به گزارش خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی مبارکه نا، فرماندار مباركه علی اصغر ذاکری در جلسه كارگروه كشاورزي، آب و منابع طبيعي شهرستان مباركه که با حضور رياست سازمان جهاد كشاورزي استان اصفهان در جهت بررسي مشكلات كشاورزان شهرستان ابراز خرسندي نمود و خاطر نشان ساخت: در اين جلسه پيشنهاداتي مبني بر تغيير الگوي كشاورزي همراه با تكنولوژي و با توجه به شرايط جوي مطرح گرديد كه بزرگترين امتياز براي نظام جمهوري اسلامي و دولت و مجلس است كه لازم است مسئولين در اين راستا همكاري نمايند.
ذاكري از فعاليت ها و عملكرد مثبت نظام صنفي كشاورزي در سطح شهرستان مبارکه قدرداني نمود و افزود: با توجه به پيشنهادهاي اين صنف از جمله توسعه باغات با آبياري قطره اي و توسعه گلخانه با تسهيلات بلند مدت، نگاه نويي به شهرستان براي حفظ هدر رفت آب است كه هم براي شهرستان و هم براي رفع مشكلات آبي منفعت دارد.
فرماندار مباركه با بيان اهميت رسميت بخشيدن به نظام صنفي شهرستان عنوان كرد: اين نظام صنفي به دليل اينكه از خود كشاورزان تشكيل شده است بسيار مي تواند در زمان بحران ها، خشكسالي كمك كنند كه لازم است از ظرفيت آن ها نهايت بهره را ببريم.
وي با بيان اينكه كشاورزان مبارکه در همه كاري پيش قدم هستند و نيازي به تشكيل كميسيون هاي توجيهي ندارند، از سازمان جهاد كشاورزي استان خواست: شهرستان مباركه را به عنوان پايلوت در سطح استان براي جايگزين نمودن كشت هاي پر مصرف آب و تغيير الگوي كشت پيشنهاد دهند.
در ادامه نماينده مردم مبارکه علی ایرانپور به دغدغه اصلي شهرستان كه كمبود آب است اشاره نمود و افزود: اميدواريم با هماهنگي بين مسئولين ذيربط، اطلاع رساني و برنامه ريزي بتوانيم بحث جايگزين نمودن كشت هاي پرمصرف و اصلاح الگوي كشت را محقق نماييم.
وي يكي از مشكلات شهرستان را كاشت پياز در مبارکه و آلايندگي هاي زيست محيطي ناشي از استفاده سموم و كودهاي شيميايي اشاره كرد و تصريح کرد: بعضي افراد از خارج از شهرستان زمين هاي كشاورزي را به منظور كشت پياز اجاره مي كنند و در عرض دو ماه با فشار آب و استفاده از سموم مي خواهد محصول خود را به ثمر برساند كه شرايط نامناسبي را براي مردم ايجاد كرده اند.
ايرانپور اضافه نمود: بعضي از صنايع با وارد كردن پساب خود به اراضي كشاورزي صدمات جبران ناپذيري را به كشاورزي وارد مي كنند كه اين آلايندگي ها از طريق محصولات كشاورزي و محصولات دامي به مردم انتقال پيدا مي كند و لازم است مسئولين مرتبط در جهت رفع آن تلاش نمايند.
رئيس سازمان جهاد كشاورزي استان اصفهان قدرت اله قاسمی با بيان اينكه ۱۶ هزار هكتار از بهترين اراضي استان در شهرستان مباركه واقع شده است، افزود: متاسفانه در سايه صنعت، كشاورزي در اين شهرستان مغفول مانده و با توجه به نقش تعيين كننده كشاورزي در اقتصاد استان و زندگي مردم اين منطقه وليكن در سطح كشور شركت فولاد مباركه مطرح است و لازم است بهاي بيشتري به كشاورزي در اين شهرستان داده شود.
وي به مزاياي طرح تغيير الگوي كشت اشاره نمود و تصريح كرد: ما بايستي ابتدا زيرساخت ها را براي اين كار فراهم نماييم و قبل از اصلاح الگوي كشت، الگوي آبياري را اصلاح نماييم و توجه بيشتري به ساز و كارهاي اين مسئله داشته باشيم.
قاسمي با اشاره به افت سفره هاي آب زيرزميني در بعضي مناطق عنوان كرد:در حوزه زاينده رود بيشتر از ۲/۱ ميليارد متر مكعب آب نداريم و اگر بخواهيم مانند گذشته به روش غرقابي آبياري نماييم منابع آبي افت خواهد كرد و دچار مشكل خواهيم شد وزمان آن است كه الگوي آبياري خود را اصلاح نماييم.
وی رسالت ذاتي وزارت جهاد كشاورزي را در ۴ مرحله تحقيق،ترويج ،توليد و تنظيم بازار محصولات كشاورزي عنوان كرد و خاطر نشان ساخت:سازمان جهاد كشاورزي به عنوان مروج و بستر ساز كشاورزي فقط كار ترويجي و تحقيقات علمي در راستاي آگاه سازي كشاورزان عزيز براي تغيير الگوي كشت انجام ميدهد و هيچ قانوني براي ممانعت از كشت نداريم .
رئيس سازمان جهاد كشاورزي اصفهان از صدور مجوز بيش از ۵۴ واحد صنايع تبديلي در رشته هاي مختلف بخش كشاورزي در شهرستان مباركه خبر داد و افزود: پيش از اين ۱۲ واحد صنايع تبديلي به بهره برداري رسيده است كه اگر آن ۵۴ واحد به بهره برداري برسد تحول شگرفي در صنايع تبديلي ايجاد خواهد شد.
شهرستان مبارکه نگین سبز استان اصفهان یکی از شهرستان های بسیارمهم فرهنگی، صنعتی و کشاورزی ایران در استان اصفهان است. این شهرستان دارای دو بخش، ۵ نقطه شهری بنامهای مبارکه، دیزیچه، طالخونچه، کرکوند، زیباشهر و ۳۴ روستا می باشد. شهرستان مبارکه مجموعا ۱۰۲۴/۵ کیلومتر مربع از مساحت استان اصفهان را شامل می شود و در ۵۰ کیلومتری مرکز استان اصفهان قرار دارد.
Saturday, 23 November , 2024