رئیس دانشگاه تربیت مدرس با تأکید بر اینکه از ریاست دانشگاه استعفا نمیدهد، گفت: موضوع استعفای بنده از ریاست دانشگاه تربیت مدرس شایعه است و با توجه به دستاوردهای بزرگ علمی، پژوهشی و فرهنگی دانشگاه نیازی به استعفا نمیبینم.
بیژن رنجبر رئیس دانشگاه تربیت مدرس در نشست خبری، دانشگاه تربیت مدرس را مولود انقلاب خواند و گفت: اساس تشکیل دانشگاه تربیت مدرس پیام نوروزی امام خمینی(ره) در سال 89 در خصوص این موضوع که روزی برسد که از کشورهای دیگر دانشجو به داخل ایران بیاید و همچنین بحثهایی در خصوص انقلاب فرهنگی بود که در ابتدا مدرسه تربیت مدرس و بعد دانشگاه تربیت مدرس شکل گرفت.
وی افزود: ما وقتی از دستاوردهای دانشگاه تربیت مدرس سخن میگوییم باید بدانیم که از یک دانشگاه جوان که 32 سال دارد صحبت میکنیم.
رنجبر در ادامه پیرامون دستاوردهای دانشگاه تربیت مدرس گفت: دانشگاه در حال حاضر 16 دانشکده دارد که در سال 84 تنها 7 دانشکده وجود داشت و ما به مرور زمان دانشکدههای تخصصی را از دانشکدههای مادر جدا کردیم. ما همچنین 18 مرکز پژوهشی و تحقیقاتی مصوب نیز داریم.
وی با بیان اینکه دانشگاه تربیت مدرس تنها دانشگاه جامع تحصیلات تکمیلی در کشور است، گفت: ما در تمام رشتههای مختلف دانشکدههای مستقل داریم و همچنین دانشکدههای علوم پزشکی که چندین سال است زیرمجموعه وزارت بهداشت شده است در دانشگاه تربیت مدرس هنوز وضعیت اولیه خود را حفظ کردهاند و به همین خاطر تربیت مدرس به یک دانشگاه جامع تبدیل شده است.
رئیس دانشگاه تربیت مدرس تصریح کرد: در حال حاضر دانشگاه تربیت مدرس رتبه 2 دانشگاههای جامع کشور را دارد و این رتبهبندی نیز بر اساس رتبهبندیهای موسسات بینالمللی معتبر از جمله لایبن هلند است.
وی افزود: بر اساس همین رتبه بندی موسسه لایبن هلند تا سال 2012 دانشگاه تربیت مدرس در بین 3200 دانشگاه ممتاز رتبه 423 را کسب کرد.
بیژن رنجبر با تاکید بر اینکه دانشگاه تربیت مدرس به باشگاه 500 دانشگاه بندر و ممتاز جهانی وارد شده گفت: این دستاورد در حالی است که دانشگاه تربیت مدرس یک دانشگاه جوان است و رتبههای بالاتر این دانشگاه قدمتی چند صد ساله دارد و این نشانگر آن است که مسئولان دانشگاه تربیت مدرس، اساتید، دانشجویان و کارمندان آن با اجرای سیاستهای مناسب در حوزه آموزش عالی به این رتبه رسیدهاند.
وی ادامه داد: به همین خاطر نظام جمهوری اسلامی میتواند در حوزه آموزش عالی دانشگاه تربیت مدرس را به عنوان نمونه به جهان اسلام معرفی کند.
*تربیت مدرس در رشته شیمی به برترین دانشگاه جهان تبدیل شده است
رئیس دانشگاه تربیت مدرس اظهار داشت: رئیس موسسه ISC اعلام کرده است که دانشگاه تربیت مدرس توانسته در رشته شیمی به برترین دانشگاه جهان تبدیل شود.
وی افزود: دانشگاه تربیت مدرس توانسته است در یک درصد دانشگاههای برتر جهان در رشته شیمی اول شود و این بدین معنی است که دانشجویان ایران دیگر نیاز نیست در این رشته به خارج کشور بروند بلکه حتی باید دانشجویان دانشگاههای دیگر کشورها در این رشته به دانشگاه تربیت مدرس مراجعه کنند.
رنجبر همچنین تصریح کرد: علاوه بر این دانشگاه تربیت مدرس توانسته است در حوزه تولید علم رتبه دوم را در سال 92 در ISC کسب کند. همچنین ما توانستهایم در حوزه بیوتکنولوژی رتبه برتر را در سال 91 و در حوزه نانوتکنولوژی در دو سال متوالی 91 و 92 رتبه 2 کشوری را با همت اساتید و دانشجویان و کارمندان و مسئولان دانشگاه کسب کنیم.
