به گزارش پایگاه خبری تحلیلی مبارکه نا، مهدی بخشی سورکی: زمان چه بهسرعت گذشت، گویی همین دیروز بود که فرشتگان الهی بشارت آوردند که به یمن فرارسیدن ماه مبارک رمضان درهای غفران و رحمت الهی گشوده و شیطان در این ماه به بند کشیده شده است.
شبهای قدر ماه صیام بر هزاران ماه برتری داشت و مؤمنان را با دعا و قرآن آشتی داد و زمزمههای جوشن کبیر و بر سر گرفتن مصحف الهی و سوگند دادن به چهارده نور پاک غبار از دلها زدود.
چه زیبا سید الساجدین علی بن الحسین(ع) در وداع با ماه مبارک رمضان مناجات میکند «خدایا ، این ماه در میان ما در جایگاهی پسندیده قرار داشت و مصاحب و همراهی نیکو بود و بیشترین سودهای جهانیان را برای ما آورد، سپس هنگامیکه وقت آن به پایان رسید و زمانش به سرآمد و شمارهاش را کامل و تمام کرد، از ما جدا شد. ازاینرو، ما هم همچون کسی که فراقش برای ما سنگین و ناگوار است، او را بدرود میگوییم، درحالیکه روی برتافتنش برای ما غمبار و وحشتزاست…»
حالا مسلمانان روزهدار پسازآنکه ماه صیام را به روزهداری پرداختهاند و از خوردن و آشامیدن و کارهای مباح دیگر چشمپوشی کرده و افسار هوای نفس خود را به دست گرفته و آن را رام کردند و در مسیر بندگی و عبادت الهی، شبها را به طاعت و روزها را روزه بودند، در روز عید سعید فطر این عید اللهاکبر، از خداوند بزرگ طلب پاداش میکنند.
مسلمانان در روز عید سعید فطر و پس از یک ماه بندگی خالصانه به پیشگاه خداوند در این شهر توبه، تکبیرگویان در صفوف به هم فشرده و باشکوه، نماز میگذارند و با پرداخت زکات فطره و دستگیری از نیازمندان و مستمندان اعمال این ماه پر خیروبرکت را به پایان میرسانند.
در میزان الحکمه خطبهای از امام علی(ع) که دریکی از اعیاد فطر بیان فرمودهاند؛ آمده است که حضرت به مؤمنین در این روز بشارت آمرزیده شدن در پایان این ماه باعظمت الهی را دادهاند و فرمودند: ای مردم! این روز شما روزی است که نیکوکاران در آن پاداش میگیرند و زیانکاران و تبهکاران در آن مأیوس و ناامید میگردند و این شباهتی زیاد بهروز قیامتتان دارد، پس با خارج شدن از منازل و رهسپار جایگاه نماز عید شدن به یادآورید خروجتان از قبرها و رفتنتان را بهسوی پروردگار، و با ایستادن در جایگاه نماز به یادآورید ایستادن در برابر پروردگارتان را و با بازگشت بهسوی منازل خود، متذکر شوید بازگشتتان را بهسوی منازلتان در بهشت برین، ای بندگان خدا، کمترین چیزی که به زنان و مردان روزهدار داده میشود این است که فرشتهای در آخرین روز ماه رمضان به آنان ندا میدهد و میگوید: هان! بشارتتان باد، ای بندگان خدا که گناهان گذشتهتان آمرزیده شد، پس به فکر آینده خویش باشید که چگونه بقیه ایام را بگذرانید.
مؤمنان در روز عید فطر و در قنوت نماز این عید بزرگ، ۹ مرتبه به خدا عرضه میدارند: «اللّهم انی اسألک خیر ما سألک منه عبادک الصّالحون؛ یعنی بهترین چیزی را که بندگان صالح خدا از او طلب میکنند، به ما عطا کن. «و اعوذ بک مما استعاذ منه عبادک المخلصون»؛ و از آنچه که بندگان مخلص خدا، به خدا پناه میبرند، که در واقع همان کسب رضایت الهی و حفظ تقوا و توفیق عبادت و بندگی در روزهای دیگر سال است.
عید فطر روز بازگشت به فطرت الهی است
استاد حوزه علمیه قم در رابطه بااهمیت عید سعید فطر در گفتگو با خبرنگار مهر، عید فطر را ازجمله مهمترین مناسبتهای اسلامی دانست و اظهار داشت: در این روز بزرگ مسلمانانی که توانستهاند از فیوضات این ماه مبارک حداکثر بهرهبرداری را ببرند و از این فضای معنوی برای آخرت خود توشهای فراهم کنند در حقیقت شادکام و خرسند هستند.
آیتالله علی اسلامی بیان داشت: عید سعید فطر در حقیقت روز رهایی از تاریکیهایی است که ممکن است انسانها در طول زندگی خود با انجام معاصی و گناهان به آن دچار شده باشد و درواقع روز عید فطر زمان بازگشت به فطرت الهی است.
مسلمانان باید این حالات معنوی را که در ماه مبارک رمضان بهدست آوردند را در طول سال حفظ کننداین عضو مجلس خبرگان رهبری اظهار داشت: مؤمنین در روز عید فطر باید سجده شکر بهجا بیاورند که توانستند با عنایت پروردگار و توکل به ذات اقدس الهی و در پرتوی مناجات و برقراری ارتباط نزدیک با خداوند و انس به قرآن کریم از آزمون رمضان سربلند بیرون آمدهاند.
وی بابیان اینکه مسلمانان باید این حالات معنوی را که در ماه مبارک رمضان به دست آوردند را در طول سال حفظ کنند، افزود: مسلمانان با اصلاح خود میتوانند زمینه اصلاح جامعه اسلامی را فراهم کرده و در راستای رضایت الهی قدم بردارند.
