انوشیروان محسنی بندپی که در برنامه تلویزیونی صبح با خبر حضور یافته بود درباره آخرین وضعیت ثبتنامها و توزیع دفترچههای بیمه سلامت ایرانیان اظهار داشت: قانون بیمه همگانی از سال 73 مصوب شده بود که همه جمعیت ایران از یک بیمه استفاده کنند و بعد از آن مجلس نیز مصوباتی داشت مبنی بر بیمه کردن افراد بر روی تخت بیمارستانها؛ که رفتار بیمهای نبود ولی به صورت اجباری برای جبران صورت پذیرفت. ولی به هر حال با روی کار آمدن دولت حجةالاسلام روحانی اولین اقدام این دولت برای پوشش آحاد جامعه از یک بیمه بود.
وی افزود: براین اساس سازمان بیمه سلامت ایرانیان 3 ماه مطالعه کرد و برآوردها نیز نشان داد که بین 5 تا 6 میلیون نفر در سکونتگاههای غیررسمی از جمله حاشیه شهرها، فاقد بیمه هستند. بنابراین با صحبتهایی که با دولت صورت پذیرفت و اعتباراتی که فراهم شد برای ثبتنام بیمه سلامت ایرانیان در روند جدید اقدام شد که تا امروز بیش از 4 میلیون و 200 هزار نفر برای دریافت بیمه سلامت ایرانیان ثبتنام کردند.
محسنی بندپی در ادامه با اشاره به 23 میلیون روستایی، عشایر و شهرهای زیر 20 هزار نفر که دارای دفترچه بیمه هستند، گفت: ما اطلاعات سازمانهای بیمهای تامین اجتماعی، کارکنان، کمیته امداد و… را دریافت کردیم و در سامانه ثبتنام بیمه سلامت ایرانیان قرار دادیم. بنابر این از بین بیش از 4 میلیون و 200 هزار ثبتنام جدید اکثر آنها فاقد بیمه هستند و فقط اطلاعات نیروهای مسلح باقی مانده است که بررسیهای لازم نیز با آنها انجام میشود. بنابراین پالایش آنچنانی برای این ثبتنامها نخواهیم داشت و شاید نیم درصد پالایش داشته باشیم.
مدیرعامل سازمان بیمه سلامت ایرانیان در ادامه پاسخ به سوالهای مربوط به دفترچههای جدید بیمه سلامت ایرانیان عنوان کرد: از روزهای آینده به کسانی که برای دریافت این دفترچهها ثبتنام کردهاند از طریق پیامک اطلاعرسانی میشود تا آنها بتوانند با مراجعه به نزدیکترین پیشخوانها دفترچههای خود را دریافت کنند. براین اساس در روز شنبه سوم خرداد به مناسبت آزادسازی خرمشهر از هر استان کشور یک نفر انتخاب شده است و در یک برنامه نمادین این دفترچهها توسط روحانی رئیس جمهور رونمایی و به افراد اهداء میشود.
محسنی بندپی در پاسخ به این پرسش که برخی افراد پرسیدهاند که برای آنها پیامک ثبتنام نیامده است، عنوان کرد: افراد باید در زمان ثبتنام کد رهگیری میگرفتند و اگر چنین کدی نگرفتهاند نشان از آن است که شاید بیمهای داشتهاند و یا اطلاعات آنان مستند نبوده است ولی ثبتنامها متوقف نخواهد شدبنابراین هر کسی که شناسنامه ایرانی داشته باشد باید بیمه سلامت ایرانیان نیز دریافت کند. براین اساس بزودی آئیننامه پوشش اجباری این بیمه را در دستور کار دولت خواهیم داشت زیراشاید کسانی نخواهند بیمه شوند. بنابراین همانطور که یک نفر به سفر خارج از کشور میرود باید خود را بیمه کند در داخل مملکت نیز همه باید یک بیمه داشته باشند.
