حضرت آيت‌ الله سيد محمدباقر موحد ابطحی از علمای سرشناس اصفهان شب گذشته به لقاء الله پیوست.

ابطحی921117به گزارش پایگاه خبری مبارکه نا به نقل از گروه راهبرد خبرگزاری دانا، تالیفات این عالم محقق کم نظیر در تفسیر، حدیث و دیگر علوم اسلامی است که به صدها مجلد می رسد. ضمن اینکه این فقیه فقید از شاگردان طراز اول آیات عظام بروجردی، حضرت امام (ره) و آیت الله گلپایگانی بودند که حدود 70 سال در قم به تدریس، تحقیق و تالیف مشغول بودند.

از دوستان قدیمی و صمیمی ایشان می توان اشاره ای داشت به نام هایی چون شهید مطهری، آیت الله مهدوی کنی، آیت الله باقری کنی و دیگر مراجع عظام.

در کنار خدمات علمی این عالم برجسته باید اشاره ای کرد به خدمات عمرانی، درمانی، تبلیغی و رفاهی او در مناطق محروم به ویژه منطقه اقلید و جهاردانگه استان فارس که به امر آیت الله بروجردی انجام دادند که به تعبیر مقام معظم رهبری ایشان آن شهر را تبدیل به شهر امام زمان (عج) کرد.

زندگینامه
حضرت آیت‌الله موحد ابطحی دوم اسفند 1306 شمسی برابر با شب دوم رمضان سال 1346 قمری در خانواده ‌ای اهل علم و معرفت در اصفهان متولد شد. پدرش، آیت‌الله حاج سید مرتضی موحد ابطحی از علمای سرشناس اصفهان بود. جدّ مادری ‌اش نیز آیت‌الله سید محمدتقی موسوی احمدآبادی نویسنده کتاب معروف «مکیال المکارم» است.

سید محمدباقر مقدمات و دروس سطح را در حوزه علمیه اصفهان، نزد پدرش و استادانی همچون حضرات آیات: حاج‌آقا رحیم ارباب و شیخ محمود مفید آموخت. سپس در 17 سالگی، برای ادامه تحصیل به قم رفت و در مدرسه حجتیه اقامت گزید. در قم، از محضر آیات عظام: سید حسین بروجردی، سید محمد حجت کوه‌کمره‌ای بهره گرفت و با اینکه 20 سال بیشتر نداشت، بدلیل ایرادهای علمی و نقدهایی که در کلاس درس بیان می‌کرد، توجه استادان را به خویش جلب کرد.

سپس حضرت آیت ‌الله موحدابطحی برای فراگیری دانش بیشتر، در سال 1370 قمری رهسپار نجف اشرف شد. وی پس از بازگشت به قم، در رشته‌های گوناگون علوم اسلامی به ‌ویژه حدیث و رجال به تحصیل و پژوهش پرداخت و به درجه‌های عالی رسید.

ایشان در دوره سطح و خارج، شاگردان بسیاری را پرورش داد. افزون بر آن، با بنیان نهادن مدرسه و مرکز پژوهشی «الامام المهدی» در قم، به گردآوری اخبار و احادیث اهل بیت علیهم السلام همت گماشته که ره آورد آن، انتشار ده‌ها کتاب ارزنده مانند «الصحیفة السجادیة الجامعة» و «صحیفة الامام الرضا علیهم السلام» است.