چند روز قبل از انقلاب ۱۶فروند هلکوپتر کبری از ارتش اصفهان مامور می شوند به تهران بروند ‌در تهران خلبانها ناگهان متوجه شدند که دارند هلی‌کوپترها را برای حمله به مردم مسلح می کنند یک تعداد از خلبانها و فنی‌ها می‌روند و سیستم آتش هیلکوپترها رو از کار می‌اندازند. برخی همانجا دستگیر شدند و …

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی مبارکه نا به نقل ازصاحب نیوز،  جانشین مرکز آموزش هوانیروز شهید وطن‌پور ،سرهنگ خلبان حمزه سلطانی، از نیروهای بسیجی لشگر ۱۴ امام حسین (علیه السلام ) بود که به ارتش رفت و دوره های مختلف خلبانی را دید. از سوی خبرگزاری صاحب نیوز با وی در رابطه با نقش هوانیوز اصفهان در انقلاب به گفتگو نشستیم ولی دل پر درد سرهنگ در معرفی شهدا و رشادتهای خلبانان هوانیروز  وبیان شرینشان انقدر جذاب بود که کمتر به ما اجازه سوال داد. سرهنگ سلطانی تاکید داشت که باید مردم بدانند که هوانیروز پر است از شهید کشوری و شهید شیرودی.

صاحب نیوز : هوانیروز یکی از پیشگامان انقلاب بود و شهدایی همچون شهید سپهبد قرنی شهید صیاد شیرازی، شهید کلاهدوزان و… نقش بسزایی داشتند.

در انقلاب اسلامی ایران ارتش نقش بسزایی را داشت بدون شک اگر راتش ایران مردمی نبود و در انقلاب اعلام بی طرفی نمی کردو مانند ارتش مصر انقلاب با مشکلات زیادی روب رو می شد ولی این ارتش مردمی بود.

هوانیروز از پیشگامان انقلاب بوده که با اعلام همکاری با امام به نوعی مهر باطل شدن رژیم را زد

اگر حقیقتا بدنه ارتش با انقلاب نبود شاید پیروزی انقلاب بیشتر از این به درازا می‌کشید اما اینکه چطور شد ارتشی با ۵۰ سال سرسپردگی رژیم و رویکرد کاملا غربی داشت و  مستشارهای آن در کانادا، در امریکا و دراسرائیل دوره دیده بودند  و در سال۵۷ – ۵۰۰۰مستشار در واحد نظامی کشور داشتیم و علی الخصوص درهوانیروز ، خلبانهای ما در سال۵۷ تماما  در امریکا دوره می دیدند حالا چنین ارتشی  تغییر منش داده و به انقلاب پیوسته است؟! همه به خاطر عقبه دینی و اعتقادی بود و توجه به مرجعیت که خط قرمز ماست.

ارتشی‌ها از همین مردم بودند افرادی با عقبه دینی و اعتقادی  که هر چند کاملا سیستم غربی داشتند اما با شروع انقلاب، بسیاری از آنها به مردم پیوستند ما در ارتش برای نمونه  فرد نظامی داشتیم که اعلامیه امام را  پخش می‌کرد و کار تبلیغاتی انجام می‌داد سرتیپ عزیزیان حکم اعدام برایش صادر شده بود‌.ایشون تا ۲۶ بهمن یعنی دو روز بعد از انقلاب توی زندان بود. از ۱۸بهمن تا۲۲بهمن سال ۵۷ تیتر روزهای کیهان را دنبال کنید می‌بینید که آورده شده بود کازرون در حمایت از زندانیان نظامی تظاهرات کرد.

