افشاگری ها در خصوص جاسوسی هدفمند آمریکا از چهره های سرشناس جهان همچنان ادامه دارد به طوری که مشخص شده آژانس امنیت ملی ایالات متحده فقط در یک ماه از 122 رهبر جهان جاسوسی کرده و در این میان فقط 300 سند محرمانه در خصوص صدراعظم آلمان در اختیار دارد.
افشاگری ها در خصوص جاسوسی هدفمند آمریکا از چهره های سرشناس جهان همچنان ادامه دارد به طوری که مشخص شده آژانس امنیت ملی ایالات متحده فقط در یک ماه از 122 رهبر جهان جاسوسی کرده و در این میان فقط 300 سند محرمانه در خصوص صدراعظم آلمان در اختیار دارد.
اشپیگل با استناد به یک سند محرمانه آژانس امنیت ملی آمریکا از آرشیو اطلاعاتی “ادوارد اسنودن” گزارش داد که آژانس امنیت ملی آمریکا در یک بانک اطلاعاتی بیش از 100 نفر از سران دولت های مختلف را رسما به عنوان اهداف جاسوسی خود ضبط و نگهداری می کند که در بین این مقامات صدراعظم آلمان نیز قرار دارد.
به گزارش هفته نامه اشپیگل بیش از 300 گزارش از آنگلا مرکل صدر اعظم آلمان توسط آژانس امنیت ملی آمریکا در این بانک اطلاعاتی ذخیره شده است. چند هفته پیش نمایندگان پارلمان آلمان با طرح تحقیقات درباره جاسوسی های انجام شده از طرف آژانس امنیت ملی آمریکا و دیگر سرویس های جاسوسی غربی و بیگانه موافقت کردند.
در این میان اسناد فاش شده توسط ادوارد اسنودن افشاگر برنامه اطلاعاتی و جاسوسی آمریکا نشان میدهد که سازمان امنیت ملی این کشور تنها در طول یک ماه از 122 رهبر سیاسی جهان جاسوسی کرده است.
بر اساس این گزارش سازمان امنیت ملی آمریکا در ماه می 2009 میلادی از رهبرانی مثل آنگلا مرکل صدراعظم آلمان و یولیا تیموشنکو نخست وزیر سابق اوکراین جاسوسی کرده است. اشپیگل در ادامه افزود، سازمان امنیت ملی آمریکا در 300 مورد از آنگلا مرکل جاسوسی کرده است. سال گذشته نیز سازمان امنیت ملی آمریکا به جاسوسی از مکالمات تلفن همراه مرکل متهم شد که افشای این مسئله موجب ایجاد تنش در روابط برلین و واشنگتن شده است.
این نشریه آلمانی اعلام کرد، نام 12 رهبر سیاسی جهان در سندی بوده که این نشریه مشاهده کرده است. بین نام این رهبران عبدالله بداوی نخست وزیر سابق مالزی دیده می شود.
نکته جالب در خصوص این فعالیت های جاسوسی آن است که “باراک اوباما” رئیس جمهور آمریکا نیز آن را تائید و بر ادامه آن اصزار دارد. رئیس جمهور آمریکا در حالیکه این کشور با انتقادات فراوانی به سبب جاسوسی از کشورهای مختلف روبرو است، بدون توجه به این انتقادات اعلام کرد که نهادهای امنیتی ایالات متحده می توانند در شرایط خاص از همه حتی رهبران کشورهای مختلف نیز جاسوسی کنند.
اوباما از اعمال تغییرات گسترده در چگونگی جمع آوری و نگهداری اطلاعات از سوی مراکز اطلاعاتی آمریکا خبر داد و از جمله استراق سمع از رهبران کشورهای دوست و همپیمان آمریکا را٬ جز در شرایطی که امنیت ملی آمریکا در خطر است٬ ممنوع کرد. اوباما در سخنانی درباره عملکرد آژانس امنیت ملی آمریکا اظهار کرد که به منظور جلب اطمینان شهروندان آمریکا و کشورهای جهان٬ واشنگتن گامهایی را برخواهد داشت تا نگرانیها درباره حوزه خصوصی افراد برطرف شود.
وی در خصوص جمع آوری اطلاعات مکالمات تلفنی شهروندان آمریکا گفت: اصلاحاتی که پیشنهاد می کنم٬ به مردم آمریکا این اطمینان خاطر را می دهد که اقدام آژانس های اطلاعاتی و اجراکنندگان قانون این کشور در تامین امنیت مردم٬ حقوق شهروندی آنها را نقض نمی کند.
در خصوص فعالیتهای آژانس امنیت ملی آمریکا٬ اوباما مقرر کرده که دسترسی به سوابق مکالمات تلفنی شهروندان آمریکا٬ به جز در موارد اضطراری٬ نیازمند دریافت مجوز از سوی دادگاه است. اوباما همچنین افزوده که از این پس جمع آوری و نگهداری گسترده مکالمات تلفنی متوقف خواهد شد.
آژانس امنیت ملی آمریکا و دفتر مرکزی ارتباطات دولت انگلیس (سازمان جاسوسی بریتانیا) در سال های اخیر در سطح گسترده اقدام به جمع آوری اطلاعات از کشورهای مختلف جهان کرده اند. این اطلاعات از طریق شنود مکالمات تلفنی و رصد فعالیت های اینترنتی افراد مختلف جمع آوری شده است.
بر اساس اسناد افشا شده، آژانس امنیت ملی آمریکا دستگاهی به شکل نقشه های هواشناسی ساخته که از طریق آن و با کلیک بر روی نقشه هر کشور در جریان فعالیت اینترنتی و مکالمات تلفنی آن کشور قرار می گیرد.
از ابتدای تابستان سال گذشته ادوارد اسنودن، مامور سابق سازمان سیا، که به هنگ کنگ گریخته بود، اقدام به افشا کردن اسنادی کرد که این اسناد از جاسوسی گسترده آنلاین آژانس امنیت ملی آمریکا از کشورهای مختلف و رصد مکالمات تلفنی و فعالیت های اینترنتی آنها حکایت داشت.
جاسوسی از کشورهای مختلف، فقط محدود به کشورهایی که واشنگتن با آنها مشکل دارد نیست، بلکه تمام همپیمانان آمریکا از جمله آلمان، پاکستان، اسپانیا و دیگر کشورهای اروپایی و حتی مقر اتحادیه اروپا نیز در فهرست اهداف جاسوسان آمریکایی قرار دارند.
صدر اعظم آلمان، “دیلما روسف” رئیس جمهور برزیل، و روسای جمور دیگر کشورهای آمریکای لاتین از جمله چهره های سرشناسی هستند که مکالمات تلفنی و فعالیت های اینترنتی آنها در سال های گذشته به صورت مرتب از سوی جاسوسان آمریکایی رصد می شد.
منبع: مهر
Wednesday, 6 November , 2024