یک عضو سابق تیم مذاکره‌کننده هسته‌ای آمریکا؛

رابرت اینهورن معاون سابق وزیر امور خارجه آمریکا در امور منع اشاعه و عضو سابق تیم مذاکره‌کننده هسته‌ای این کشور در گروه 1+5 اظهار کرد: من معتقدم که مساله موشک‌های بالستیک ایران باید در حاشیه مذاکرات کنونی ایران و 1+5 در خصوص برنامه هسته‌ای این کشور مورد بررسی قرار گیرد.

اینهورن که هم‌اکنون به عنوان کارشناس منع اشاعه در اندیشکده بروکلینز فعالیت می‌کند، در مجمع سیاست اسرائیل تاکید کرد: موضع ایران این است که این مذاکرات تنها روی مساله هسته‌ای متمرکز است، نه موشک‌های بالستیک اما من فکر می‌کنم که این موضوع می‌تواند در حاشیه این مذاکرات بررسی شود.

وی افزود: از نظر من بسیار سخت است که ایرانی‌ها را مجبور کنیم تا در مورد ظرفیت موشکی‌شان در توافق جامع هسته‌ای مذاکره کنند، اما می‌توان در حاشیه این مذاکرات ایران را مجبور کرد تا محدودیت‌هایی را در خصوص برنامه موشکی‌اش بپذیرد.

این عضو سابق تیم مذاکره‌کننده هسته‌ای‌ آمریکا در گفت‌وگو با ریا نووستی تاکید کرد: برنامه موشک‌های بالستیک ایران بخشی از توافق هسته‌ای نخواهد بود، اما می‌تواند در حاشیه آن مطرح شود.

به گزارش ریا نووستی، وندی شرمن معاون وزیر امور خارجه آمریکا روز سه‌شنبه هفته گذشته به اعضای کنگره گفت که برنامه موشکی بالستیک ایران که قابلیت حمل کلاهک هسته‌ای را دارد در مذاکرات هسته‌ای این کشور مورد بررسی قرار گیرد.

آمریکا تلاش می‌کند تا برنامه موشکی ایران را به بخشی از مذاکرات هسته‌ای ایران و گروه 1+5 تبدیل کند که از سوی سرگئی لاوروف وزیر امور خارجه روسیه مورد انتقاد قرار گرفت.

لاوروف آمریکایی‌ها را به تلاش برای طرح خواسته‌های جدید در مذاکرات متهم کرد و گفت که برنامه موشک‌های بالستیک جزو موارد اصلی توافق اولیه ژنو که در نوامبر 2013 به دست آمد نبوده است.

ایران تاکید دارد که برنامه موشکی‌اش را برای اهداف نظامی مطابق قوانین و اصول بین‌المللی دنبال می‌کند و هیچ تمایلی برای این‌که این موشک‌ها را به سلاح‌های هسته‌ای مجهز کند، ندارد، بنابراین مذاکرات هسته‌ای نباید برنامه موشک‌های بالستیک را شامل شود.

اینهورن همچنین تصریح کرد: ایران در اقدامی برای اطمینان دادن به جامعه بین‌الملل می‌تواند متعهد شود که سیستم موشکی خود را تا پنج سال آینده آزمایش نکند بدین معنی که ظرفیت موشکی خود را برای یک دوره زمانی مشخص گسترش ندهد.

وی در این باره گفت: من فکر می‌کنم بسیار مشکل خواهد بود که ایرانی‌ها را متقاعد کنیم تا ظرفیت موشکی خود را در توافق جامع هسته‌ای مطرح کنند اما از نظر من این موضوع می‌تواند به طور جداگانه و یا در حاشیه این مذاکرات مطرح شود تا ایرانی‌ها برای قبول محدودیت‌هایی در خصوص برنامه موشکی‌شان تحت فشار قرار گیرند.