به گزارش پایگاه خبری تحلیلی مبارکه نا،مدیرکل ثبت احوال استان اصفهان گفت: از دهه هفتاد تاکنون نرخ رشد جمعیت استان اصفهان به تبع از کشور روند رو به کاهشی داشته است و این روند در ۳ سال اخیر به قدری نگران کننده و محسوس‌تر شده است. بحسین غفرانی امروز در جمع خبرنگاران اظهار داشت: همه […]

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی مبارکه نا،مدیرکل ثبت احوال استان اصفهان گفت: از دهه هفتاد تاکنون نرخ رشد جمعیت استان اصفهان به تبع از کشور روند رو به کاهشی داشته است و این روند در ۳ سال اخیر به قدری نگران کننده و محسوس‌تر شده است.
بحسین غفرانی امروز در جمع خبرنگاران اظهار داشت: همه ساله در 30 اردیبهشت ماه به جهت اینکه در سال 93 در چنین روزی پیام مقام معظم رهبری و بیانیه معظم له در رابطه با کلیات جمعیت در 14 ماده ابلاغ شد به چالش امر جمعیت می‌پردازیم.
وی با بیان اینکه در سال 94 به همین منظور شورای راهبردی جمعیت در استان‌های کشور به ریاست استانداران و دبیری مدیران کل ثبت احوال استان‌ها تشکیل شد، افزود: این شورا تشکیل شد تا علاوه بر پیگیری اجرای این سیاست‌های ابلاغی به امر رصد و چالش جمعیت بپردازند.
مدیرکل ثبت احوال استان اصفهان با بیان اینکه ما در مقاطع گوناگون جمعیتی در استان و کشور با یک سری سیاست‌های سلبی و ایجابی مواجه بودیم، تصریح کرد: در سال 46 با کاهش سن ازدواج دختران و پسران نخستین سیاست سلبی در خصوص محدود کردن جمعیت آغاز شد.
وی ادامه داد: پس از انقلاب اسلامی این سیاست رها شد و رهایی این سیاست و آزادی فعالیت‌های گوناگون عرصه‌های جمعیتی منجر به پدیده‌ای به نام انفجار جمعیت در سال 1365 شد.
غفرانی با بیان اینکه پدیده انفجار جمعیت عواقب و زیان‌هایی را متحمل جامعه می‌کرد، گفت: نظام برنامه‌ریزی با این سطح از رشد که میانگین نرخ جانشینی جمعیت باید 2.1 باشد در آن سال به بالای 4.2 رسید یعنی بیش از 2 برابر جمعیت ما در مقایسه با رشد میانگین افزایش پیدا کرد.
وی خاطرنشان کرد: نخستین زنگ خطر اقدام عملی و سیاست‌های ایجابی متقابل در سمیناری در خراسان آغاز شد که در خصوص افزایش جمعیت هشدار دادند که نتیجه این سمینار منجر به سیاست‌های تنظیم خانواده در ابتدای دهه 70 شد.
مدیرکل ثبت احوال استان اصفهان گفت: از دهه 70 تاکنون به ویژه در سرشماری سال 75 تا به حال نرخ رشد جمعیت استان اصفهان به تبع از کشور روند رو به کاهشی داشته است و این روند در 3 سال اخیر به قدری نگران کننده و محسوس‌تر شده است.
وی با بیان اینکه اشتغال، بالا رفتن میانگین سن ازدواج، افزایش نرخ طلاق و پدیده نازایی از جمله عوامل کاهش جمعیت هستند، اضافه کرد: همچنین مسئله‌ای که گریبان تمام مشکلات را گرفته تک فرزندی و تمایل به فرزند کمتر است که متأسفانه این موضوع بر اثر سیاست‌های گذشته تنظیم خانواده همچنان در جامعه موجود است.

 

 

انتهای پیام / اصفهان امروز