نماینده تهران در مجلس با تأکید بر اینکه متأسفانه ظاهراً خطوط قرمز در دولت یازدهم تغییر کرده است، گفت: گویا امروز توهین به برخی مقدسات به عنوان خط قرمز به حساب نمیآید اما انتقاد از قرارداد ژنو مثل هولوکاست میماند.
به گزارش مبارکه نا به نقل از افکارنیوز، حجتالاسلام حمید رسایی نماینده مردم تهران و عضو کمیسیون اصل ۹۰ مجلس شورای اسلامی با انتقاد از توقیف هفتهنامه یالثارات اظهار داشت: متأسفانه ظاهراً خط قرمزها در دولت یازدهم تغییر کرده است.
وی افزود: به نظر میرسد امروز زیر سؤال بردن برخی احکام، توهین به برخی مقدسات و ایجاد تردید در بعضی از مبانی دینی و انقلابی به عنوان خط قرمز به حساب نمیآید اما انتقاد از قرارداد ژنو مثل هولوکاست میماند یعنی اگر فردی از این قرارداد انتقاد کند یا به بررسی بندهای قرارداد ژنو بپردازد و آن را مورد نقد قرار دهد، این موضوع برای دولت یازدهم یک خط قرمز است و برخورد شدیدی با آن صورت میگیرد.
نماینده تهران در مجلس بر همین اساس یادآور شد: شاهد این موضوع هم آن است که مهمترین دلیلی که باعث شد پرونده هفتهنامه ۹ دی به قوه قضائیه ارجاع شود، نقد عالمانه قرارداد ژنو بوده است، همین طور برخوردهایی که با هفتهنامه یالثارات شده عمدتاً به خاطر نقد قرارداد ژنو و همچنین انتقاد از دولت بوده است.
وی با بیان اینکه یک خط قرمز دیگر هم وجود دارد و آن هم صحبت درباره قرارداد کرسنت است، گفت: به نظر میرسد خط قرمزها در دولت جدید تغییر کرده و این موضوع جای نگرانی دارد در حالی که دولت باید از این گونه نقدها استقبال کند.
مدیرمسئول هفتهنامه ٩ دی تصریح کرد: دولت باید از نقد قرارداد ژنو در رسانهها و توسط نخبگان سیاسی استقبال کند چرا که موجب میشود دست مذاکرهکنندگان پای میز مذاکره، بازتر شود تا طرف مقابل هر چیزی را به اسم مذاکره یا توافقنامه به ایران تحمیل نکند.
رسایی تأکید کرد: در روزهای اخیر آقای عراقچی حتی حاضر نشد در صدا و سیمای جمهوری اسلامی بندهایی از مراحل اجرایی شدن قرارداد ژنو را به اطلاع مردم برساند، ولی آمریکاییها بعد از ظهر پنجشنبه گذشته همان متن را به صورت کامل منتشر کردند و تنها کاری که وزارت خارجه انجام داد این بود که خانم افخم در واکنش به این موضوع، متن منتشر شده را فقط برای مصرف داخلی خود آمریکاییها دانست، در حالی که آمریکاییها نیز هر موضعی را که وزارت خارجه ایران یا آقای روحانی میگیرند، را برای مصرف داخلی ایران مینامند.
به گفته وی، این موارد ابهاماتی را ایجاد میکند و این ابهامات طبیعتاً در رسانهها به زبان و ادبیات خواص تبدیل به سؤال و نقد میشود؛ دولت یا باید شفاف عمل کند یا وقتی اینگونه عمل میکند مورد نقد و سؤال قرار میگیرد و باید توضیح دهد نه اینکه رسانهها توقیف و به دادگاه بفرستد.
این عضو کمیسیون اصل ۹۰ مجلس همچنین گفت: جمعی از افرادی که در یک انجمن غیرقانونی مربوط به مطبوعات بودند، نزد آقای هاشمی میروند و وی چند روز پیش اعلام میکند «افرادی که از بیان حقایق میترسند، از سانسور در رسانهها استفاده میکنند»؛ آقای روحانی نیز همان روزی که وزارت ارشاد هفتهنامه یالثارات را توقیف و به ۹ دی و وطن امروز تذکر میدهد، در جلسه با استانداران میگوید «دولت از نقد نمیترسد و از آن استقبال میکند، جامعه باید آزاد باشد و فضای کشور نباید امنیتی شود»، آقای جنتی وزیر ارشاد همان روز در جلسه سؤال از وی در مجلس میگوید «ما نباید برای بیگانگان خوراک تهیه کنیم».
این نماینده مجلس بر همین اساس خاطرنشان کرد: باید پرسید چرا آقایان به ادعاهای خودشان عمل نمیکنند چرا وزیر ارشاد مثل روزنامه هتاک بهار نسبت به توقیف هفتهنامه یالثارات ابراز تأسف و موضعگیری نکرد؟
Friday, 1 November , 2024