را در اختیار گرفته و کشورهای جهان سوم را به بازار مصرف تولیداتشان تبدیل می‌کنند.

وی افزود: اقتصاد مقاومتی راهکارهای استفاده از توان متخصصان داخلی را نشان می‌دهد.

بخشی گفت: برخی می‌گویند اقتصاد مقاومتی، قطع ارتباط با خارج است، اما در اقتصاد مقاومتی اگر چه باید از پتانسیل‎های داخل بهره برد، اما مهمترین موضع استفاده از پتانسیل کشورهای دیگر همچون کشورهای همسایه است که ما می‏‌توانیم از طریق صادرات به کشورها منافعی را به دست بیاوریم.

استاد اقتصاد دانشگاه اصفهان گفت: شورهای جهان از سال 2006 با بحران و بی‌ثباتی مالی شدید مواجه شدند.

وی افزود: آسیب‌های زیست محیطی، عمیق شدن جهانی‌سازی از نظر اجتماعی و اقتصادی، اکثر کشورها را متضرر کرد.

بخشی گفت: لذا بحران‌های ملی و محلی، کشورهای جهان از جمله غربی‌ها را بر شناسایی نقاط آسیب‌پذیر و رفع آنها وادار کرد.

کارشناس مسائل اقتصادی افزود: اقتصاد مقاومتی مدنظر رهبر معظم انقلاب نیز برای کاهش تاثیرگذاری فشارها بر پیشرفت کشور طراحی شده است.

انتهای خبر/