رئیس دانشگاه تربیت مدرس پیرامون تبدیل علم به ثروت نیز گفت: دانشگاه تربیت مدرس نه فقط در چاپ مقالات بلکه در تولید علم و ورود به مرزهای دانش حرکت کرده است اگرچه این دانشگاه صنعتی نیست اما به حمدالله در بحث ارتباط با صنعت و تبدیل علم و فناوری و ثروت قدمهای خوبی را برداشته است.
بیژن رنجبر پیرامون بودجه دانشگاه تربیت مدرس نیز گفت: در خرداد 89 توانستیم با تعاملاتی که با معاونت نظارت و برنامهریزی رئیسجمهور داشته باشیم بودجه دانشگاه را افزایش دهیم. بدینخاطر که تربیت مدرس تنها دانشجویان تحصیلات تکمیلی را جذب میکند و به همین خاطر باید به این دانشگاه در کنار سرانه دانشجویی نگاه ویژهای شود.
وی افزود: ما باید علاوه بر بودجه سرانه دانشجویی بودجه دیگری نیز داشته باشیم تا بتوانیم دیگر هزینههای دانشگاه از جمله خوابگاه، تجهیزات آزمایشی و دانشگاهی را تامین کنیم.
رنجبر تصریح کرد: بر همین اساس در سال 89 رشد بودجهای خوبی داشتیم و البته همینطور محفوظ مانده است و این بودجه برای سال 93 نیز دیده شده است.
ریاست دانشگاه تربیت مدرس پیرامون دستاوردهای آموزشی این دانشگاه نیز گفت: دانشگاه تربیت مدرس در سال 84، 118 گروه آموزشی داشت که این تعداد در سال 89 به 122 و در سال 92 به 139 گروه آموزشی رسیده است و این گروههای آموزشی نیز اکثرا رشتههای بینرشتهای بودند.
وی ادامه داد: تعداد رشتههای کارشناسی ارشد نیز در سال 84، 129 عدد بوده است که تا الان به 167 رشته رسیده است. در حوزه دکترا نیز تعداد رشتهها از 77 رشته در سال 84 به 127 رشته در سال 92 رسیده است البته این رشد و تاسیس رشتههای جدید بر اساس نیاز بومی کشورمان بوده است و این آماری که بنده بیان کردم تنها رشتههای فعال هستند و اگر رشتههایی که تنها مجوز گرفتهاند نیز به این آمار اضافه کنیم قطعا افزایش بیشتری خواهیم دید.
بیژن رنجبر پیرامون پذیرش دانشجویان غیرایرانی نیز گفت: ما در سال 84، 39 دانشجوی غیرایرانی را پذیرش کردهایم که این تعداد در سال 92 به 87 دانشجو در رشتههای مختلف رسیده است. در حوزه دکترا نیز در سال 84، 28 دانشجو پذیرفته شدهاند و این آمار در سال 92 به 57 دانشجو رسیده است.
وی پیرامون آمار دانشآموختگان غیرایرانی نیز گفت: در کارشناسی ارشد در سال 84، 11 دانشجوی غیرایرانی فارغالتحصیل شدهاند و در سال 91 به 22 نفر افزایش پیدا کرد.
به گفته وی، در دوره دکترا نیز از یک نفر در سال 84 به 13 نفر در سال 91 رسید البته بر اساس مشکلاتی که کشور در سال 88 و 89 گریبانگیرش شد و تحریمهایی که علیه ایران وضع کردند سرعت رشد این مبحث قدری کند شد اما در حال حاضر این روند تسریع شده است.
رئیس دانشگاه تربیت مدرس در ادامه سخنان خود پیرامون دستاوردهای پژوهشی دانشگاه نیز گفت: تعداد مقالات چاپ شده در مجلات ISI در سال 84 حدود 353 عدد بوده است که این آمار در سال 91 به 1265 مقاله رسیده است که این نشان از رشد چشمگیر در این عرصه دارد البته آمار دقیق چاپ مقالات در سال 92 هنوز مشخص نشده است.
وی افزود: همچنین مقالات علمی پژوهشی داخلی را نیز باید به این آمار اضافه کنیم که در سال 91 تعداد آن به 2107 مقاله رسیده است. البته تعداد مقالات ما در دانشکده علوم پایه و علیخصوص شیمی بیشتر بوده است و علوم انسانی بیشتر در مجلات داخلی و در تالیف کتب فعال هستند.
بیژن رنجبر با بیان اینکه دانشگاه تربیت مدرس با توجه به سرعت علم توانسته است رتبههای برتر را کسب کند، گفت: لزوم رسیدن به پیشرفت وجود یک فضای آرام است که ما توانستیم برای اساتید و دانشجویان این فضای آرام را به وجود بیاوریم تا آنان بتوانند بدون دغدغه به فعالیتهای پژوهشی خود بپردازند.
