یک چهره سیاسی اصلاحطلب و استاد دانشگاه تهران برخی رفتارهای حجتالاسلام روحانی را پوپولیستی توصیف کرد.
به گزارش مبارکه نا، صادق زیباکلام فعال سیاسی اصلاحطلب و استاد دانشگاه تهران در گفتوگو با تسنیم در خصوص اولین سفر استانی رئیسجمهور و دولت یازدهم به استان خوزستان، گفت: فکر میکنم جنبههایی از رفتارهای آقای روحانی در سفر به استان خوزستان، یادآور رفتارهای پوپولیستی آقای احمدینژاد بود و بنده ترجیح میدادم رفتارهای پوپولیستی کمتر میشد.
وی با بیان اینکه رفتارهای آقای روحانی در سفر به استان خوزستان در عین حال تفاوتهایی نیز با رفتارهای آقای احمدینژاد داشت، افزود: آقای روحانی در سفر خود اجازه نداده بود مدارس، ادارات، کارخانهجات و پادگانها برای اینکه به استقبال بیایند، تعطیل شوند و اجازه نداده بود تا با اتوبوس برای استقبال آدم بیاورند. همچنین مثل دوران آقای احمدینژاد صدها طرح را تصویب نکردند که از این جهات به نظر من تفاوتهایی داشت.
این استاد دانشگاه تصریح کرد: بعضی از اقدامات آقای روحانی یادآور رفتارهای پوپولیستی احمدینژاد بود که بیشتر جنبه تبلیغاتی داشت تا رسیدگی به وضعیت مردم در استانها. به علاوه بخشی از سخنان رئیسجمهور در جمع مردم اهواز مبنی بر اینکه مقاومت مردم ایران در برنامه هستهای باعث شده غربیها به زانو دربیایند، نیز یادآور ادبیات پوپولیستی احمدینژاد بود.
زیباکلام با بیان اینکه این سخنان اصلاً درست نبود چون واقعیت نداشت، گفت: اگر فرض کنیم اوباما در نطقی عکس چنین مطالبی را میگفت که ما ایران را به زانو درآوردیم و پشت میز مذاکره تسلیم کردیم، آن وقت ما خوشحال میشدیم؟ بنابراین کاش ایشان تا همین مقدار هم به سمت پوپولیسم نمیرفت.
وی ادامه داد: بنده نه به رئیسجمهور نمره ۱۰۰ درصد قبولی میدهم و نه درست میدانم که بگویم درست مانند آقای احمدینژاد رفتار کرد و اگر بخواهم بین ۰ تا ۲۰ در دوری و نزدیکی به آقای احمدینژاد نمره بدهم، مجبورم به ایشان نمره ۱۰ بدهم، چرا که نصف احمدینژاد بود و نصف احمدینژاد نبود.
این فعال اصلاحطلب خاطرنشان کرد: اگر سفرهای استانی برای آشنایی با مشکلات مردم و مسئولین در استانها و منطقه باشد، فینفسه آن را تایید میکنم، اما اینکه سفر استانی تمرین پوپولیستی و تبلیغ حکومتی باشد و بخواهند آدم جمع کنند، این کارها اصلاً درست نیست.
زیباکلام افزود: اینکه بگوییم در سفرهای استانی طرحهای بزرگ و زیادی به تصویب میرسد، نفس این کار غلط است. چرا که عملکرد همه کارشناسان، متخصصان و مسئولین در مرکز زیر سوال میرود و این سوال پیش میآید که آنها چه کاری انجام میدهند؟
وی در پایان خاطر نشان کرد: اگر قرار باشد آقای روحانی در سفر به خوزستان دهها طرح و یا آقای احمدینژاد در سفر به استانی صدها طرح را ظرف چند ساعت به تصویب برسانند، علامت سوالهای زیادی بوجود میآید که چقدر بر روی این طرحها کار کارشناسی و بررسی انجام شده بوده و اگر این طرحها لازم بوده چرا قبلاً در مورد آنها تصمیمگیری نشده و درست در زمان سفر رئیسجمهور برای آنها تصمیمگیری شده است؟ لذا حقیقتاً خیلی با سفرهای استانی به این شکل موافق نیستم.
Saturday, 23 November , 2024