وی با اشاره به اینکه ثبتنامها در سامانه بیمه سلامت ایرانیان ادامه خواهد داشت و کسانی هم که برای آنان پیامک ثبتنام نیامده است در روزهای آینده این پیامک به دستشان میرسد، گفت: کسانی هم که در یک ایامی بیمه هستند و در ایام دیگر فاقد بیمه خواهند شد مانند کارگران فصلی میتوانند پس از دو ماه توقف بیمهای که برایشان به وجود میآید برای ثبتنام دفترچههای بیمه سلامت ایرانیان اقدام کنند.
مدیرعامل سلامت بیمه ایرانیان در ادامه درباره پرسشی مبنی بر اینکه این بیمه چه فرقی با بیمههای دیگر دارد عنوان کرد: بیمه سلامت ایرانیان هیچ فرقی با دیگر صندوقهای بیمهای ندارد بنابراین فرانشیز و پرداخت از جیب در این بیمه با بیمههای دیگر یکسان است براین اساس روستاییان، عشایر و افراد ساکن در شهرهای زیر 20 هزار نفر با توجه به اعتباری که در این بیمه لحاظ شده است در زمان بستری در بیمارستان فقط 5 درصد هزینهها را میپردازند ولی در شهرها این پرداخت بالغ بر 10 درصد است.
محسنی بندپی در ادامه پاسخ به پرسشها عنوان کرد: منابع مالی بیمه سلامت ایرانیان نیز به روشهای متعددی تامین میشود از جمله اینکه برای سال 93 اعتبارات مناسبی در این زمینه لحاظ شده است. برای توضیح بیشتر باید بیان کنم که در حال حاضر بیش از 23 میلیون روستایی، عشایر و افراد ساکن در شهرهای زیر 20 هزار نفر داریم که بیمه آنان از سال 84 رایگان بوده است. براین اساس پیشنهادی داریم که ثبتنامهای جدید بیمه سلامت ایرانیان نیز در سال 94 اعتبارات آن در ردیف شهرهای زیر 20 هزار تا 50 هزار نفر دیده شود که جمع جمعیتی این گروهها بیش از 30 میلیون نفر میشود.
وی با اشاره به اینکه بیشتر ثبتنامهای جدید بیمه سلامت ایرانیان مربوط به حاشیه شهرها است، عنوان کرد: مثلا در حاشیه شهر تهران 900 هزار نفر ثبتنام کردهاند و یا در حاشیه شهر مشهد نیز 500 هزار نفر ثبت نام کردند بنابر این کسانی که در حاشیه شهرها زندگی میکنند افرادی هستند که از روستاها و یا از کلانشهرها به این نقاط مهاجرت کردهاند و غالب آنها نیز بیکار و دچار مشکلات عدیدهای هستند که نیازمند است که حاکمیت به آنها کمک کند.
محسنی بندپی در ادامه بیان داشت: بنابراین اعتبارات ثبتنامهای بیمهای افراد فاقد بیمه در سازمان بیمه سلامت ایرانیان از محل هدفمندی یارانهها و مواردی که عنوان کردم صورت میپذیرد تا بتوانیم در سال 94 این جمعیت جدید بیمهای را در قالب شهرهای 20 هزار تا 50 هزار نفر تعریف کنیم و بتوانیم طرح پزشک خانواده و نظام ارجاع را برای آنان به اجرا درآوریم.
مدیرعامل بیمه سلامت ایرانیان در ادامه اظهار داشت: در شورای عالی بیمه سلامت نیز مصوب شد که اطلاعات بیمهها یکپارچه شود بنابر این با روندی که شروع شده است این اطلاعات یکدست خواهد شد مثلا کسانی که فوت میکنند در مدت یک ماه تا 45 روز اطلاعات آنان از بیمه حذف میشود.
