خانه های دوره پهلوی اول و دوم را رنگ می کنند؛ همان هایی که ارزش معماری دارد. کسی نمی داند کار چه نهادی است فقط بعد از مدتی دیگر نشانی از آن خانه‌ها نمی‌توان پیدا کرد.

به گزارش مبارکه نا  به نقل از خبرنگار مهر، خانه‌هایی با ارزش معماری دوره پهلوی اول و دوم که در فهرست میراث ملی ثبت نیستند، مدتی است رنگ آجری و قرمز می خورند. این خانه ها بیشتر در حوالی خیابان های حافظ، فردوسی، قرنی، نوفل لوشاتو، امام خمینی و لاله زار در تهران دیده می شوند. بیشتر آنها سکنه ای ندارند و اگر کسی در آنها زندگی کند، نمی داند چه نهادی و یا کسی این رنگ را روی دیوار خانه اش پاشیده است.

741109

نگاهی به این خانه ها از همان زوایه رو به خیابان هم نشان می دهد که متمایز از بناهای همجوارشان هستند از همان خانه هایی قدیمی که شاید تا ۲۰ سال پیش سرحال تر بودند. با ایوان های بیرونی و پنجره های محرابی شکل، پله های باریک سنگی و طاقچه.

در و پنجره های شکسته و درهای قفل شده این خانه ها حاکی از نبودن ساکنانش است. شاید فروخته باشند. کسی نمی داند حتی همسایگان آنها. در این میان یکی از خانه های تقاطع خیابان طالقانی و مظفر که اتفاقا هنوز خانه اش را خالی نکرده به خبرنگار مهر می گوید: یک روز صبح از خانه بیرون آمدم و دیدم که دیوار بیرونی خانه ام را رنگ زده اند. به شهرداری مراجعه کردم. کسی پاسخم را نداد. این موضوع را رها کردم. حدود ۹۰ سال است که خانوادگی این بنا را سالم نگه داشتیم ولی این رنگ باعث شده تا دیوار بیرونی بنا آسیب ببیند.

 

741109

رنگی که به این خانه ها پاشیده می شود را روی دیوار بیرونی آن می زنند اگر دیوار بلند باشد این رنگ تا نیمه دیوار پاشیده می شود. آن هم با استفاده از رنگ افشانه ها. اگر کسی حوصله به خرج دهد و این خانه ها را در حافظه اش بسپارد ،خواهد دید که پس از مدتی جای آنها را پارکینگ یا مجتمع تجاری می گیرد به این ترتیب پس از مدتی تخریب می شوند. شاید این رنگ نشانه ای برای تخریب های آینده خانه هایی باشد که در فهرست میراث ملی ثبت نشده اند و فقط ارزش معماری دارند و کارشناسی برای بررسی تاریخچه و ارزش آنها همت نکرده است.

741106

همین جمله را محمد حسن طالبیان، معاون میراث فرهنگی کشور نیز می گوید و ادامه می دهد که عکس های تهیه شده را با معاون معماری و شهرسازی در میان می گذارد.  رجبعلی خسروآبادی مدیرکل میراث فرهنگی استان تهران نیز تصاویر تهیه شده توسط خبرنگار مهر را دریافت می کند، تا از چند و چون این ماجرا اطلاع کسب کند.

741107

شاید خبر  رسانی های پی در پی درباره تخریب بناهای تاریخی در تهران موجب شده تا نهادها و یا اشخاصی که این بناها را به هر علت تخریب می کنند، آهسته و پیوسته حرکت کنند و خانه هایی را از جمع بناهای ثبت نشده خارج کنند که هنوز رسانه به آنها حساس نشده است. سازمان میراث فرهنگی نیز که هنوز شناسایی آثار تاریخی را وظیفه خود نمی داند مگر آنکه افکار عمومی نسبت به آن حساس شود. با این حال باید به این موضوع توجه کرد که این رنگ ها که به لکه ننگ می مانند، هیچ وقت از روی دیوار پاک نمی شوند