به گزارش مبارکه نا به نقل از خبرنگار اقتصادی ایرنا، مرتضی امامی روز چهارشنبه با تشریح آخرین وضعیت احداث پالایشگاه فازهای 17 و 18 پارس جنوبی، گفت: این پالایشگاه با ورود گاز ترش، کار خود را آغاز کرده است. مجری فازهای 17 و 18 پارس جنوبی گفت: در حال حاضر گاز ترش فازهای 6، 7 و […]
به گزارش مبارکه نا به نقل از خبرنگار اقتصادی ایرنا، مرتضی امامی روز چهارشنبه با تشریح آخرین وضعیت احداث پالایشگاه فازهای 17 و 18 پارس جنوبی، گفت: این پالایشگاه با ورود گاز ترش، کار خود را آغاز کرده است.
مجری فازهای 17 و 18 پارس جنوبی گفت: در حال حاضر گاز ترش فازهای 6، 7 و 8 به پالایشگاه فازهای 17 و 18 ارسال می شود که پس از شیرین سازی، گاز تصفیه شده را به شبکه سراسری تزریق خواهد کرد.
وی با بیان اینکه واحد اول پالایشگاه به ظرفیت 12.5 میلیون مترمکعب در روز فعالیت خود را انجام می دهد، اظهار داشت: در اواسط دی ماه با راه اندازی واحد دوم پالایشگاه، ظرفیت شیرین سازی گاز به 25 میلیون مترمکعب و در بهمن ماه با ورود گاز سکوی دریایی، میزان شیرین سازی به 37.5 میلیون مترمکعب در روز خواهد رسید.
مدیرعامل شرکت مدیریت طرح های صنعتی ایران خاطرنشان کرد: واحد چهارم پالایشگاه فازهای 17 و 18 نیز در اوایل سال آینده در مدار فعالیت قرار می گیرد.
مجری فازهای 17 و 18 پارس جنوبی با اشاره به برنامه وزارت نفت برای افزایش 100 میلیون مترمکعبی گاز در سال جاری، گفت: براساس برنامه ریزی انجام شده، فاز 12 باید 50 میلیون مترمکعب، فازهای 15 و 16 حدود 37.5 میلیون مترمکعب و فازهای 17 و 18 نیز باید 12.5 میلیون مترمکعب گاز در روز تولید می کردند.
امامی ادامه داد: البته با توجه به پیشرفت خوب پروژه ها میزان تولید از مقدار پیش بینی شده نیز فراتر خواهد رفت و بر این اساس است که برخی مقامات وعده افزایش 140میلیون مترمکعبی تولید گاز در سال جاری را مطرح کردند.
مجری فازهای 17 و 18 پارس جنوبی گفت: با توجه به وضعیت پیشرفت پروژه ها وعده وزیر نفت برای افزایش 100میلیون مترمکعبی گاز در سال 93 تا دی ماه تحقق می یابد.
مدیرعامل شرکت مدیریت طرح های صنعتی ایران اضافه کرد: در فازهای 17 و 18 پارس جنوبی روزانه 2 میلیارد فوت مکعب گاز توسط 4 سکوی دریایی تولید می شود.
امامی اظهار داشت: سکوی a 18 آماده ارسال روزانه 500 فوت مکعب گازترش به خشکی است و سکوی a 17 نیز در اواخر آذرماه گاز تولیدی را به خشکی ارسال خواهد کرد.
مجری فازهای 17 و 18 پارس جنوبی اضافه کرد: یک خط لوله انشعابی نیز برای انتقال گاز تولیدی سکوی دریایی فاز 18 به پالایشگاه فازهای 15و 16 احداث شده است.
فرداد دلیری معاون گسترش پروژه های کلان سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران نیز با بیان اینکه احداث فازهای 17 و 18 به طور کامل توسط شرکت های داخلی انجام شده است، گفت: فازهای پیشین پارس جنوبی توسط شرکت های خارجی ساخته و راه اندازی شده بود، اما همه مراحل ساخت فازهای 17 و 18 توسط کنسرسیومی متشکل از شرکت های ایرانی انجام شده است.
وی افزود: شرکت های ایرانی با شرایط مالی بهتری نسبت به خارجی ها قرارداد منعقد می کنند و امکان سوءاستفاده و خروج آنها از کشور به بهانه تحریم وجود ندارد.
معاون گسترش پروژه های کلان سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران ادامه داد: در ساخت این پروژه تلاش شده که از تجهیزات و کالاهای تولید داخل استفاده شود.
دلیری خاطرنشان کرد: شرکت مدیریت طرح های صنعتی ایران علاوه بر فازهای 17 و 18، قرارداد توسعه فاز 14 پارس جنوبی را نیز امضا کرده است.
وی اضافه کرد: فاز 14 توسط یک کنسرسیوم داخلی احداث می شود و علاوه بر پالایشگاه، ساخت سکوهای دریایی نیز جزو تعهدات سازمان نوسازی و گسترش صنایع قرار دارد.
دلیری گفت: اگرچه توسعه فاز 14 جزو فازهای 35 ماهه به شمار می رود، اما به دلیل بروز مشکلاتی مدت قرارداد به 66 ماه افزایش یافته است.
Saturday, 16 November , 2024