محسنی بندپی در پاسخ به سوالی درباره تجمیع بیمهها که وزیر بهداشت نیز در روزهای اخیر عنوان کرده است اگر به طرح تحول سلامت کشور بخواهد آسیبی وارد شود فقط از طریق ناهماهنگی بیمهها امکانپذیر است، گفت: از 15 اردیبهشتماه طرح تحول نظام سلامت برای کاهش پرداخت هزینههای درمانی، ارتقای کیفیت، خدمات و همچنین رفع سرگردانی بیماران شروع شد و خوب هم جلو میرود و سازمان بیمه سلامت نیز موظف بر صیانت و حفاظت از پرداخت هزینهها و کیفیت خدمات به بیماران است بنابراین تا به امروز همکاری خوبی بین سازمان و وزارت بهداشت وجود داشته است.
وی تصریح کرد: ما اعتقاد داریم سازمان بیمه باید مستقل باشد تا بتواند خرید خدمت و نظارت کند. البته تجمیع بیمهها درست است ولی مشکلات نظام سلامت چیزهای دیگری است. بنابراین باید مشکلات راهنماهای بالینی در وزارت بهداشت حل شود و فاصله تعرفههای بخش خصوصی و دولتی نیز واقعی شود بنابر این مهم نیست سازمان بیمه کجا باشد بلکه معتقدیم سازمان تامین کننده خدمات با سیاستگذار و در نهایت ناظر باید جدا از هم باشند تا بتوانند از حقوق بیمهشدهها دفاع کنند. بنابراین تجمیع بیمهها مشکل اصلی نظام سلامت نیست.
محسنی بندپی ادامه داد: قانون برنامه پنجم تکلیف کرده است سازمانهای بیمه به عنوان تقاضا کننده خدمت به سمت خرید راهبردی پیش روند که در گذشته عدم تقارن اطلاعات وجود داشت. براین اساس در ابلاغ سیاستهای کلی سلامت نیز تولیت که شامل سیاستگذاری، تصمیمگیری است برعهده وزارت بهداشت قرار گرفته است. ولی تامین منابع و نظارت به بیمه سپرده شده است.
وی تصریح کرد: در حال حاضر مطالبات بیمارستانی تقریبا به روز شده است و ما در مدت دو هفته به اسناد رسیدگی میکنیم. بنابراین مشکلی بین بیمه سلامت ایرانیان و وزارت بهداشت وجود ندارد. در این زمینه تفاهمنامه سطح یک روستاییان را نیز منعقد کردیم که شامل ارائه خدمات متعددی در مراکز بهداشتی میشود از جمله آنکه واکسن پنتاوالان و همچنین مکملهای دارویی و غذایی برای پیشگیری و خودمراقبتی حمایتهای بیشتری شود و همچنین مدت حضور پزشک نیز در این مراکز افزایش یابد و در نهایت لیست جدید دارویی را نیز به پوشش بیمه اضافه کنیم.
مدیرعامل بیمه سلامت ایرانیان در ادامه افزود: ما در نظام سلامت باید به سمت خرید راهبردی پیش رویم بنابراین باید راهنماهای بالینی داشته باشیم تا بیمهها بتوانند نقش نظارتی خود را به خوبی انجام دهند و همچنین بتوانند از منابع مالی و منافع و همچنین کیفیت ارائه خدمات به بیماران دفاع کنند. براین اساس در مسیر جدید در تلاشیم تا با همکاری وزارت بهداشت راهنماهای بالینی که نوشته شده است را اجرا کنیم.
محسنی بندپی به افزایش 44 درصدی رشد تعرفهها که قدم بسیار خوبی بوده است اشاره کرد و بیان داشت: در گذشته هزینه هر تخت بیمارستانی 130 هزار تومان بود و ما فقط 50 هزار تومان آن را میتوانستیم بپردازیم. بنابر این خدمات هتلینگ بیمارستانها خوب نبود براین اساس بالااجبار باید به سمت تجمیع بیمهها پیش رویم اما این تجمیع باید با یک ساز و کار مناسبی صورت پذیررید. براین اساس طرح یکپارچهسازی بیمهها را با حفظ مالکیت بیمه تامین اجتماعی دنبال میکنیم تا کارگران بتوانند با حداقل پرداخت حداکثر خدمات را دریافت کنند و وزارت بهداشت نیز فقط با یک بیمه طرف حساب باشد.
