در سومين دوره جايزه مديريت سازمان دانشي برتر کشور پس از ارزيابيهاي بهعمل آمده بر اساس رأي هيئت داوران، فولاد مبارکه براي سومين سال پياپي رتبه برتر دانشي کشور ( MAKE) را به خود اختصاص داد و به مرحله نهايي ارزيابي سازمانهاي دانشي برتر آسيا راه يافت.
این همایش روز یکشنبه چهارم اسفندماه سال جاری در مرکز همایش های بینالمللی پژوهشگاه نفت در تهران برگزار شد.
مدیرعامل فولاد مبارکه اصفهان پس از دریافت لوح تقدیر و تندیس این جایزه در حضور مدیران و مسؤلین مربوطه و رؤسای سازمان های شرکت کننده در همایش، با اشاره به اقداماتی که فولاد مبارکه در این زمینه انجام داده است، گفت: شرکت فولاد مبارکه اصفهان که امروز با بیش از ۷ میلیون تولید فولادخام در کشور سهم ۵۲ درصدی در تولید فولاد کشور را برعهده دارد، ورود به عرصه دانش محوری و ارزیابی دانش سازمان در کلاسهای جهانی را از بدو دوران ساخت و آغاز بهرهبرداری در قالب قراردادهای مدون با شرکتهای اروپایی که دانش فنی ساخت کارخانجات فولادی را برعهده داشتند، در دستور کار قرار داده و موفق شده با انتقال این دانش فنی، امروز خود را به عنوان مادرِ دانش فنی تولید فولاد کشور معرفی نماید.
دکتر بهرام سبحانی در ادامه به نقش بیبدیل انتقال دانش فنی کارکنان مجرب و با دانش شرکت فولاد مبارکه اصفهان در به بهرهبرداری رساندن شرکت فولاد هرمزگان و ناحیه فولادسازی و نورد پیوسته سبا اشاره کرد و افزود: در شرایطی که شرکتهای طرف قرارداد خارجی بنا به دلایلی از تکمیل طرحهای یاد شده سرباز زدند، در این شرایط کارکنان فولاد مبارکه در همه سطوح بسیج شدند و توانستند با همکاری کارکنان شرکتهای یادشده و با انتقال دانش فنی کسب شده در فولاد مبارکه این شرکتها را به خوبی به بهرهبرداری برسانند و در راه رسیدن به ظرفیتهای اسمیاشان رهنمون سازند.
مدیرعامل فولاد مبارکه اظهار داشت: اکنون فولاد مبارکه به لحاظ دانش فنی به جایی رسیده است که میتواند نه تنها در داخل بلکه در خارج از کشور نیز وارد عرصه ساخت و بهرهبرداری از طرحهای فولادی شود و با تعاملی برد برد در راه اعتلای اقتصاد و صنعت فولاد کشور نقشآفرینی کند.
وی اظهار امیدواری کرد: با همکاری نهادهای ذیربط، سایرسازمانها و کارخانجات کشور نیز با نهادینه نمودن اهداف MAKE (MOST ADMIRED knowledge enterprise) به بالاترین ردهها و نمرات این جایزه جهانی دست یابند.
دکتر سبحانی در پاسخ به سؤالات خبرنگاران حاضر در همایش، درخصوص اهدف فولاد مبارکه از حضور در این ارزیابی گفت: این ارزیابیها ابزاری است تا افراد و سازمانها خود را به بوته آزمایش و رقابت بسپارند و متوجه باشند که رقبای دیگر با جدیت هرچه تمامتر در حال ارتقاء خود و به دست گرفتن بازارهای اقتصادی هستند بنا براین چنین ارزیابیهایی به سازمانها کمک میکند که دائماً مسیر رشد و تعالی را فراروی خود قرار دهند و از گردونهی رقابت با سایر رقبا باز نمانند به همین دلیل فولاد مبارکه هم در تلاش است تا خود را در همه عرصهها توانمندتر سازد و فاصله خود را با سایر رقبا به حداقل ممکن برساند.
وی درخصوص تأثیر ارزیابی MAKE بر فولاد مبارکه اذعان داشت: فولاد مبارکه اصفهان در این عرصه تلاشهای زیادی کرده است و اکنون با آگاهی از عملکرد خود در این عرصه که حاصل تلاش تمامی کارکنان و سرمایهگذاری در این زمینه میباشد با سازماندهی بهتر و تلاشهای گستردهتر پس از کسب عنوان برتر در داخل، خود را مهیای رقابت با رقبای آسیایی میکند. در عین حال چون فولاد مبارکه از بدو راهاندازی تا کنون خطوط تولید خود را بر مبنای سیستمهای دانش بنیان از جمله نظام MIS بنا نهاده است و این نظامها را در تمامی سطوح سازمان ساری و جاری نموده است و دانش محوری را جزئی یکی از سرفصلهای اصلی امور خود میداند، مطمئناً راه سختی پیش روی ندارد و به خوبی میتواند با استفاده از تمامی شیوههای روز دنیا برای ارتقاء سطح دانش خود گامهای مؤثرتری بردارد.
ضمن اینکه فولاد مبارکه به عنوان تنها سازمان و بنگاه اقتصادی کشور در سال ۹۱ موفق به کسب تندیس زرین جایزه ملی بهرهوری و تعالی سازمانی کشور شده است که البته تجارب این بخش نیز میتواند در ارتقاء رتبه بندی فولاد مبارکه و گام برداشتن هرچه سریعتر در مسیر اهداف MAKE مؤثر واقع شود.
مدیرعامل فولاد مبارکه در پاسخ به این سؤال که ارتباط فولاد مبارکه با دانشگاههای کشور تا چه اندازه بر ارتقاء رتبه فولاد مبارکه در جایزه جهانیMAKE مؤثر بوده است با تاکید بر نقش موثر تعامل فولاد مبارکه با دانشگاهها تصریح کرد: در این شرکت بسیاری از پروژهها تحقیقاتی در قالب همکاری با دانشگاه تعریف شده است و این مهم که این شرکت، دانشگاه را به عنوان یارو یاور خود میداند و پروژهای تحقیقاتی خود را با همکاری فرهیختگان دانشگاهی عملیاتی مینماید، مسلماً کمک قابل توجهی به دانش محوری و موفقیتهای این شرکت میکند.
گفتنی است: جایزه جهانی MAKE به عنوان معتبرترین جایزه دانشی دنیا به صورت سالانه در ۴ قاره جهان برگزار میگردد. این جایزه از سال ۱۳۹۰ توسط دانشگاه صنعتی شریف به عنوان شعبه MAKE در ایران اجرا شد و شرکت فولاد مبارکه موفق شده است طی سالهای ۱۳۹۰، ۹۱ و ۹۲ به عنوان سازمان دانشی برتر ایران به مرحله آسیایی راه یابد. از جمله شرکتهای برتر در این جایزه میتوان به POSCO در آسیا و APPLE, GOOGLE و SAMSUNG در دنیا اشاره نمود. لازم به ذکر است در سال جاری شرکت SAMSUNG موفق شد پس از چند سال برتری شرکت APPLE، به بالاترین امتیاز دست یافته و عنوان شرکت دانشی برتر جهان ، جایزه MAKE را کسب نماید.
منبع: صاحب نیوز
Friday, 22 November , 2024