به گزارش مبارکه نا، علیرضا کوهکن در همایش بینالمللی بیداری اسلامی و بسیج جهانی مستضعفین گفت: با شروع بحران سوریه، جمهوری اسلامی ایران ضمن حمایت از تغییرات اساسی در جهت دموکراسی در سوریه همواره بر نفی خشونت تأکید کرده است. هرچند که در شروع بحران دولت سوریه کمی خشونت علیه مخالفان خود به کار برد ولی در ادامه رفتارش آرامتر و منطقیتر شد.
وی در پنل تخصصی خود با عنوان سیاست خارجی ایران در قبال بحران سوریه در دانشگاه تهران، گفت: مخالفان و معارضان دولت وقتی سطح خشونت خود را علیه دولت و مردم سوریه بالاتر بردند و شروع به حرکتهای مسلحانه نمودند نگرانیهای دیپلماتیک و امنیتی و استراتژیکی ایران هم افزایش پیدا کرد.
این استاد دانشگاه اظهار داشت: بحران سوریه در نگاه امنیتی جمهوری اسلامی ایران سه دیدگاه داشت؛ 1-بحران سوریه تا چه میزان بر مرزهای جنوبی ایران در خلیج فارس و حتی شمال شرقی ایران تأثیر خواهد گذاشت؟ 2-تأثیرات بحران سوریه بر محور مقاومت و حضور استراتژیک ایران در مرزهای رژیم صهیونیستی و موازنه قوای منطقهای جمهوری اسلامی ایران تا چه حد خواهد بود؟ 3-نگاه امنیتی به گروههای سلفی و التقاطی چگونه خواهد بود؟ 4-آیا بحران سوریه موازنه جدیدی را در منطقه به وجود خواهد آورد؟
علیرضا کوهکن با بیان اینکه نظرات امنیتی ایران، روسیه و چین در مورد خطرات گروههای سلفی و التقاطی یکی است، گفت: هر سه کشور نظرشان این است که بعد از درگیریهای قومی و مذهبی در سوریه احتمال دارد که این درگیریها و تعارضات به مرزهای کشورهای مذکور انتقال پیدا کند.
وی افزود: اتفاقات در بحرانهای سوریه باعث شد تا نظر مشترکی بین ایران، روسیه و چین برای حمایت از سوریه شکل بگیرد و این امر در وتوی قطعنامه علیه سوریه توسط دولت روسیه مشهود است. همچنین دولت چین بعد از نزدیکی روابطش با ایران در مسئله سوریه اظهار داشته است که به دنبال گسترش روابط استراتژیک با ایران در آینده است لذا گسترش روابط ایران، روسیه و چین در آینده نزدیک رخ خواهد داد.
منبع:فارس
Saturday, 23 November , 2024