دانشمندان ایرانی دانشگاه ایلینویز و همکارانشان موفق به کشف راه جدید و ارزانی برای تبدیل دیاکسید کربن اتلافی به یک عنصر پیشساخت برای بنزین و یا سوختهای دیگر شدهاند.
روش جدید پرفسور امین صالحی خوجین و محمد اسدی با کاهش تعداد مراحل پردازش و جایگزین کردن طلا و نقره مورد استفاده در واکنش کاهش با فلزات ارزانتر به منظور تولید گاز سنتزی به عنوان یک ترکیب پیشساز، باعث بصرفهتر شدن این فرآیند شده است.
صالحی خوجین و همکارانش یک فرآیند کاتالیزوری مبتنی بر دیسولفید مولیبدن و یک محلول یونی را برای احیای دیاکسیدکربن به شکل یک گاز سنتزی طراحی کردهاند.
محمد اسدی، از محققان دانشگاه ایلینویز و یکی از مولفان این پژوهش گفت: ما با این کاتالیزور میتوانیم بطور مستقیم دیاکسیدکربن را بدون نیاز به یک فرآیند ثانویه پرهزینه تبدیل به گاز، به شکل گاز سنتزی احیا کنیم.
به گفته صالحی خوجین، دیسولفید مولیبدن به عنوان یک کاتالیزور ایدهآل برای هدایت احیای دیاکسیدکربن شناخته شده است.
وی افزود: این ماده بسیار بخشنده بوده و ما توانستهایم یک واکنش بسیار ثابت تولید کنیم که برای ساعتها ادامه پیدا کند.
در سیستمهای دیگر دارای کاربری کاهش شیمیایی، مونوکسیدکربن تنها محصول این کاهش است، در حالیمه کاتالیزور جدید به تولید گاز سنتزی میپردازد که ترکیبی از هیدروژن و مونوکسیدکربن است.
کاتالیزور جدید به دانشمندان اجازه خواهد داد تا به سادگی نسبت یا میزان مونوکسیدکربن و هیدروژن را در گاز سنتزی تولید شده دستکاری کنند.
علاوه بر آن، این کاتالیزور به کار کمی برای برقراری یک واکنش کاتالیزوری پایدار نیاز دارد.
همچنین به گفته محققان، قابلیت استفاده از ماده ارزانی مانند دیسولفید مولیبدن بجای مواد گرانتر باعث افزایش پتانسیل تجاری شدن سریع این فناوری شده است.
گاز سنتزی نام خود را از کاربری واسط خود در تولید گاز طبیعی مصنوعی یا نفت مصنوعی بدست آورده است و همچنین در تولید متانول یا آمونیاک نیز کاربری دارد.
نتایج این پژوهش در مجله Nature Communications منتشر شده است.
منبع:قدس انلاین
Friday, 22 November , 2024