به گزارش مبارکه نا ،علی مبشری امروز در گفتوگو با خبرنگار فارس در مبارکه ضمن گرامیداشت هفته وقف، اظهار کرد: وقف از سنتهای حسنه و ماندگاری است که پیامبر اکرم (ص) پایهگذار آن بوده است و در ایران اسلامی همزمان با رحلت پیامبر اکرم (ص) هفتهای به نام هفته وقف نامگذاری شده است.
وی با اشاره به آثار و برکات این سنت حسنه در زندگی افراد افزود: سنت حسنه وقف یکی از افتخارات مکتب اسلام و از مهمترین اعتقادات و فرهنگهای مردم ایران برای رفع نیازهای مادی و معنوی جامعه است.
سرپرست اداره اوقاف و امور خیریه مبارکه تصریح کرد: از صدها سال پیش تاکنون واقفان خیراندیش با اختصاص بخشی از اموال خود برای خدمت مستمر به جامعه در قالب روش پسندیده وقف که بارزترین و روشنترین مصداق احسان، انفاق، صدقه جاریه، تعاون و باقیاتالصالحات است، منشا خدمات فراوان علمی، فرهنگی، رفاهی و بهداشتی در جامعه بودهاند.
وی با بیان اینکه وقف میراث نیاکان ما است، گفت: وظیفه خطیر امانتداری این میراث معنوی بر عهده سازمان اوقاف و امور خیریه است.
مبشری تاکید کرد: موقوفات در طول تاریخ این مرز و بوم با فراز و نشیبهای فراوانی روبهرو بوده است به طوری که در دوران پیش از اسلام بخش زیادی از موقوفات تحت عنوان اصلاحات اراضی فروخته میشدند.
وی ادامه داد: با پیروزی انقلاب اسلامی و با فرمان تاریخی امام راحل (ره) مبنی بر اینکه «موقوفات باید به حال وقفیت باقی بماند و عمل به وقف شود» تلاش و پیگیری برای بازگشت و احیای موقوفات آغاز شد و هماکنون نیز ادامه دارد.
این مسئول، وقف را بهترین راه برای ایجاد تعادل اقتصادی در جامعه دانست و مطرح کرد: اصل عدالت اجتماعی در اسلام نیز مدعای این نکته است که فقرا و نیازمندان بر طبق دستور خداوند در ثروت و دارایی ثروتمندان حقوق و سهمی معین دارند و شایسته است که صاحبان ثروت در امور خیر پیشقدم شوند.
وی اضافه کرد: اداره اوقاف و امور خیریه مبارکه توانسته است در راه عمل به وظایف خطیر و حساس خود که صیانت و نگهداری از موقوفات و توسعه و رونقبخشی به بقاع متبرکه شهرستان بوده است گامهایی موثر بردارد.
مبشری با بیان اینکه شهر دیزیچه در این شهرستان رتبه نخست جذب زائر را دارد، تصریح کرد: در قالب طرح مودت در امور زیربنایی و تجهیز بقاع متبرکه شهر دیزیچه، تاکنون بیش از 6 میلیارد ریال با همکاری خیرین، عموم مردم و هیئت امنا و شهرداری دیزیچه جمعآوری شده است.
وی خاطر نشان کرد: بهسازی و بازسازی بقاع متبرکه و موقوفات فاقد هرگونه اعتبار دولتی است و تنها باید از محل نذورات مردمی و هدایای اشخاص خیراندیش نسبت به عمران و آبادی آن تلاش کرد.
Saturday, 23 November , 2024