خاصیت پاسخگویی کتب شهید مطهری بیشتر به خاطر مبنایی بودن سخنان شهید مطهری است که توانسته است با ساده ترین بیان، مبنایی ترین اصول دین را اثبات کنند.

هیچ‌کس نمی‌تواند نقش و جایگاه رفیع مقام معلم را در جامعه منکر شود، نباید به مسئولیت معلم به عنوان یک حرفه نگریست، چون دین مبین اسلام و سایر ادیان الهی برای امر تعلیم و تربیت ارزش زیادی قائل شده اند. بنابراین باید دغدغه‌های معلمان بویژه مشکلات معیشتی و نگرانی از افت کیفی نظام آموزشی مورد توجه قرار گیرد.

رسالت معلمان که همان اساس رسالت انبیاست، هدایت انسان‌ها در مسیر دانش، کرامت و ارزش‌های اخلاقی است و در این مسیر مقدس بزرگانی گام نهاده‌اند که شهید مطهری از جمله آنهاست.

نباید اجازه داد تأثیرگذارترین قشر جامعه، دغدغه معیشتی داشته باشند و باید شرایطی فراهم شود تا معلمان با آسودگی خاطر در کلاس‌های درس به وظیفه تعلیم و آموزش بپردازند، چراکه حضور شاداب و چهره متبسم معلم در مراکز آموزشی به دانش‌آموزان نیز منتقل می‌شود.

تاثیر گذار ترین افراد در تربیت نسل آینده معلمان هستند

معلمان در تربیت انسان ها نقش اساسی دارند و سعادت و خوشبختی هر جامعه بستگی به معلمان آن جامعه دارد؛ هر اندازه انگیزه معلمان در کارشان بیشتر باشد و بتوانند رسالتشان را به خوبی انجام دهند آن جامعه خوشبخت تر است.

معلمان وظیفه دینی و ملی تربیت نسل جدید را برعهده دارند و تنها راه مبارزه با استکبار جهانی و احیای تمدن اسلامی، تعلیم و تربیت است.

چه بسیار هستند معلمانی که با شناسایی صحیح از روحیات و رفتار دانش آموزان خود توانسته اند با قرار دادن مسیر درست در پیش قدم های آنها، موجب سعادت و خوشبختی شاگردان خود شوند.

شاید به خاطر نقش موثر معلمان بر دانش‌آموزان باشد که اگر از یک کودک دبستانی بپرسند در آینده می خواهی چه کاره شوی پاسخ می دهد که دوست دارد معلم شود.

این جواب کودکان به خوبی نشان می دهد که دانش‌آموزان چقدر از معلمان خود تاثیر پذیرفته و برای این جایگاه ارزش و احترام قائل هستند.

شهید مطهری الگویی برای همه معلمان در تمام دروران

شهید مطهری از اسوه های معلمانی است که در دوران فشار و اختناق، برای حاکمیت تفکر اسلامی سال ها مجاهدت علمی و فرهنگی را به جان خرید به گونه ای که درخشش آثار و برکات معنوی قلم این شهید بزرگوار همچنان در جهان اسلام و محافل علمی و تحقیقاتی نمود عینی دارد.

مطهری از اسوه های معلمانی است که در دوران فشار و اختناق، برای حاکمیت تفکر اسلامی سال ها مجاهدت علمی و فرهنگی را به جان خرید به گونه ای که درخشش آثار و برکات معنوی قلم این شهید بزرگوار همچنان در جهان اسلام و محافل علمی و تحقیقاتی نمود عینی دارد.

استاد شهید مرتضی مطهری این عالم بزرگ، با ژرف اندیشی، تربیت دانشجویان و طلاب جوان، توانسته خدمات برجسته ای را در راه ترغیب مکتب اسلام در عصر حاضر و آینده انجام دهد.

وی که در 13 بهمن 1298 هجری شمسی در فریمان واقع در 75 کیلومتری شهر مقدس مشهد در یک خانواده اصیل روحانی چشم به جهان گشود پس از طی دوران طفولیت به مکتبخانه رفته و به فراگیری دروس ابتدایی پرداخت.

در سن 12 سالگی به حوزه علمیه مشهد عزیمت کرده و به تحصیل مقدمات علوم اسلامی اشتغال می ورزد. در سال 1316 علیرغم مبارزه شدید رضاخان با روحانیت و علیرغم مخالفت دوستان و نزدیکان، برای تکمیل تحصیلات خود عازم حوزه علمیه قم می شود. در دوره اقامت 15ساله خود در قم از محضر مرحوم آیت الله العظمی بروجردی(در فقه و اصول)و حضرت امام خمینی(به مدت 12 سال در فلسفه ملاصدرا و عرفان و اخلاق و اصول)و مرحوم علامه سید محمد حسین طباطبائی(در فلسفه ، الهیات شفای بوعلی و دروس دیگر)بهره می گیرد.

آیت الله مطهری در ساعت یک بعد از نیمه شب روز چهارشنبه 15 خرداد 1342 به دنبال یک سخنرانی مهیج علیه شخص شاه توسط پلیس دستگیر شده و به زندان موقت شهربانی منتقل می شود و به همراه تعدادی از روحانیون تهران زندانی می گردد. پس از 43 روز به دنبال مهاجرت علمای شهرستانها به تهران و فشار مردم، به همراه سایر روحانیون از زندان آزاد می شود.

پس از تشکیل هیات های موتلفه اسلامی، استاد مطهری از سوی امام خمینی(ره)همراه چند تن دیگر از شخصیت های روحانی عهده داررهبری این هیات ها می شود.

در سال 1348 به خاطر صدور اعلامیه ای با امضای ایشان و علامه طباطبایی و آیت الله حاج سیدابوالفضل مجتهد زنجانی مبنی بر جمع اعانه برای کمک به آوارگان فلسطینی و اعلام آن طی یک سخنرانی در حسینیه ارشاد دستگیر شد و مدت کوتاهی در زندان انفرادی به سر برد. حدود سال 1353 ممنوع المنبر شد و این ممنوعیت تا پیروزی انقلاب اسلامی ادامه داشت.

مطهری در سال 1355 به دنبال درگیری با یک استاد کمونیست دانشکده الهیات زودتر از موعد مقرر بازنشسته می شود. همچنین دراین سالها وی با همکاری تنی چند از شخصیت های روحانی، جامعه روحانیت مبارز تهران را بنیان می گذارد. در سال 1355 به نجف اشرف سفر و ضمن دیدار با امام خمینی (ره) درباره مسائل مهم نهضت و حوزه های علمیه با ایشان مشورت کرد.

استاد ˈمرتضی مطهریˈ11 اردیبهشت سال 1358 توسط گروهک فرقان به شهادت رسید.

قطعاً هر کس که کتابی از شهید مطهری را در دست گرفته و یا آنها را تورق کرده باشد، به راحتی می تواند متوجه تازگی سخنان این استاد گرامی بشود.

کتاب‌های استاد مطهری به راحتی با انسان سخن می گوید؛ این کتاب‌ها را در هر زمان که مطالعه کنی، قابلیت پاسخگویی به شبهات موجود در جامعه را دارد.

این خاصیت بیشتر به خاطر مبنایی بودن سخنان شهید مطهری است که توانسته است با ساده ترین بیان، مبنایی ترین اصول دین را اثبات کنند.

منبع:  شبکه اطلاع رسانی دانا