مهمتر  از  مرحله انقلاب، ‌تثبیت آن است ۹ روز بعد از انقلاب ضد انقلابیون فعال شدند و درشش گروه قصد داشتند انقلاب را براندازند. شاه مخلوع در ۱۸/۱۰/۵۷گفته بود در آینده نزدیک شاهد تجزیه طلبی در ایران هستیم. یعنی کار برنامه‌ریزی شده بود. هنری کیسینجر وزیر امور خارجه امریکا طرح تجزیه ایران را در سنا مطرح کرده بود و ضدانقلاب در شش گروه دمکرات،‌ کومله،‌ حزب زحمت‌کشان،‌ حزب جوانان  کرد مسلمان به رهبری مفتی‌زاده و… در ۲۵/۱۲/۵۷ همان سال جلسه‌ای تشکیل دادند و تصمیم گرفتند پادگان سسندج را اشغال کنند؛ اما اولین گروههای یکه در تثبیت انقلاب شرکت می کنند هوانیورز است. چند روز قبل از انقلاب ۱۶فروند هلی‌کوپتر کبری از ارتش اصفهان مامور می شوند به تهران بروند ‌در تهران خلبانها ناگهان متوجه شدند که دارند هلی‌کوپترها را برای حمله به مردم مسلح می کنند یک تعداد از خلبانها و فنی‌ها می‌روند و سیستم آتش هلب‌کوپترها رو از کار می‌اندازند. برخی همانجا دستگیر شدند و  برخی را هم برگرداندند اصفهان، وقتی دوباره سیستم آتش هلی‌کوپترها راه اندازی می‌شود خلبانان می‌گویند اگر بلند شویم  کاخ‌های سعادت اباد را هم می‌زنیم وقتی قضیه به ضد اطلاعات رسید اعلام کردند ماموریت کنسل می‌شود، لذا نقش ارتش انقلابی بسیار مهم بود.

بعد از تثبیت انقلاب اولین واحدی که با ضدانقلاب درگیر شد هوانیروز بود هوانیروز نقش مهمی داشت و پل هوایی بین شهرهای مریوان، مهاباد،‌ پیراندشت درست کرده بودند،  زیرا جاده‌ها به خاطر وجود ضدانقلاب و کومله‌ها خیلی ناامن بود.

۴سال هوانیروز یک پلی را بین کرمانشاه پیران دشت، مریوان و مهاباد به صورت هوایی ایجاد می‌کنه و به مردم اون منطقه کمک می کنه چون زمین نا امن بود.

صیاد شیرازی یک ماه بعد از انقلاب ۲۰۰ تکاور از ارتش  به نیروهای داوطلب لشگر۸۱ و نیروهای انقلابی و بچه‌های سپاه و بسیج از کرمانشاه را ۱۲ فروند هلی‌کوپتر به منطقه‌ هلی بورد می‌شوند و اجازه نمی‌دهند تا پادگان سنندج توسط ضدانقلاب سقوط کند.

ضدانقلاب وقتی صداوسیما را اشغال کرد‌ شهید سهیلیان  می‌رود تا صداوسیما را بزند ولی متوجه میشود اطراف انجا منازل مسکونی است و اگر اقدام کند خیلی از زن و بچه‌ها کشته می‌شوند برای همین دکل را زد و صدای ضدانقلاب را در حلقشان خفه شد.

ارتش هم ضامن پیروزی انقلاب بود و هم در استمرار ان موثر بوده است‌ چه اینکه نیروهای سپاهی اموزش دیده زیر نظر ارتشیان بودند و شهید کلاهدوز را باید بنیانگذار سپاه دانست که خود نیز به نیروهای سپاه پیوست.

نقش پایگاه شهید وطن پور در انقلاب

این پایگاه قبل ازانقلاب به نام پسرشاه مخلوع، ‌غلامرضا بود‌ که بعد از انقلاب و شهادت اولین فرمانده  نیروهای هوایی وطن پور  این پایگاه هم به نام ایشان تغییر نام داد.

بعد از انقلاب یک سری از بچه‌های هوانیروز به مردم پیوستند و بخشی کار را رها کردند و ما تنها واحدی بودیم که اصلا اسلحه دردست نگرفتیم در کتاب« انها خودی نبودند»‌ امده است: به ما گفتند اسلحه بگیرید بهانه اوردیم ماموریت ما هوایی است اسلحه به دست نمی‌گیریم.

کنار این مسئله ما افرادی چون سرهنگ وکیلی را داریم که از همان روزهای اول انقلاب به انقلاب پیوست و با اقای طاهری هسته‌های مبارزاتی اصفهان را بنیان گذاشت‌. در طول انقلاب هیچ هلی‌کوپتری بر علیه مردم بلند نشد.

استاد من تعریف می‌کرد. که من استاد امریکایی داشتم می‌گفت در تگزاس زمینی دارم بیا برویم تگزاس یا انجا می‌مانیم و یا بعد از یک ماه برمی‌گردی‌. یعنی اینکه هیچ کدام از امریکایی ها فکر نمی‌کردند دیگر برنگردند . بعد از رفتن امریکاییها تمام کار خلبانی به عهده خلبانان خود ماافتاد. هوانیروز در خود کفایی آموزشی پیشگام بود.

