به گزارش مبارکه نا   به نقل  از خبرنگار اعزامی ایرنا به کربلای معلی، مشتاقان اباعبدالله الحسین (ع) که از حدود یک هفته پیش با پای پیاده راهی کربلا شده اند، امروز دیگر به این مکان مذهبی و زیارتی رسیده اند و در حالی که راه طولانی مرزهای ایران تا کربلا خسته شان نکرده با اشتیاق […]

به گزارش مبارکه نا   به نقل  از خبرنگار اعزامی ایرنا به کربلای معلی، مشتاقان اباعبدالله الحسین (ع) که از حدود یک هفته پیش با پای پیاده راهی کربلا شده اند، امروز دیگر به این مکان مذهبی و زیارتی رسیده اند و در حالی که راه طولانی مرزهای ایران تا کربلا خسته شان نکرده با اشتیاق بیشتری این مسافت را برای مشاهده و زیارت بارگاه ملکوتی سرور شهیدان حسین(ع)طی می کنند.

از مرز مهران تا نجف 120 کیلومتر و تا کربلا 150 کیلومتر فاصله است که نزدیکی و امن بودن آن باعث اشتیاق عاشقان برای تردد به عتبات عالیات شده است.

امروز کربلا حال و هوای عاشورایی گرفته و خیل مشتاقان سیدالشهدا (ع) به گونه ای است که با وجود مشقت ها و سختی های فراوان، اما این مسیر طولانی را پیمودند و امروز به جمع عزاداران و سوگواران در کربلای معلی پیوستند.

جمعیت به حدی زیاد است که امدادرسانی توسط امدادگران جمعیت هلال احمر جمهوری اسلامی ایران هر روز سخت تر می شود به گونه ای که این تلاشگران و عاشقان امام حسین (ع) به صورت شبانه روزی به زائران خدمات رسانی می کنند.

امدادگران سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر ایران از حدود یک هفته پیش در نقاط مختلف کشور عراق مستقر شده اند و ارائه خدمات رسانی درمانی و امدادی به همه ملیت ها را به عهده دارند.

آنان نیز خستگی ناپذیرند و به عشق حضرت اباعبدالله الحسین (ع) به یاری عاشقان حسینی می شتابند تا آنان دردی جز زیارت امام حسین (ع) نداشته باشند.

اکنون بیشترین مشکل زائران حسینی (ع)، گرفتگی، کوفتگی عضلات، سرماخوردگی و مشکلات گوارشی است که در این زمینه مرکز پزشکی حج و زیارت کشور و امدادگران جمعیت هلال احمر به صورت شبانه روزی به آنها خدمات رسانی می کنند.

شاید نتوان با زبان قاصری که مشتاقان امام حسین (ع) دارند، زحمات امدادگران را جبران کرد اما همان جمله ساده و بی ریای زائران، که می گویند «اجرتان با حسین» برایشان کافی باشد تا خستگی شبانه روزی از تنشان خارج شود.

لحظه به لحظه با نزدیک شدن به اربعین حسینی (ع) ازدحام جمعیت اطراف حرم اباعبدالله الحسین (ع) زیادتر می شود و عزاداران و سوگواران حسینی با اشتیاق بیشتری به حرم سیدالشهدا (ع) نزدیک می شوند.

نیروهای خدماتی که از تهران برای نظافت شهر کربلا اعزام شده اند نیز به نحو مطلوبی نظافت کربلا را برعهده دارند.

معاون آموزشی و پزشکی مرکز پزشکی حج و زیارت گفت: هرچه به روز اربعین حسینی (ع) نزدیک تر می شویم ارائه خدمات به مشتاقان اباعبدالله الحسین نیز بیشتر می شود به طوری که به طور متوسط روزانه 20 هزار زائر از ملیت های مختلف در درمانگاه های ایجاد شده مداوا می شوند.

دکتر امین رضا طباطبایی افزود: این تعداد مراجعه کننده در سه پایگاه ثابت و 6 پایگاه موقت دائر شده در شهرهای نجف، کربلا و بین راهی توسط 210 نفر تیم پزشکی و امدادی مداوای سرپایی می شوند.

