مبارکه نا گزارش می دهد؛

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی مبارکه نا، یک جوان از اهالی شهر دیزیچه که در چند روز گذشته در اثر ذبح یک گوسفند و نیش کنه از این دام به ویروس این بیماری مبتلا شده است متاسفانه روز گذشته جان خود را باوجود انجام اقدامات درمانی ازدست داده است و با رعایت موارد ایمنی و بهداشتی ازطرف دستگاه های مربوطه در آرامستان شهر دیزیچه خاکسپاری شد.

تب کریمه کنگو که یکی از بیماری های خطرناک اما قابل پیشگیری در ردیف بیماریهای ویروسی  است که از طریق  حیوان به انسان منتقل می‌شود و به طور میانگین در اثر ابتلای فرد به این بیماری، فرد مبتلا به آن تا 50 درصد موارد جان خود را از دست می‌دهد.

یکی از راه‌های انتقال آن از طریق گزش کنه‌ای است که روی بدن حیوان آلوده به خصوص دام‌های اهلی مانند گوسفند و بز و گاو زندگی می‌کند، این ویروس وارد بدن کنه شده و بعد با گزش باعث ابتلای انسان به بیماری  می‌شود.

 

کنه و دام های آلوده راه های انتقال این ویروس هستند

ریيس مركز بهداشت شهرستان مباركه در گفت و گو با مبارکه نا با اشاره به مبتلا شدن یک جوان به تب کریمه کنگو در مبارکه تصریح کرد: در ویروس تب کریمه کنگو، فرد به صورت ناگهانی دوچار تب شدید، درد عضلانی و مفاصل، سردرد و تهوع، استفراغ می شود و به تدریج شروع به خون ریزی از لثه و بینی می کند.

فتح الله جعفری با بیان اینکه قسمت های مختلف داخلی بدن مانند کبد، ریه و … را درگیر می کند و اگر درمان نشود منجر به فوت فرد می شود، گفت: ویروس تب کریمه کنگو با قدرت انتشار و آمار مرگ و میر بالایی دارد، می طلبد پیشگیری خیلی جدی گرفته شود و تنها راه مقابله با این بیماری، رعایت بهداشت و جلوگیری از راه انتقال است.

وی افزود: کنه آلود و دام های آلوده راه های انتقال این ویروس هستند و با وضعیتی که در جامعه امروز است، کنه خیلی کم در خانه ها وجود دارد ولی تماس خانواده ها به دام ها زیاد است.

ریيس مركز بهداشت مباركه بیان کرد: اگر دامی آلود باشد و ذبح شود، افرادی که با این دام در تماس باشند از گوشت و ترشحات دام، مبتلا می شوند.

وی با بیان اینکه تب کریمه کنگو قدرت انتشار بالایی دام ها سریعا مبتلا به این ویروس می شوند، اظهار کرد: به مردم توصیه می کنیم که کشتارها به صورت سنتی انجام نشود و مکانیزه در کشتارگاه های انجام شود.

جعفری ادامه داد: در کشتارگاه مراحلی وجود دارد که اگر دامی مبتلا به بیماری شود شناسایی می شود و گوشت ها و محصولاتی که از کشتارگاه تهیه می شود، کاملا سالم می باشند.

 

بیماری تب کریمه کنگو چیست ؟

تب خونریزی دهنده کنگو کریمه (Crimean-Congo hemorrhagic fever) از حیوان به انسان و از حیوان به حیوان سرایت می کند.

بیماری تب کنگو که با سردرد شدید، تب، درد عضلانی و خونریزی زیر جلدی همراه است، اگر به سرعت تحت درمان‌های اختصاصی از طریق داروهای ضدویروسی قرار بگیرد، در بیشتر موارد قابل درمان خواهد بود.

این بیماری یک بیماری تب دار حاد است که به وسیله کنه به انسان منتقل می شود و مرگ ومیر بالایی دارد و همه گیری های داخل بیمارستان آن شایع است، با وجودی که این بیماری مخصوص حیوانات است ولی متاسفانه موارد تک گیر و ناگهانی این بیماری در انسان ها نیز اتفاق می افتد.

