علي ايرانپور عضو کميسيون کشاورزي، آب و منابع طبيعي در گفتگو با خبرنگار اقتصادي باشگاه خبرنگاران گفت: امروز اهميت کشاورزی بر هيچ دولتي پوشيده نيست و ما نيز تلاش هايي براي گسترش آن در کشورمان انجام داده ايم اما در حال حاضر با 2 چالش در اين بخش رو به رو هستيم.
وي در ادامه به بيان اين چالش ها پرداخت و گفت: آب کشاورزی و محدوديت آبي که در کشور است باعث شده کشاورزی ما به سمت سيستم هاي نوين آبياري و اصلاح روش آن رو بياورد و مورد دوم کشاورزی سنتي ما است. زيرا اگر ما به دنبال توليد، بهره وري و ارزش افزود: بيشتر هستيم بايد مکانيزه کردن کشاورزی را در دستور کار خود قرار دهيم.
علي ايرانپور در ادامه اذعان داشت: ما براي موفقيت در اين زمينه نيازمند توجه مضاعف دولت و مجلس و اختصاص اعتبارات کافي براي چندين سال متوالي هستيم تا بتوانيم هدف صنعتي شدن را دنبال کنيم.
اين عضو کميسيون کشاورزی تصريح کرد: درحال حاضر سالانه 3 هزار ميليارد تومان به بخش کشاورزی اختصاص مي يابد در صورتي که براي مکانيزه شدن اعتباري حداقل 10 هزار ميليارد تومان را براي چندين سال متوالي نياز داريم تا در يک پروسه زماني مشخص بحث سيستم آبياري و مکانيزه کردن کشاورزی را دنبال کنيم.
نماينده مردم شهر مبارکه اظهار داشت: پيشنهاد اعضاي کميسيون براي بودجه سال 92 اختصاص 10 درصد از منابع موجود در صندوق توسعه ملي در بخش کشاورزي بود که با مخالفت نمايندگان در صحن علني مواجه شد و تنها با اختصاص 10 درصد از منابع صندوق توسعه درسال 92 موافقت کردند که رقمي نزديک به 3 هزار ميليارد تومان مي شود.
وي در ادامه بيان کرد: ما با اختصاص منابع موجود در صندوق توسعه ملي و هدايت آن بر بخش کشاورزی بعد از گذشت يک يا دو سال شاهد شيريني افزايش توليد، خودکفايي، کاهش واردات محصولات کشاورزي و در نهايت امنيت غذايي خواهيم بود.
علي ايرانپور خاطرنشان کرد: در کنار تأمين نقدينگي، ارائه برنامه هاي مدون براي نيل به خودکفايي، استفاده از نظرات کارشناسي شده، استفاده از راهکارهاي مناسب بايد جزو رئوس برنامه ها قرار گيرد تا در کنار هم به نتيجه دلخواه برسند.
وي در پايان يادآور شد: تا به امروز و با منابع موجود نيز اقدامات خوبي اعم از يک پارچه سازي اراضي در بخش کشاورزی اصلاح سيستم آبياري زراعتي صورت گرفته است.
Friday, 22 November , 2024