وی ادامه داد: در خصوص تعداد مقالات ارائه شده در کنفرانسهای داخلی و خارجی نیز باید بگویم که آمار آن در سال 89، 1377 عدد بوده است که این تعداد تا به امروز به 1558 مقاله رسیده است.
رئیس دانشگاه تربیت مدرس با تاکید بر اینکه یکی از شاخصهای رشد دانشگاه درآمدهای وصولی آن است، گفت: در این خصوص دانشگاه تربیت مدرس از نیم میلیارد تومان در سال 80 به 14.6 میلیارد تومان در سال 91 رسیده است. این رشد توسط یک دانشگاهی صورت گرفته است که هم جوان است و هم صنعتی نیست اما با این وجود توانسته است در بحث تبدیل علم به ثروت فعالیت خوبی داشته باشد و به سمت حل معضلات کشور برود البته این آماری که بیان کردم تنها وصولی دانشگاه بوده است و قطعا رقم قرارداد بالاتر از این است.
رنجبر تصریح کرد: به تبع آن میزان ببشتری نیز رشد خواهد کرد. بدین معنی که طرحهایی که در دانشگاه ایجاد میشود و به تقویت پژوهشی دانشگاه کمک می کند و قسمتی از درآمد آن تبدیل به سرمایه دانشگاه نیز میشود.
وی پیرامون تالیف کتب توسط اساتید دانشگاه تربیت مدرس نیز گفت: از 4 تالیف کتاب در سال 84 به 13 تالیف کتاب در سال 91 رسیدهایم که این کتب تالیفی مرجع خواهند بود و مورد استفاده دانشجویان قرار خواهند گرفت، البته اساتید دانشگاه کتابهای دیگر خود را در موسسات دیگر چاپ میکنند که این موارد در آمار آورده نشده است. در خصوص ترجمه کتب نیز از دو عدد در سال 84 به 18 عدد در سال 91 رسیدهایم البته این را باید بگویم که تمرکز ما بیشتر بر روی تالیف کتب بوده است.
رنجبر افزود: تعداد مجلات دانشگاهی نیز در این چند سال رشد پیدا کرد که تعداد امتیاز مجلات علمی و پژوهشی از 7 عدد در سال 84 به 16 عدد در سال 91 رسیده است و تعداد مجلات علمی پژوهشی از 22 عدد در سال 84 به 59 مجله در سال 91 رسیده است.
وی ادامه داد: در هر سال دانشگاه تربیت مدرس استاد نمونه کشوری نیز داشته است که توسط وزارت علوم انتخاب میشود. دانشگاه حتی توانسته است چهره ماندگار نیز به کشور تقدیم کند. همچنین ما در سال 91، 15 استاد نمونه داشتیم که نشانگر فعالیتهای اساتید دانشگاه تربیت مدرس است. همچنین تعداد عضویت اعضای هیئت علمی نیز از 144 در سال 84 به 263 نفر در سال 91 رسیده است که نشانگر رشد عضویت اساتید ماست.
بیژن رنجبر پیرامون قطبهای علمی دانشگاه تربیت مدرس نیز گفت: در دانشگاه تربیت مدرس 4 قطب علمی وجود دارد، از جمله زیست فناوری که تنها قطب بیوتکنولوژی کشور است، ابرساختارهای جوی، جغرافیای سیاسی و فرآیندهای هیدروکربنی. البته باید بگویم قطب جغرافیای سیاسی در سال گذشته در دانشگاه تربیت مدرس به وجود آمد.
دستاوردهای عمرانی موضوع دیگری بود که رنجبر در ادامه سخنان خود بدان اشاره کرد و گفت: در سه سال اخیر ساختمان شماره 1 علوم پزشکی، کتابخانه مرکزی و 2 سالن آمفی تئاتر راهاندازی کردیم همچنین ساخت دو دانشکده به نامهای علوم زیستی جدید و دانشکده مدیریت و دانشکده اقتصاد نیز کلنگزنی شده است و موارد و پروژههای خاتمه یافته ما در سال 89 5 عدد، در سال 90، 5 عدد و در سال 91 3 عدد با متراژ 85 هزار و 500 متر مربع بوده است.
رئیس دانشگاه تربیت مدرس افزود: دانشگاه تربیت مدرس 620 عضو هیئت علمی تمام وقت دارد و همچنین توانسته است مجوزهای دانشگاه مهندسی مکانیک، دانشکده فرهنگ و تمدن ایران و اسلام و مراکز تحقیقاتی حقوق و مدیریت را بگیرد.
