به گزارش مبارکه نا به نقل از ایرنا، در خروجی کربلا به سمت بغداد صدها هزار نفری که زیارت اربعین را بجا آورده بودند، نزدیک به 10 کیلومتر را برای رسیدن به اولین خودروهایی که زائران را تا ایست و بازرسی و پارکینگ بزرگ محور بغداد می برد، طی کردند و در نقطه مقابل صدها هزار […]
به گزارش مبارکه نا به نقل از ایرنا، در خروجی کربلا به سمت بغداد صدها هزار نفری که زیارت اربعین را بجا آورده بودند، نزدیک به 10 کیلومتر را برای رسیدن به اولین خودروهایی که زائران را تا ایست و بازرسی و پارکینگ بزرگ محور بغداد می برد، طی کردند و در نقطه مقابل صدها هزار تن به صورت گروهی یا دسته دسته و یا انفرادی به سمت کربلا در حرکت بودند.
حرکت پیاده در جاده اصلی کربلا به بغداد تا 10 کیلومتری به دلیل ازدحام جمعیت کند بود و زائرانی که قصد ترک کربلا را داشتند، تازه باید به دنبال خودرویی می گشتند و مقابل هر خودرو هم صدها تن برای سوارشدن تقلا می کرد.
مناطق مرزی و مبادی ورودی عراق حاکی است که همچنان هزاران ایرانی درحال ورود به عراق هستند، اگرچه مقامات دیپلماتیک ایران در کربلا روز پنجشنبه صریحا خواستار توقف ورود زائران به عراق شدند.
ازدحام این روزهای کربلای معلی مصداق ضرب المثل ایرانی ‘چوب بر زمین نمی رسد’ است که راه رفتن و حرکت در خیابان ها و اطراف حرم، به سختی انجام می گیرد و پیاده روها نیز جایی برای حرکت ندارد.
ساعت یک بامداد در مناطق یوسفیه و اسکندریه و المسیب ، خیلی از ایرانی هایی که به کاظمین رفته بودند، درحال عزیمت به کربلا بودند.
در المسیب ازدحام جمعیت در ساعت از 12 شب گذشته به حدی بود که خودروهای نظامی و باری سنگین ویژه حمل زائران، لابلای جمعیت گرفتار شده بودند و نمی توانستند حرکت کنند.
پنجشنبه شب در این مسیر بیشتر زائران ایرانی بودند که تلاش داشتند خود را برای روز شنبه به کربلا برسانند تا روز اربعین در کربلا باشند.
براساس اعلام مقامات رسمی از 15 روز پیش تاکنون بیش از 17 میلیون نفر وارد کربلا شده اند. این شهر در روزهای اخیر بالای 5 میلیون نفر را در خود جای داده که اساسا با ظرفیت ها و زیرساخت های آن همخوانی ندارد.
از فراز پل های امام حسین (ع) و ابوالفضل العباس(ع) در مرکز کربلا به هر طرف که نگاه می کنی، جمعیت سیاه پوش عزادار را می بینی و بر روی هر دو پل جای خودرو ، زائران اربعین یا درحرکتند یا نشسته اند.
تنها صدای آژیرهای آمبولانس های هلال احمر است که هر چند دقیقه یک بار به سختی برای خود راه باز می کند و از روی این پل عبور می کند.
دولت عراق برای بازگشت زائران اربعین به خانه هایشان خودروهای نظامی و دولتی بویژه خودروهای سنگین باری را بسیج کرده است. اما با این حال، در ساعات پایانی این شب ها هزاران نفر از این سو به آن سو به دنبال یک فرصت برای جا کردن خود در این خودروها هستند.
اتوبوس دو طبقه ای که با آن حدود 10 کیلومتر تا ایست و بازرسی کربلا رفتیم، به حدی پر شده بود که حرکت نمی کرد و راننده خواهش می کرد و سرانجام رییس خط به امام حسین قسم داد تا عده ای پیاده شدند و اتوبوس براه افتاد اما در کوچکترین دست اندازها کف آن به زمین می گرفت و صداهای گوش خراشی می داد که مسافران برای همدردی با راننده آه می کشیدند.
وضعیت در المسیب نیز به همین شکل است. اینجا گروهی از خودروها به سمت کوت مرکز استان واسط و زرباطیه مسافر می گیرند و راننده ها داد می زنند ‘مهران’ و در یک پارکینگ دیگر جمعیت فشرده ای هست که در انتظار عزیمت به بغداد می باشد.
در باربند تریلی های روباز باد سرد شبانگاهی به استخوان می زند، اما زائرانی که خود را لای کاپشن ها و لباس های نه چندان گرم درهم پیچیده بودند، از خاطرات و زیبایی های اربعین برای هم تعریف می کردند و کمتر کسی بود که از وضعیت غر بزند.
کربلا دیگر ظرفیت پذیرش مهیمانان اربعین را ندارد. مقامات محلی نیز این موضوع را به صراحت اعلام کرده اند. حتی از ایرانیان نیز خواسته شده تا پایان اربعین از ورود به عراق اجتناب کنند.
چادرها مملو از مسافر است و سرریز جمعیت در پیاده روها و در کنار جاده های حومه کربلا بیتوته کرده اند.
سرویس های بهداشتی دیگر پاسخگوی این جمعیت نیست و دولت عراق برای نقل و انتقال زائران که به چالشی جدی در این ایام تبدیل شده ، تلاش سختی را آغاز کرده است.
از جانب دیگر تامین امنیت زائران نیز برای دولت عراق مهم است. پنجشنبه گروه های تروریستی این شهر را مورد حملات خمپاره ای قرار دادند و بی شک هرچه ازدحام جمعیت بیشتر باشد، کنترل اوضاع سخت تر می شود.
Friday, 22 November , 2024