به گزارش پایگاه خبری تحلیلی مبارکه نا، حسن رحیم پور ازغدی امروز در نشست «بررسی خشونت علیه زنان در دنیای مدرن» که به همت کانون بانوان بسیج دانشجویی دانشگاه فردوسی مشهد در دانشکده ادبیات این دانشگاه برگزار شد، با اشاره به این مطلب که اصل خشونت مقولهای مدرن نیست و از گذشته بوده منتها امروز اسامی زیبا یافتهاند، گفت: به طور مثال خشونت جنسی که به مقدمات این خشونت پرداخته میشود که البته دلایل آن از قدیم بودهاند.
وی ادامه داد: همچنین مصرف شراب یکی از عوامل خشونت است و در قرآن آمده که مصرف شراب اخلاق را از انسان میگیرد و خشونت را به جای آن مینشاند.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با بیان این مطلب که خشونت جنسی علیه زن در تمامی جوامع بوده و خواهد بود، تصریح کرد: اما این خشونت در جوامعی که حجاب و اخلاق و جنسی رعایت میشود، به مراتب کمتر است و در جوامعی که برهنگی تبلیغ میشود خشونت جنسی بیشتر خواهد بود.
ازدواج سفید به نفع مردان است نه زنان
رحیم پور ازغدی ازدواجهای سفید را به نفع مردان دانست و ادامه داد: در این ازدواجها زنان هستند که مورد خشونت قرار میگیرند؛ چراکه در زندگی آینده آنان بسیار تاثیرگذار است و این در حالی است که غرب اینها را آزادی و حقوق میداند.
وی به آمار ضرب و شتم زنان در کشورهای غربی اشاره و تصریح کرد: با توجه به اینکه مردان در غرب آزادتر و از نظر اخلاقی بیقیدتر هستند و بیشتر مشروبات الکلی مصرف میکنند، بنابراین زنان در آن کشورها بیشتر مورد شرب و شتم قرار میگیرند.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی خشونتهای اقتصادی علیه زنان را از دیگر خشونتها علیه زنان خواند و بیان داشت: در کشورهای غربی با توجه به هم مردان و هم زنان شاغل هستند، زنان مجبورند بسیاری از مخارج را خود به عهده گیرند؛ اما در جوامع اسلامی، اسلام مخارج زندگی را بر دوش مردان گذاشته است.
رحیم پور ازغدی با بیان این موضوع که قرآن به وجود زن اهمیت میدهد، گفت: زمانی که پسر پیامبر از دنیا رفت جامعه جاهلی عرب به پیامبر(ص) گفتند دیگر نسلت ادامه نخواهد یافت؛ اما قرآن گفت این دختر و کوثر است و کوثر از کثرت میآید.
وی تأکید کرد: قبل از اسلام به زنان ارث تعلق نمیگرفت و حتی چنانچه خانوادهای دختر داشت و پسر نداشت فردی را به عنوان پسر خوانده میپذیرفتند و به او ارث میدادند؛ اما به دختران خود خیر.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با تأکید بر این مطلب که پس از اینکه قرآن حضرت فاطمه(س) را کوثر خواند نگاه به بانوان تفاوت کرد، خاطرنشان کرد: اسلام به آن فردی که صاحب دختر شده میگوید نماز بخوان و خداوند را شاکر باش.
رحیم پور ازغدی یادآور شد: خشونت علیه زنان در تمام دورانها بوده است و در ایران و عرب قبل از اسلام از دختران نمیپرسیدند که دوست داری با چه کسی ازدواج کنی؛ اما اسلام عنوان کرد حتی چنانچه تمام مقدمات ازدواج را فراهم کنید و دختر قبول نکند آن ازدواج باطل است.
وی در ادامه سخنان خود با تأکید بر این مطلب که خشونت در دنیای مدرن بسیار بیشتر از سابق شده، خشونت علیه طبیعت را نیز بخش دیگری از خشونت خواند و بیان داشت: تا زمانی که از طبیعت به درستی بهره ببریم خشونتی صورت نگرفته است؛ اما چنانچه بیش از حد نیاز از آن استفاده کنیم به طبیعت خشونت روا شده است و امروز بیشترین خشونتها علیه طبیعت در حال صورت گرفتن است.
حتی حیوانات و طبیعت هم در اسلام حقوق خود را دارند
عضو شورای انقلاب فرهنگی در ادامه منشاء خشونت علیه طبیعت را برگرفته از یک جهان بینی دانست و گفت: پیامبر اسلام همه اینها را نعمت و مخلوق خداوند میداند و توجه به این درختان و طبیعت مورد تأکید قرار گرفته است و این است جهان بینی و طبیعت شناسی اسلام.
رحیم پور ازغدی اضافه کرد: همچنین از امام علی(ع) روایت شده که روزی که دو نفر بر روی اسب شدهاند و با هم سخن میگفتند به آنان میگوید چرا بر روی اسب نشسته و سخن میگویید، مگر بر روی صندلی نشستهای؟!. همچنین در روایتی آمده که پیامبر شتری را میبینند که بار بسیاری بر روی آن است. پیامبر از فردی میپرسد که این شتر از آن کیست و آن فرد میگوید صاحب این شتر مشغول غذا خوردن است. پیامبر در جواب میگوید از جانب من جهنم را به او بشارت دهید؛ چراکه خودش رفته و مشغول غذا خوردن است و به این شتر ظلم میکند.
خشونت علیه بندگان خدا در حد شرک به خداوند است
وی با تأکید بر این مطلب که اسلامی که تا این اندازه به حقوق طبیعت و حیوانات اهمیت میدهد، مگر میشود که به انسانها اهمیت ندهد، تصریح کرد: در روایات آمده که خشونت علیه بندگان خدا در حد شرک به خداوند است و خداوند گفته هر گناهی را میبخشم الا شرک.
عضو شورای انقلاب فرهنگی در ادامه سخنان خود یکی از دلایل خشونت علیه زنان را مسائل مادی است، بیان داشت: با توجه به اینکه در جامعه جاهلیت گذشته قدرت و ثروت مورد اهمیت بود وزنان در آن دوره هیچ مسئولیت مادی بر دوش نداشتند و دختران نه در دوران جنگ و در عرصه اقتصادی نمیتوانستند کمک کننده باشد، بنابراین آنان را زنده به گور میکردند.
امروز به اسم آزادی تمام حقوق زنان را میگیرند
رحیم پر ازغدی با تأکید بر این نکته که امروز و در جاهلیت مدرن به اسم آزادی تمام حقوق زنان را از او میگیرند، تصریح کرد: امروز همان جنایات گذشته را علیه زنان روا میدارند؛ اما اسمش را تغییر داده و زیبا کردهاند.
وی تاکید کرد: البته اسلام تاکید کرده که زوجین باید به یکدیگر توجه داشته باشند و به حقوق یکدیگر احترام بگذارند و نسبت به هم کوتاهی نکنند.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی در بخش پایانی سخنان خود رقابت بر سر قدرت و ثروت بین مردان و زنان را خشونتی دیگر علیه زنان خواند.
انتهای پیام/ دانشجو
Wednesday, 4 December , 2024