 

بیماری تب کریمه کنگو چست؟

علایم تب ناگهانی، بدن درد، کوفتگی، ضعف، سردرد، درد شدید عضلات، بی اشتهایی، درد پشت حدقه چشم، ترس از نور، تهوع، استفراغ ، گلو درد، دل درد، تغییرات خلقی مثل بیقراری و افسردگی، خونریزی است

خونریزی، از روز 3 تا 6 روزشروع می شود، خونریزی در مخاط ، خط زیر بغل ، محل های تزریق و خونریزی از اعضای مختلف بدن مثل بینی ، لثه ، مجاری ادراری ،روده ، رحم و…

 

علایم بیماری تب کریمه کنگو در دام چیست ؟

دام ها بندرت علایم کلینیکی نشان می دهند

در اثر عفونت خونی تب به مدت یک هفته در دام دوام می یابد و پس از ان دام به عنوان ناقل بیماری ویروس را از خود دفع میکند.

گهگاهی در حالت حاد در مخاطات (دهان و چشم ها )، پر خونی ریزی دیده می شود.

 

انتقال به انسان :

انتقال از طریق گزش کنه ای از گونه هیالوما (هر کنه ماده در هر دوره تخم گذاری 2 تا 8 هزار تخم تولید می کند)

انتقال از طریق نیش حشرات

انتقال از طریق تما با خون یا ترشحات مبتلایان

انتقال از طریق گزش کنه آلوده

از طریق له کردن کنه

تماس مستقیم با لاشه گوشت ،خون ،ترشحات و بافتهای آلوده

تماس با ترشحات ،خون و تنفس افراد مبتلا

تنفس در تماس با دامهای آلوده

 

گروه های در معرض خطر :

دامداران، چوبداران

دامپزشکان و کارکنان دامپزشکی

سلاخان ، قصابان و کارکنان کشتارگاه

پزشکان ، پرستاران ، بهیاران و کارکنان بیمارستان

کارکنان رستورانها و کبابی ها

 

پیشگیری بیماری در دام

بهسازی جایگاه دام جهت جلوگیری از تخمگذاری و تکثیر کنه ها

سمپاشی بدن و جایگاه دام بخصوص در فصل فعالیت کنه ها

جمع آوری کود و فضولات دامی و خارج نمودن از دامداری

پاکسازیدامداری از اشیاء متفرقه جهت جلوگیری از تخمگذاری کنه

عدم خرید دام از کانونهای بیماری و دامداریهایی که موازین بهداشتی را رعایت نمی کنند

سم پاشی بدن دامهای خریداری شده و قرنطینه به مدت 14روز

 

پیشگیری بیماری تب کریمه کنگو در انسان

جدا نگاه داشتن جایگاه دام از محل زندگی

خود داری از له کردن کنه با دست یا روی بدن دام

خودداری از تماس بدن با ترشحات و خون دام

خود داری کشتار دام در محلهای غیر مجاز

تهیه گوشت مورد نیاز از محلهای مطمئن و تحت نظارت دامپزشکی

رعایت اصول ایمنی در موقع تماس با گوشت تازه ، جگر و سایر آلایش دام

روشهای حفاظت شخصی در تماس با ترشحات و خون حیوانات (پوشیدن دستکش ، لباس بلند ، چکه ، ماسک و عینک )

روشهای حفاظت شخصی از گزش کنه و حشرات

خودداری از رفت و آمد در محلهای کشتار غیر مجاز

اجتناب از خوردن گوشت ، جگر خام و نیم پخته ، نگهداری جگر ، دل ، قلوه به مدت 48 ساعت در یخچال و سپس استفاده از آن

 

مهم‌ترین نکته برای پیشگیری، رعایت نکات بهداشتی توسط کسانی است که در کشتارگاه‌ها و دامداری‌ها کار می‌کنند و خرید گوشت ممهور به تاییدیه اداره دامپزشکی است.

انتهای پیام/