وی افزود: عمده مشکلات زائران مراجعه کننده تاول پا، کوفتگی عضلات، علائم سرماخوردگی، عفونت های تنفسی و مشکلات گوارشی است.

معاون آموزشی و پزشکی مرکز پزشکی حج و زیارت گفت: برخی از مشکلات زائران مربوط به کهولت سن است و افرادی که مبتلا به بیماری های قلبی و عروقی، فشار خون و دیابت هستند، لازم است داروهای خود را همراه داشته باشند و مرتب استفاده کنند.

وی تاکید کرد: زائران با استفاده از ماسک و شست و شوی مرتب دست ها و رعایت بهداشت فردی از مبتلا شدن به بیماری های گوارشی جلوگیری کنند.

وی در خصوص همکاری طرف عراقی در خدمت رسانی به زوار نیز گفت: عتبه امام حسین(ع) و جمعیت هلال احمر عراق در خصوص مکان یابی و انتقال دارو به ما کمک می کنند، هرچند تمام داروهای مورد نیاز ما از ایران تهیه می شود.

طباطبایی با اشاره به حجم بالای مراجعه به پایگاه های درمانی، افزود: بستری های موقت در چادرهای تعبیه شده انجام می شود و خدماتی همچون سرم گرافی، پانسمان و رفع کوفتگی عضلات در آنها صورت می گیرد.

همچنین رییس سازمان حج و زیارت گفت: طرف عراقی در مرز بین المللی مهران اعلام کرد که به دلیل نبود امکانات در آن سوی مرز، امکان پذیرش حضور زائران در راهپیمایی اربعین را ندارد و هم اینک ترافیک سنگینی در راه های منتهی به مرز ایجاد شده است.

سعید اوحدی از زائران و مشتاقان راهپمیایی اربعین حسینی خواست به دلیل نبود امکانات مناسب در مرز عراق از رفتن به عتبات برای حضور در پیاده روی اربعین حسینی خودداری کنند.

اوحدی با بیان اینکه مسیرهای منتهی به مهران هم اکنون با ترافیک شدید خودروهای عبوری روبروست، ادامه داد: شمار زیادی از زایران که روز گذشته پس از عبور از مرز مهران وارد خاک عراق شده بودند، پس از چند ساعت پیاده روی به دلیل نبود امکانات انتقال به شهرهای نجف اشرف و کربلای معلی مجبور به بازگشت به مرز مهران شده اند.

وی از اعزام بیش از یک میلیون و ۳۰۰ هزار زائر ایرانی برای شرکت در راهپیمایی اربعین حسینی خبر داد و اعلام کرد: هم اینک مسوولان و عوامل اجرایی کشور در حال برنامه ریزی و استقرار امکانات در مرزها جهت استقبال از زائران حسینی هستند و قرار است که چهار هزار و 500 دستگاه اتوبوس در مرز مستقر شود.

وی ادامه داد: در حال حاضر اسکان موقت ۳۵ هزار نفره در خرمشهر، اسکان موقت ۲۵ هزار نفره در چزابه و سوسنگرد، اسکان موقت ۳۵ هزار نفره در مرز مهران فراهم شده است تا زائران عزیز بتوانند با کمترین مشکلات به شهرهای خود بازگردند.

اوحدی افزود: همانگونه که حجت الاسلام والمسلمین قاضی عسکر نماینده ولی فقیه در امور حج وزیارت درخواست کردند که زائران در بازگشت به ایران صبوری کنند، از این رو ما هم از این عزیزان می خواهیم که نسبت به بازگشت خود برنامه ریزی داشته و عجله ای در بازگشت نداشته باشند.

رییس سازمان حج و زیارت گفت: پلیس راهور نیز برای بازگشت زائران برنامه ریزی گسترده ای را انجام داده است و از امروز تصمیمات جدی را لحاظ خواهد کرد تا حجم ترافیک در مرزها کاهش یابد.