معاون اداره کل فرآورده های غذایی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی سازمان غذا و دارو در خصوص اطمینان از سلامت آجیل های شب عید، توضیحاتی ارائه نمود.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی مبارکه نا به نقل از مهر، دکتر سهیل اسکندری، گفت: یکی از اقلام مواد غذایی همین آجیلی است که مصرفش در عید نوروز عمومیت می یابد از آنجا که این محصول به دلیل شرایط نامساعد نگهداری و قرار گرفتن در معرض کمترین رطوبت، مستعد کپک زدن است و ممکن است کپک هایی روی آن دارای سم خاصی به نام «آفلاتوکسین» تولید نماید که سرطانزاست.
وی افزود: از نظر سازمان غذا و دارو، مصرف کننده این قبیل خوراکی ها باید قبل از خوردن اطمینان کافی از سلامت و بهداشت فرآورده را به دست آورد، افزود: این آگاهی زمانی حادث می شود که واحد تولیدی طبق دستوالعمل های مشخص ارگانی نظارتی، بر فراورده های مذکور نظارت عالیه داشته باشد در این صورت و پس از اخذ مجوزهای بهداشتی تولید و بسته بندی، امکان کنترل و ردیابی اش نیز وجود خواهد داشت.
معاون اداره کل فرآورده های غذایی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی سازمان غذا و دارو در خصوص آجیل هایی که به صورت فله ای عرضه می شوند نیز اظهارداشت: به دلیل اینکه سازمان غذا و دارو نظارتی روی آن ندارد توصیه هم نمی شود اما در صورت ضرورت خرید، نیاز به دقت نظر بیشتری دارند چرا که ممکن است این گونه محصولات به دلیل عدم کسب امتیازات بهداشتی لازم ، مرجوعی و مردودی بوده و با قیمت پائین در بازار مصرف عرضه شود.
اسکندری با بیان اینکه صرفا نتایج آزمایشگاهی می توانند سم آفلاتوکسین ناشی از رشد قارچ را مشخص کنند و از طریق طعم، رنگ، بو و خصوصیات حسی آن نمی شود متوجه آجیل های مشکل دار شد، پیشنهاد کرد: ساده ترین راه ممکن، همان مشاهده سیب سلامت سازمان غذا و دارو است که به منزله پروانه بهداشتی تولید و بسته بندی بر روی محصول درج می شود.
Friday, 22 November , 2024