معاون عمراني و توسعه وزارت كشور:

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی مبارکه نا، جلسه ی مشکلات شهرداری های شهرستان مبارکه با حضور معاون عمراني و توسعه وزارت كشور برگزار شد.

معاون عمراني و توسعه وزارت كشور هوشنگ خندان دل با بيان اينكه بيشتر جمعيت كشور در شهرها سكونت دارند و خدمات رساني به شهرها متنوع است و بايد شهرداري ها در خدمات رساني نقش فعالي داشته باشند به اين دلايل به شهرداري ها اهميت ويژه اي مي دهيم.

وی با بيان اينكه بخش هايي كه به صورت سنتي به مردم و جامعه خدمات رساني مي كنند به دليل برخي از مشكلات، باعث پايين آمدن راندمان كاري آنها شده، افزود با بررسي هايي كه براي علاج بخشيدن به اقتصاد شهرها و روستاها انجام شده توانستيم با برنامه ريزي بسياري از آن ها را مرتفع نماييم.

خندان دل با بيان اينكه براي بهبود اقتصاد بايد مديريت شهري را بهبود دهيم عنوان كرد: نظام شهرداري ها و شوراها برگرفته از قانون است و مدت زيادي نيست كه شوراهاي اسلامي تشكيل شده و در مقايسه با برخي از جوامع كه حدود يك قرن است شوراهاي آن ها تشكيل شده است تجربه كمتري دارند ولي در صدد هستيم با برنامه ريزي قدم هاي خوبي در راستاي ارتقاء جايگاه شوراهاي اسلامي برداريم .

معاون عمراني و توسعه وزارت كشور با بيان اينكه هر اندازه به روستاها توجه و زير ساخت هاي فرهنگي، آموزشي و عمراني را در روستاها فراهم نماييم از مهاجرت به شهرها جلوگيري مي كنيم .

وي با اشاره به سرانه بودجه كلان شهرها نيز اشاره كرد وگفت: ۱۲۴۰شهر در كشور وجود دارد كه ۸ شهر آن كلان شهر و۳۶درصد جمعيت شهر نشين درآن شهر ها مستقرند كه حدود ۷۰درصد از بودجه كل شهرداري ها درآن ۸ شهر هزينه مي شود كه نسبت به ديگر شهر هاي كشور رقم قابل توجه است.

فرماندار مبارکه گزارشي از شهرستان ارائه نمود و گفت: شهرستان مباركه در جنوب غربي اصفهان در گستره اي به مساحت ۵/۱۰۲۰كيلومتر مربع ودر ۴۵ كيلومتري جنوب غربي اصفهان واقع و با استان چهار محال بختياري وشهرستان هاي لنجان، شهرضا، دهاقان، فلاورجان و اصفهان هم مرز بوده وداراي اقليم نيمه خشك خنك وتابستان هاي خشك بوده و مناطق محدود در جنوب غربي داراي اقليم نيمه گرمسيري است.

ذاكري با بيان اينكه يكي از دغدغه هاي مهم شهرداري ها و دهياري هاي شهرستان پرداخت ارزش افزوده است عنوان كرد: با كاهش فروش محصولات صنايع شهرستان علي الخصوص صنعت فولاد مباركه، درآمد شهرداري ها و دهياري هاي شهرستان از ارزش افزوده با مشكلاتي روبه رو شده كه در روند اجراي پروژه هاي عمراني تاثير گذاشته كه درخواست داريم در اين خصوص نيز مساعدت لازم صورت گيرد .

وی يكي از نيازهاي شهرداري ها و دهياري ها را احداث شركت بازيافت بيان كرد و گفت : در صورت تخصيص اعتبارات و مجوزات لازم، شركت بازيافت پسماند به صورت مشترك بين شهرستان هاي دهاقان، مباركه و شهرضا احداث مي شود كه مقدمات اوليه آن نيز فراهم شده است .

 

محمد شرفا شهردار مبارکه به نمایندگی شهرداران شهرستان مبارکه  با اشاره به مشکلات شهرداری ها گفت: شهرستان مبارکه حدود 110 هزار هکتار و با جمعیتی 140 هزار نفری و با حضور 400 شرکت فعال شهرستانی صنعتی است، 20 کیلومتر از رود خانه ی زاینده رود در مسیر شهرستان مبارکه است.

وی افزود: شهرستان وابستگی شدیدی به درآمد های ارزش افزوده دارد و در این یکی دو سال گذشته با توجه عدم فروش صنایع که دوچار آسب جدی شده، شهرداران بر اساس در آمد های قبلی کار پروژه های مهمی شروع کرده اند که با توجه به عدم پرداخت ارزش افزوده  آلایندگی منتهی به تعطیلی این پروژه ها می باشد.

شرفا افزود: با توجه به جلسات متعدد شهرداران و دهیاران شهرستان توانسته ایم این جو را نگهداریم و پروژه ها را به کندی جلو ببریم.

وی اضافه کرد: این پروژه های از توان مالی شهرستان بیشتر است و به همین دلیل تسهیلات در این خصوص باید به شهرستان مبارکه داده شود که پروژه ها به سرعت تکمیل شوند.

مبارکه نگین سبز استان اصفهان یکی از شهرستان های بسیارمهم فرهنگی، صنعتی و کشاورزی ایران در استان اصفهان است. این شهرستان دارای دو بخش، ۵ نقطه شهری و ۳۴ روستا می باشد. شهرستان مبارکه مجموعا  ۱۰۲۴/۵ کیلومتر مربع از مساحت استان اصفهان را شامل می شود و در ۵۰ کیلومتری مرکز استان اصفهان قرار دارد.