ما در جنگ هم نفحاتی از عاشورای حسینی را داشتیم‌.

شهید چاغروند ۴تا۵ روز اول برای ماموریت می رود و دیگر برنمی‌گردد من باخواهرش حرف می‌زدم می‌گفت شایعه شده بود که پناهنده شده و حرف و  حدیث زیادی می‌گفتند سه سال تمام هرچه نذری می‌پختیم کسی چیزی از ما نمی‌گرفت و  نمی‌خورد بعد از  ان یک سری از  اسرا را ازاد کردند اقای جلیلی به پسرش گفته بود دیده بود که سر خلبانی را بردیدند  قضیه را به هوانیروز گفتند و  بعد از پیگیری دیدند سرخلبانی با بدنش ۳۰ سانت فاصله دارد و تازه همه متوجه می شوند شایعه بوده و او شهید شده.

شهید دار بلوچی در پایگاه خود ما، استاد خلبانی و قاری قران که وقتی به شهادت رسید فرزند کوچکش بی‌تابی می‌کرد تا اینکه شب هفته‌ش یک بچه ۳ ساله داشت هرکاری کردند نخوابید بی تابی می کرد و پدرش را می خواست، نصف شب با پتویی برداشتند و کنار خاک او در تکیه شهدای اصفهان گذاشتند ارام خوابید…

به یاد می آورم در درگیری پژاک ماموریتی بود همه شهید شدند تنها شهید سلیمانی که خلبان بود زنده ماند او را بیست روز لخت کردند و  بعد از شکنجه دادن سرش را با شی کلی بریدند

آیا اینها مار ا به سمت کربلا نمی کشاند…

متاسفانه از این نوع اخبار درباره خلبانان مبارز انقلاب کم ندایم ولی بسیاری نمیدانند و در جریان نیستند

خلبان شهید نمازیان هیکل ورزیده و درشتی داشت که وقتی هلی‌کوپترش اتش گرفت پودر شد. یک ساعت و نیم در آتش سوخت.

باب شهادت هنوز باز است

تعدا شهدای مرکز آموزش شهید وطن پور که در هیچ پارگانی چنین اماری نداریم. تعداد شهدای این مرکز بک نفر از تعداد شهدایی که در جنگ دادیم بیشتر است. یعنی اکر در جنک ۱۱ شهید دادیم این طرف بعد از جنگ ۱۲ شهید دادیم و  این باب شهادت برای هوانیورز بسته نیست. البته این از روی ضعف نیست من بررسی سوانح ارتش آمریکا رو بررسی می کردم ۵۲۵ سانحه داشتند که بیشترین انها در آموزش است. ماشین وقتی پارک است اتفاقی برایش نمی‌افتد بیرون که می‌رود برایش خطر وجود دارد.

و یا تعدای از دانشجویان خلبانی را برای اموزش به گرگان بردیم ۱۵ روز معطل شدیم روز اخر در کلاله سیل امد و بچه‌های خلبان ظرف یک هفته سنگ تمام گذاشتند به طوری که روز اول ما را تحویل نمی‌گرفتند ولی هنگام رفتند خیلی برخورد خوبی داشتند. چون ما انجا هلب‌کوپتری نداریم و کمک بچه های هوانیروز خیلی مهم بود. در بم در رودبار یا هر جای دیگری که بلایای طبیعی بوده یک قسمت کار به دوش نیروی هوایی بوده است که فعالانه خدمت کرده‌اند.

 هوانیروز پر ازشهید کشوری و شیرودی بوده است

سردار رحیم صفوی و جناب شمخانی می گویند یک پای هرجنگی هوانیروز است هرجا جنگی بوده هوانیروز هم  حضورداشته است در  کرمانشاه بودم ماموریتی داشتیم قرار بود با  بچه‌های سپاه با پژاک درگیر شویم یکی از بچه‌ها همسرش در حال وضع حمل بود به اصفهان برگرداندیمش دو روز بعد زنگ زد و گفت خانمم فارغ شده و حال او  فرزندم خوب است لطف کنید اسم من را برای پرواز بنویسید تا بیایم‌. انصافا کجا چنین نیروهایی بوده است که این گونه فکر می‌کنند و بروند جایی که با قناسه در انتظارشان هستند. ان هم هوانیروزی که باید در ارتفاع پایین پروازکند و مثل نیروی هوانیی نست که در ارتفاع بالا فارغ از چنین خطراتی باشد.