دستکاری در داده‌های پایش آنلاین آلودگی هوا

به گزارش مبارکه نا  به نقل از تسنیم،شینا انصاری مدیرکل پایش فراگیر آلودگی هوا در کارگاه تخصصی اصحاب رسانه در خصوص آلودگی هوا با بیان اینکه طبق برنامه اجرایی کاهش آلودگی هوا جلوگیری از تردد خودروهای مستعمل، ارتقای کیفیت سوخت و خودرو و توسعه حمل و نقل عمومی در دستورکار قرار گرفت، اظهار داشت: نیروی انتظامی موظف شد از ابتدای تیر ۹۱ از تردد وسایل دودزا جلوگیری کند. همچنین در ۱۰ اردیبهشت امسال راهکار اجرایی کاهش آلودگی هوا را ارائه کردیم تا دستگاه‌ها موظف به اجرای آن باشند.

وی با بیان اینکه برای استان‌هایی که در معرض ریزگرد هستند آنالیز پی ام ۲.۵ را در نظر گرفتیم، افزود: در تهران ۲۰ ایستگاه پایش آلودگی هوا داریم که باید بگویم ۵۴ درصد ایستگا‌های کشور واجد آنالیز پی ام ۲.۵ هستند که باید این موضوع را به ۱۰۰ درصد برسانیم؛ از برنامه‌های ما این است که کل ایستگاه‌ها را پایش کنیم.

مدیرکل پایش فراگیر آلودگی هوا با بیان اینکه در کل کشور ۴ مدل ایستگاه پایش آلودگی هوا داریم، افزود: مزیت ایستگاه‌های پالایش آلودگی هوا شامل حساسیت بالا، دقت و صحت، قابلیت ذخیره بلندمدت داده‌ها در دیتالاگرها، قابلیت گزارش‌گیری در فرمت‌های گوناگون، قابلیت اتصال به شبکه است.

انصاری با بیان اینکه نکات قابل توجهی در خصوص ایستگاه‌های سنجش آلودگی هوا باید مدنظر قرار گیرد که از جمله آن آسیب پذیری به نوسانات برق، نیاز به پرسنل مجرب، ضرورت بازدید دوره‌ای است، عنوان کرد: ایستگاه‌های سنجش آلودگی هوا باید در مکان‌هایی مستقر شوند که کیفیت واقعی هوا را گسترش دهند.

وی با اشاره به اینکه بخشی از وارونگی دما مربوط به منابع ثابت است، افزود: ممنوعیت استقرار صنایع تا شعاع ۱۲۰ کیلومتری تهران و کلانشهرها مطرح شد ولی متأسفانه ما همچنان مملویی از واحدهای صنعتی بزرگ را در اطراف تهران و کلان‌شهرها شاهد هستیم.

مدیرکل پایش فراگیر آلودگی هوا با اشاره به اینکه پایش آنلاین باید تحت نظر محیط زیست باشد و دستکاری نشود، گفت: اکنون پایش آنلاین به دلیل یک سری دستکاری‌ها قابل استناد ما نیست.

انصاری با اشاره به اینکه پایش آنلاین باید در خروجی آلاینده‌های صنایع و تصویه آلاینده‌های هوا نصب شود، افزود: توسعه و گسترش منابع آلودگی از یک سو و لزوم کوچک شدن مسئولیت‌های دولت از طرف دیگر موجب شده تا به استناد بند الف ماده ۶۱ قانون برنامه چهارم توسعه و به منظور ارتقای کمی و کیفی پایش‌های محیط زیست، خوداظهاری در پایش آلودگی هوا در فعالیت‌های مختلف تولیدی و خدماتی آغاز شود که براین اساس تمامی واحدهای تولیدی باید براساس دستورالعمل سازمان محیط زیست نسبت به نمونه برداری و اندازه‌گیری آلودگی‌ها و تخریب‌ها اقدام و نتیجه را به سازمان محیط زیست ارائه کند.

وی با بیان اینکه امروزه تمامی محدودیت‌های مرتبط یا اندازه گیری و نمونه برداری و به کارگیری سیستم پایش لحظه‌ای و برخط درنظر گرفته شده است و امکان آنالیز مداوم و پیوسته نمونه و انتقال آنلاین آن به مرکز کنترل و پایش محیط زیست محقق شده است، اظهار داشت: در پایش آنلاین درواقع در برخی داده‌ها دستکاری صورت می‌گیرد.

مدیرکل پایش فراگیر آلودگی هوا با بیان اینکه ۱۷۸ منابع ثابت آلودگی هوا داریم، تصریح کرد: طبق پایش سه ماهه امسال به غیر از تهران طبق اندازه گیری درصد بنزن حدود یک و نیم درصد بوده و آراماتیک نیز کاهش یافته است در واقع درسال ۹۱ بنزن و آراماتیک شش برابر، سال ۹۲ سه برابر و امسال به ۸ دهم درصد کاهش یافته است.

انصاری بیان کرد: از برنامه‌های آینده ما تکمیل شبکه زمینی پایش ریزگرد و سامانه برخط در حوزه پایش محیط زیست است.