“خاطرۀ هولوکاست دیگر چتر حمایت برای اسرائیل نیست… در نگاه جهانیان، اسرائیل دیگر مظلوم و مصیبت‌کشیده نیست.”

در مجلات فرانسه، هر چند در بارۀ موضوع غزه مطالب زیادی هست، اما سرمقالۀ هفته‌نامۀ نوول ابزرواتور به قلم مدیر مسئول آن، ژان دانیل را باید از بقیه جدا کرد. مطلبی است حساس که با صداقت وشهامتی کم‌نظیر نوشته شده است.

 

شاید عمر ٩٤ سالۀ نویسنده و تجربیات پربار گذشته – از جمله شرکت در جنگ جهانی دوم و در جنگ الجزایر- است که او را در صراحتی قابل تحسین، فراتر از هر تعلق سیاسی یا قومی یا مذهبی جای داده است.

 

به گزارش رادیو فرانسه(RFI)، ژان دانیل که خود یهودی و زادۀ الجزایر است، در کمال سادگی و صراحت چنین آغاز می‌کند: «می‌بایست می‌شد و شد: از این پس همۀ دنیا با حکومت اسرائیل دشمن است… اسرائیل مورد حمله قرار گرفته؟ بسیار خوب، اما شیوۀ دفاعش فاجعه‌بار است.»

 

نویسنده مثال می‌زند که “فلان جا می‌خوانیم که در عرض کمتر از یک ماه، بیش از هزار فلسطینی کشته شده‌اند که اکثراً غیرنظامی بوده‌اند” و می‌افزاید اما تا همین چند سال پیش، در این نوع تیترهای خبری، در عین حال تعداد تلفات اسرائیلی هم ذکر می‌شد. ولی اینک به نوشتۀ ژان دانیل، چیزی در افکار عمومی و در نحوۀ ارائۀ رویدادها عوض شده است. در ادامۀ همین جمله، مدیر مسئول نوول ابزرواتور واقعیتی را تشریح می‌کند که رسانه‌های بزرگ و مطبوعات معتبر این کشور تاکنون از بیان آن اکراه داشته‌اند. به عقیدۀ ژان دانیل دگرگونی بزرگ در اینجاست که “خاطرۀ هولوکاست دیگر چتر حمایت برای اسرائیل نیست… در نگاه جهانیان، اسرائیل دیگر مظلوم و مصیبت‌کشیده نیست.”

 

ژان دانیل می‌نویسد که زمانه عوض شده و نسل جوان امروزی از نسل‌کشی‌های دیگر در رواندا، کامبوج یا بوسنی چیزهایی شنیده… علاوه بر این، حالا در فرانسه روشنفکران مسلمانی هستند که در عین پشتیبانی از فلسطینیان، با هر نوع تفکر قبیله‌ای و قومی مخالفت می‌ورزند.

 

همین نسل جوان به نوشتۀ دانیل کم‌کم چیزهایی را در می‌یابد و به عنوان مثل احساس می‌کند که در فرانسه و در پشت بحث‌ها و اختلافات در مورد غزه، بغض‌های نهفتۀ دیگری هم هست…

 

در قسمت آخر مقاله، ژان دانیل از یکی از وزرای کنونی دولت فرانسه نقل می‌کند که همکاری فرانسه و اسرائیل بی‌نقص است. او می‌افزاید در مورد آمریکا هم همینطور است و سپس می‌نویسد معنای این اظهارات اینست که آمریکا و فرانسه بیش از هر کشور دیگری در دنیا قادرند بر اسرائیل فشار بیاورند و بر آن تأثیر بگذارند.

 

ژان دانیل انتظار دارد که پاریس و واشنگتن واقعاً برای صلح اقدام کنند. او در پایان به خطای بزرگ تاریخی اسرائیل اشاره می‌کند و می‌نویسد “حماس که هیچ بود، بزرگ‌ترین برندۀ رویدادهای اخیر شده است”.

 

ژان دانیل این واقعیت را فاجعه توصیف می‌کند.

منبع:جام نیوز