مدیرعامل بیمه سلامت ایرانیان در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه چرا بیمه تامین اجتماعی برای تجمیع بیمهها مخالفت میکند عنوان کرد: براساس برنامه پنجم کلیه صندوقهای درمان بیمهای باید در سازمان بیمه خدمات درمانی ادغام و سازمان بیمه سلامت ایرانیان شکل میگرفت که این مسئله تقریبا محقق شد ما نیز اطلاعات را یکدست کردیم ولی مشکلی که در این زمینه وجود دارد در بحث منابع ورودی افراد بیمه شده تامین اجتماعی است که با منابع بیمه سلامت ایرانیان متفاوت است زیرا از حقوق کارگران 7 درصد برای بیمه کم میشود ولی از کارکنان 6 درصد که 30 درصد آن را نیز دولت میپردازد. بنابر این عدم برابری منابع ورودی باعث تجمیع نشدن بیمهها شده است.
بندپی ادامه داد: براین اساس پیشنویسی را در حال تهیه و ارائه به دولت هستیم تا تجمیع این بیمهها روانتر انجام شود و تا یک ماه دیگر کار کارشناسی این پیشنویس تمام میشود و در قالب یک برنامه به دولت ارائه میدهیم.
وی در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه بیمه روستاییان چرا اعتبار لازم را ندارد و حتی برخی مواقع دفترچه بیمه روستایی مانند یک یادداشت استفاده میشود و از آن طرف کسانی که از روستابه شهر آمدهاند چرا نمیتوانند بیمه جدید دریافت کنند، عنوان کرد: در گذشته سرانه روستائیان 4 هزار و 900 تومان بود و سرانه کارکنان 16 هزار تومان تعریف شده بود متاسفانه وقتی روستائیان در گذشته در سامانه ما قرار میگرفتند منابع کافی برای تکمیل زنجیره درمانی آنها نداشتیم ولی خوشبختانه در اعتبارات جدید سرانه روستائیان از 4 هزار و 900 به 8 هزار تومان افزایش یافت و یک اعتبار 3 هزار میلیارد تومانی و همچنین ماحصل درصدی از هدفمندی یارانهها نیز به این مقوله اضافه شد.
محسنی بندپی بیان داشت: براین اساس طی تفاهمنامهای که روز گذشته بین سازمان مدیریت، معاون بهداشتی وزارت بهداشت، و سازمان بیمه سلامت ایرانیان منعقد شد در تلاش هستیم تا با جذب 4800 ماما حقوقی برای 2 میلیون تومان به آنها بپردازیم، همچنین 7 هزار پزشک را با حقوق 7 میلیون تومان به کار بگیریم زیرا 40 درصد مراکز بهداشتی در روستاها فاقد پزشک بودند و در تلاشیم حقوق بین 6 تا 11 میلیون تومان به آنها بپردازیم.
وی با اشاره به اینکه از 15 اردیبهشت نیز هزینه بستری روستاییان در بیمارستانها فقط 5 درصد شده است و هیچ ملزومات و تجهیزات پزشکی از بیرون بیمارستان برای بیماران تهیه نخواهد شد و حتی هزینه ارجاع بیمار از بیمارستان به بیمارستان دیگر نیز برعهده بیمارستان ارجاع دهنده خواهد بود، خاطرنشان کرد: براین اساس هر روستایی، عشایر و افراد ساکن شهرهای 20 هزار نفر که مهلت دفترچه آنها تمام شود و یا سکونت آنان جابهجا شوند میتوانند از بهورزهای مربوطه نامه بگیرند تا اداره سلامت برای آنان برای بیمه جدید اقدام کنند.
Monday, 25 November , 2024