به گزارش پایگاه خبری تحلیلی مبارکه نا، با حضور وزیر نیرو در شهرستان مبارکه پروژه فاضلاب دو شهر دیزیچه و زیباشهر کلنگ زنی شد.
وزیر نیرو در مراسم بهرهبرداری از پروژه مجتمع آبرسانی فخرآباد شهرستان مبارکه و آغاز عملیات احداث شبکه فاضلاب شهرهای دیزیچه و زیباشهر با اشاره به اینکه مصرف آب میتواند بهتنهایی منشأ آلودگی آب باشد چون بهصورت فاضلاب دفع میشود، تصریح کرد: با توسعه شهرها و افزایش جمعیت و بالا رفتن میزان ورود فاضلاب به طبیعت، زمین قدرت پالایش خود را برای این حجم از فاضلاب از دست میدهد و اینجاست که باید شبکههای فاضلاب و تصفیهخانهها بهصورت علمی و صنعتی ایجاد شود.
حمید چیت چیان بابیان اینکه در این زمینه و در بخش کشاورزی هم سموم و کودهای شیمیایی وارد آب و طبیعت میشود و مضرات خاص خود را دارد، گفت: در اولین مرحله منابع آبی آلوده میشوند و امکان استفاده از این منابع حتی برای زراعت هم از بین میرود و دومین مسئله ضرر رساندن بهسلامت انسان از طریق شیوع این آلودگیهاست.
وی افزود: جمعیت زیرپوشش شبکههای فاضلاب تا ابتدای دولت کنونی 38.82 درصد بوده که امروز به 45.1 درصد رسیده است که به ازای هرسال 2 درصد جمعیت را پوشش داده است.
چیت چیان گفت: به دلیل محدودیتهای منابع آب در استان اصفهان سه سال پیش طبق توافق وزارت نیرو و شورای عالی آب قرار شد بهتدریج تمام مصارف صنعتی استان اصفهان بهجای آب چاهها و آب خام از پساب فاضلابها استفاده کنند و این راهکار در حال انجام است.
وی در مورد پیگیری وضع آب آشامیدنی در روستاهای کشور هم افزود: ما تا سال 92 در بودجه کشور ردیفی برای آبرسانی روستایی نداشتیم و در 8 سال گذشته قبل از این دولت بهطور متوسط هرسال 293 روستا آبرسانی شده اما با تأکید شورای عالی آب از سال 93 و به پیشنهاد وزارت نیرو ردیف بودجه اختصاص یافت و فقط در سال گذشته این وزارتخانه بیش از 2 هزار و 985 روستا را در یک سال آبرسانی کرد.
وزیر نیرو بیان کرد: درمجموع فعالیت دولت یازدهم تا امروز به بیش از 5 هزار و 200 روستا آبرسانی شده و بیش از 4 میلیون و 100 هزار نفر از نعمت آب آشامیدنی برخوردار شدند که نمونه آن را امروز در مجتمع آبرسانی روستای فخرآباد شهرستان مبارکه با 22 روستا مشاهده کردیم.
وی همچنین افزود: مردم استان اصفهان با گوشت و پوست خود وضع کمبود و محدودیتهای منابع آبی را لمس کردهاند و برای رسیدگی به این مردم باید بدانیم توزیع مصرف آب برای ما یک وظیفه انسانی و شرعی است.
یکی از مصوبات 9 مادهای شورای عالی آب، استفاده پساب در مصارف صنعت است
معاون امور عمرانی استاندار اصفهان در این آیین با اشاره به اینکه در استان اصفهان ۱۰۷ شهر و بیش از هزار و ۷۰۰ روستا وجود دارد، تصریح کرد: در دوره اول مدیریت آب منطقه بیش از 400 روستا که از نعمت شبکه آبرسانی محروم بودند را شناسایی کردیم و امروز با تدابیر اندیشیده شده بسیاری از روستاها در استان تحت پوشش آبرسانی بهداشتی قرار گرفتند.
محمدعلی طرفه بابیان اینکه با کمک خدا و همت مدیران امروز شاهد بهرهبرداری از تعدادی از مجتمعها آبرسانی هستیم، خاطرنشان کرد: مجتمعی که امروز به بهرهبرداری میرسد 23 هزار نفر را تحت پوشش دارد و اقدام مؤثری در بهبود تأمین آب شرب روستاهای شهرستان مبارکه است.
معاون استاندار اصفهان بیان کرد: یکی از اقدامات مهمی که در شروع دولت انجام شد و شاید برای اولین بار کشور و اولین استان این مصوبه تدوین و تصویب شد، مصوب 9 مادهای شورای عالی آب بود.
وی با اشاره به اجرای مصوبات ۹ مادهای شورای عالی آب در اصفهان گفت: یکی از مصوبات 9 مادهای، استفاده پساب در مصارف صنعت است و جایگزین کردن پساب فاضلاب شهرها بهجای آب خام در صنایع است.
طرفه بابیان اینکه صنایع بزرگ استان بیش از 70 میلیون مترمکعب از آب خام منطقه را برای فرآیند تولید، مصرف میکنند، عنوان کرد: جایگزینی پساب اقدام مؤثری در ارتقا مدیرت منابع آب، حفظ منابع آب خام و بهبود وضعیت محیط زیستی منطقه است.
وی ادامه داد: یکی از بندهای این مصوبه کاهش استفاده آب توسط صنایع بود که با همکاری صنایع بزرگ استان در این زمینه اقدامات خوبی صورت گفت و صنایعی که آب خام مصرف میکند میتوانند از این پساب استفاده کنند.
معاون استاندار اصفهان با اشاره به اینکه شهرستان مبارکه ازلحاظ زمان شروع و حجم فعالیت شرکت آب و فاضلاب و با کمک بخش خصوصی پیشرو است، افزود: یکی از مزیتهایی که در اصفهان وجود دارد، حضور و فعالیت قابلتوجه بخش غیردولتی در فعالیتهای عمرانی است. همچنین در اسفندماه ۹۵، ۱۲ طرح آبرسانی در استان اصفهان باارزش ۱۰ هزار میلیارد ریال تعریف شد که مجموعاً ۸۰ درصد توسط بخش خصوصی و ۲۰ درصد توسط بخش دولتی تأمینشده است.
این پروژه به طول ۱۶۷ کیلومتر و با هزینهای در حدود ۹۶۰ میلیارد ریال با مشارکت فولاد مبارکه به روش بیع متقابل در دو سال اجرا میشود.
جمعیت تحت پوشش این پروژه فاضلاب حدود 30 هزار نفر است که به مدت 30 سال در اختیار فولاد مبارکه قرار دارد.
شهرهای دیزیچه و زیباشهر از توابع شهرستان مبارکه در 35 و 30 کیلومتری مرکز استان اصفهان قرار دارند.
انتهای پیام/
Sunday, 24 November , 2024