معاون سازمان بهزیستی

به گزارش مبارکه نا به نقل از ایرنا، «مسعود روشن پژوه» روز شنبه در آیین افتتاح کارزار رسانه ای پیشگیری از سوء مصرف مواد مخدرشیشه استان چهارمحال وبختیاری در شهرکرد افزود:پیشگیری ازاعتیاد و سوء مصرف موادمخدر از محورهای رفاه اجتماعی و توسعه سلامت خانواده و جامعه است.

وی شیوع مصرف مواد مخدر به خصوص مواد صنعتی در کشور را فزایند دانست و ادامه داد: براساس آخرین آمار ستاد مبارزه با موادمخدر که تعلق به سنوات گذشته دارد، یک میلیون و 375 هزار معتاد در کشور وجود دارد.

روشن پژوه گفت: طبق آمار بررسی های انجام شده چهارمحال و بختیاری جزو استان هایی است که شیوع اعتیاد بویژه مصرف مواد مخدرصنعتی شیشه در آن نسبت به سایر استان های کشور کم تراست، اما باید توجه داشت که روز به روز شیوع مصرف مواد به ویژه مواد صنعتی در کل دنیا در حال افزایش است.

روشن پژوه اظهار کرد: دراستان های که مصرف موادمخدر کم است باید درزمینه پیشگیری از افزایش مصرف برنامه ریزی شود وازتمام ظرفیت ها به خصوص رسانه ها در این زمینه استفاده کرد.

وی گفت: رسانه فقط تلویزیون و صداوسیما نیست بلکه باید از روزنامه، سایت ها، فضای مجازی، رسانه های نوین، پوستر درزمینه تنویر افکار عمومی، تغییر نگرش ها و رفتارهای جامعه استفاده کرد واگر رسانه ها به درستی رسالت خود انجام دهند، در کاهش اعتیاد نقش تاثیرگذاری خواهند داشت.

معاون پیشگیری و درمان سازمان بهزیستی با بیان اینکه پیشگیری از گسترش موادمخدر در اولویت قرار دارد افزود: هزینه های پیشگیری بسیار کم تر از هزینه های درمان است.

وی گفت: در کارزار رسانه ای پیشگیری از سوء مصرف شیشه جوانان و نوجوانان و خانواده ها مخاطبان اصلی هستند و خانواده ها نقش مهمی در پیشگیری از اعتیاد دارند و جزو عوامل اصلی محافظت کننده جوانان از این آسیب هستند.

کارزار رسانه ای پیشگیری از مصرف شیشه از امروز تا 13دی ماه همزمان با استان چهارمحال وبختیاری در پنج استان دیگر کشور اجرا می شود.

* شناسایی یک میلیون و 325هزار معتاد در کشور

معاون پیشگیری و درمان بهزیستی گفت: براساس آخرین آمار ستاد مبارزه با مواد مخدر کشور بیش از یک میلیون و 325هزار معتاد در کشور شناسایی شده است.

به گزارش ایرنا ،«مسعود روشن پژوه»روز شنبه در جمع خبرنگاران در شهرک افزود: این معتادان به انواع موادمخدر اعتیاد دارند که بیشترین میزان مربوط به اعتیاد به تریاک است.

وی گفت: براساس آمار، شیوع اعتیاد در استان چهارمحال و بختیاری زیاد نیست به نوعی این استان جزو استان های با شیوع کم محسوب می شود.

وی افزود: براساس آمار مصرف مواد مخدر صنعتی به خصوص شیشه به دلیل تولید آسان رو به افزایش است که این مسئله ضرورت برنامه ریزی و فرهنگ سازی بیشتر در نقاط آلوده و مناطق کمتر آلوده به منظور جلوگیری و کاهش سوء مصرف این مواد را دوچندان کرده است.

روشن پژوه اظهار کرد: اعتیاد موضوعی است که تمام کشورهای دنیا با آن مواجه اند و باید برای پیشگیری از این بلای خانمانسوز همه افراد جامعه را درگیر و سطح آگاهی و حساسیت جامعه را بالا برد.

وی با بیان اینکه پیشگیری موثر از سوء مصرف مواد مخدر در گرو رویکرد اجتماع محور است، افزود: در این رویکرد با استفاده از توان مردم آنان نسبت به آثار سوء اعتیاد حساس می شوند.

معاون پیشگیری ودرمان بهزیستی گفت: هم اکنون پنج هزار تیم اجتماع محور در محلات شهری و روستایی، آموزشگاهی، محیط کار، مهدهای کودک فعال است.

روشن پژوه افزود: سال گذشته این تیم ها 13میلیون نفر و در شش ماهه اول امسال بیش از پنج هزار نفر را زیرپوشش آموزش های پیشگیرانه از اعتیاد قرار دادند.

وی در خصوص فعالیت خط ملی اعتیاد (09628) خط سراسری مشاوره رایگان،گفت: برای فعال نگهداشتن این خط از ساعت هشت صبح تا هشت شب، هشت تا 10 کارشناس پیشگیری و درمان مواد مخدر به صورت مستمر فعالیت می کنند.

روشن پژوه افزود: سال گذشته 200هزار نفر در کشور با این خط تماس گرفتند که سه درصد از تماس گیرندگان از استان چهارمحال وبختیاری بوده اند.

وی نقش رسانه ها در زمینه معرفی این خط در راستای دریافت مشاوره و راهنمایی برای پیشگیری و درمان اعتیاد موثر خواند.

طرح کارزار رسانه ای علیه سوء مصرف شیشه از امروز در استان چهارمحال وبختیاری و پنج استان دیگر کشور آغاز شده است.