بیژن رنجبر در ادامه به دستاوردهای فرهنگی دانشگاه اشاره کرد و گفت: تعداد برنامههای فرهنگی و تولیدات آن در سال 84، 205 عدد بوده است و در سال 91 به 602 برنامه و تولیدات فرهنگی رسیده است که این آمار به خاطر تلاش و همت معاونت فرهنگی دانشگاهها و تشکل های دانشجویی به ویژه بسیج دانشجویی، انجمن مستقل و دیگر تشکلها صورت گرفته است.
وی افزود: البته ایجاد یک معاونت مستقل به عنوان معاونت فرهنگی نیز به این حوزه کمک بسزایی کرده است.
وی ادامه داد: در خصوص فعالیت فرهنگی دانشگاهها در شورای فرهنگی دانشگاه با حضور نمایندگان تشکلها و دیگر اعضا و از جمله مسئول بزرگترین تشکل دانشجویی که بسیج است تصمیمات اتخاذ میشود.
رنجبر ادامه داد: تعداد دانشجویانی که عضو کانونهای علمی و فرهنگی دانشگاه شدند از 854 عضو در سال 84 به 1125 عضو در سال 91 رسیده است. این در حالی است که افزایش پذیرش دانشجوی ما در حدود 1800 دانشجو بوده است که با این وضعیت رشد خوبی داشتهایم. البته تعداد کانونهای فرهنگی و علمی ما نیز رشد داشته است و از 84 عدد در سال 84 به 95 عدد در سال 91 رسیده است. تعداد نشریات دانشجویی این دانشگاه نیز از 13 عدد در سال 84 به 27 عدد در سال 91 رسیده است.
رئیس دانشگاه تربیت مدرس با اشاره به جو آرام علمی دانشگاه گفت: این فضا باعث شده است که روز به روز تعداد دانشجویان متخلف در کمیته انضباطی کاهش یابد و امروز این روند نزولی باعث شده تعداد این دانشجویان به 5 عدد برسد و این نشان از جو آرام و آزاد دانشگاه دارد، البته در این راستا ما استاد مشاور فرهنگی نیز تعریف کردیم که خود نیز عاملی برای کاهش این آمار بوده است.
رنجبر تصریح کرد: البته مطالبی که بیان شد تنها بخشی از فعالیتهای آموزشی، فرهنگی و پژوهشی دانشگاه تربیت مدرس بوده است که منجر به اخذ موفقیتهای داخلی و بینالمللی شده است.
رئیس دانشگاه تربیت مدرس پیرامون وجود شایعات در خصوص استعفایش از ریاست دانشگاه تربیت مدرس نیز گفت: چنین چیزی صحت ندارد و آن هم دو دلیل عمده دارد. دلیل اول این است که در نظام جمهوری اسلامی ایران که در راس آن ولی فقیه حضور دارد من هیچ وقت فرصت خدمتگزاری در این عرصه را از دست نخواهم داد و سربازی حضرت آقا را انجام میدهم و استعفا نمیدهم.
رنجبر ادامه داد: همچنین با توجه به فعالیتهایی که در دانشگاه در دوره مدیریت بنده صورت گرفته آن هم در ابعاد مختلف آموزشی و فرهنگی و رشد و پیشرفت چشمگیر آن نیازی به استعفا نمیبینم، البته هر وقتی که مسئولان مافوق تشخیص دهند که دیگر خدمت کردن ما در این سنگر کفایت میکند آن موقع باید نظر آنان اجرا شود که قطعا فردی که عالمتر و مدیرتر و وفادارتر به نظام و ولایت باشد را جای من خواهند آورد.
وی تصریح کرد: من چون سرباز این نظام هستم و سرباز مقام معظم رهبری هستم همپای دیگر مسئولین خدوم کشور تا زمانی که به ما گفته نشود بروید، با تمام پتانسیل کارمان را انجام میدهیم و توجهی نیز به شایعات نداریم.
بیژن رنجبر افزود: بنده که استاد بیوفیزیک دانشگاه هستم حدود 130 مقاله در زمینههای کاری خود دارم که با توجه به مشغله مدیریتی توانستهام خارج از ساعات اداری به وظایف آموزشی و پرورشی خود برسم.
رئیس دانشگاه تربیت مدرس در پایان خاطرنشان کرد: همچنین بنده با وجود مشغله کاری بسیار در فعالیتهای خارج از ساعت اداری ثبت اختراع و تالیف کتاب نیز دارم و همچنین خارج از ساعات اداری به خدمت کردن به دانشجویان نیز میرسم.
منبع: فارس
Saturday, 2 November , 2024