اردک بلوطی به عنوان پرنده ای در معرض خطر که چند سالی در کردستان مشاهده نشده بود، امسال توسط یکی از محیط بانان استان در تالاب زریوار مریوان تصویربردای و شناسایی شد.

 به گزارش مبارکه نا   به نقل از روابط عمومی محیط زیست کردستان، اردک بلوطی در گذشته به طور کلی در شمال غربی ایران به ویژه دریاچه زریوار و منابع آبی استان کردستان حضور فراوانی داشته است اما در زمان حاضر این گونه به شدت در خطر انقراض نسل قرار دارد و تنها گاهی در سواحل دریای خزر به صورت مهاجر عبوری دیده می شود.

این پرنده که معدودی از آنها زمستان را در ایران می ماندند، در مناطق تالابی با آب شیرین یا لب شور و آب های جاری که پوشش های گیاهی آبزی و نیزار دارند، به سر می بردند.

اردک بلوطی در ایران، بیشتر به صورت مهاجر عبوری در سواحل دریای خزر و در تالاب های فارس و اطراف دریاچه ارومیه و گاهی نیز تابستان ها دیده می شود و در بعضی از مناطق تالابی مانند دریاچه زریوار و دریاچه پریشان تولید مثل می کند.

مشخصات ظاهری این پرنده، 40 سانتیمتر طول دارد و اندکی کوچکتر از اردک سیاه کاکل است، شکل صورتش شبیه اردک سر حنایی و بدون تاج است، منقارش خاکستری تیره با نوک سیاه است.

در پرنده نر، سر، سینه و پهلوها بلوطی تیره، چشم ها سفید، پوشپرهای زیر دم سفید و روتنه و پیش بال ها بلوطی مایل به سیاه است، پرنده ماده و نابالغ، کاملا قهوه ای تیره و پرهای زیر دم سفید است و چشم ها قهوه ای و منقار خاکستری که انتهای آن سیاه است.

نوار بالی در هر دو جنس سفید رنگ است اما هنگام استراحت دیده نمی شود این پرنده از نظر رفتار پر جنب و جوش تر از اردک سر حنایی است.