عید فطر روز پاداش خداوند به بندگان است
آیتالله سید محمد غروی، عضو شورای عالی حوزههای علمیه کشور نیز در گفتگو با خبرنگار مهر، عید فطر را یکی از اعیاد مهم و بزرگ الهی برشمرد که انسان آن را در مقام شکرگزاری از یک ماه ضیافت الهی گرامی میدارد.
وی با اشاره به اینکه انسان در ماه رمضان با تمام وجود ضیافت الهی را درک میکند بهگونهای که حتی خواب وی نیز عبادت محسوب میشود، افزود: انسان ماهی را تجربه کرده است که مهمان الهی بوده و شبی را تجربه کرده که عبادت در آن از هزار ماه بیشتر بوده است.
عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم عید فطر را روز پاداش خداوند به بندگان ارزیابی و بیان کرد: انسان در این روز با توجه به عبادت و نماز و روزههایی که در ماه رمضان رقم خورده است شاهد جمعبندی تلاشها و مجاهدتهای خود است که در نماز عید فطر و فطره خودنمایی میکند.
وی در ادامه با اشاره به حدیثی از رسول اکرم(ص) ادامه داد: پیامبر اسلام(ص) تأکید داشتند که اعیاد خود را با اذکار الهی و تکبیر خداوند زینت دهید.
آیتالله غروی به نماز عید فطر و دعایی که در قنوت آن خوانده میشود اشاره کرد و گفت: در پاپان ماه مبارک رمضان و در قنوت دعای عید فطر از خداوند خواسته میشود که مسیر ما را مسیر صالحان و مخلصان قرار دهد و آنچه به خوبان داده به ما نیز عطا کند و آنچه از خوبان دور داشته از ما نیز دور کند.
انسان باید این مطلب را درک کند که تازه وضعیت دیگری را پیداکرده و باید در اعمال خود مراقبت بیشتری داشته باشد
وی تأکید کرد: تلقی ما از عید فطر نباید اینگونه باشد که بعد از یک ماه زحمت روزهای غفلت آغازشده است بلکه انسان باید این مطلب را درک کند که تازه وضعیت دیگری را پیداکرده و باید در اعمال خود مراقبت بیشتری داشته باشد و همینگونه است که شاهدیم برخی در این روز از ضیافت الهی و فیضی که بردهاند شاد هستند.
عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم تأکید کرد: انسان باید ظرفیت عبادی و اخلاقی که در ماه رمضان به دست آورده را غنیمت شمارد و در کل سال آن را حفظ کرده و سرمایه وی در مسیر زندگیاش قرار دهد.
و خوشا به سعادت آنانی که این ماه باعظمت الهی را درک کردند و به راز روزهداری رسیدند و عازم دیدار معبود شدند.
خوشا به حال آنهایی که به بالین مریضی رفتند و حمد شفایی برای او خواندند، خوشا به حال آنهایی که به انتظار یک خانواده زندانی پایان دادند و بساط سفر افطاری خود را با مستمندی تقسیم کردند و دیگران را باهم آشتی دادند و با ماه رمضان ابدی و جاودانه شدند.
خدایا، مصیبت رفتن این ماه ما را جبران کن، و روز عید و روزه گشودنمان را بر ما مبارک ساز
حالا که عید رمضان از راه رسیده است واژههای مناجات امام زینالعابدین(ع) را زمزمه میکنیم که خداوندا، از هر گناهی که مرتکب شدهایم، یا هر کار بدی که از پیش فرستادهایم، یا اندیشه بدی که در دل داشتهایم توبه میکنیم، توبه کسی که خیال بازگشت به گناه در دل ندارد، توبه خالصی که از شک و تردید پیراسته باشد، پس آن را از ما بپذیر و ما را بر آن ثابت بدار.
خدایا، هر معصیت کوچک و بزرگی که در این ماه پیرامون آن گشتهایم، یا گناهی که به آن آلودهشدهایم، از روی عمد یا فراموشی، به ستم کردن بر خود یا به هتک حرمت دیگری، ما را از آن در پرده ستاری خود بپوشان.
خدایا، مصیبت رفتن این ماه ما را جبران کن، و روز عید و روزه گشودنمان را بر ما مبارک ساز و آن را از بهترین روزهایی قرار ده که بر ما گذشته است.
و در عید بزرگ بندگی دوباره چشم امید به رحمتت دوختهایم؛ «خدایا بر محمد و آلش درود فرست و مصیبت و اندوه ما را در غم رفتن این ماه، خودت جبران کن و روز عید فطر را بر ما مبارک گردان و آن را از بهترین روزهایی قرار ده که بــر ما گذشته است تا پسندیدهترین روز برای جلب عفو و بخشش و محو گناهان باشد و گناهان پنهان و نهان ما را مورد آمرزش قرار ده.»
شکرانه نعمت ولایت و امامت
خدایا در این عید در زیر سقف آسمان کبود رنگت دستها را بهسوی تو بالا میآوریم و به نیت پنج مهمان کساء پیامبر «اللهُم اهلَ الکِبریاءِ و العظمةِ و اهلَ الجودِ و الجبروت» را، با تو نجوا میکنیم… ای تو اهل عفو و رحمت و ای اهل تقوا و مغفرت …
در بخشی از دعای روز عید فطر امام سجاد(علیهالسلام )میخوانیم: «وَاَعِنّی عَلی جِهادِ عَدُوِّکَ فی سَبیلِکَ مَعَ وَلیکَ کما قُلْتَ جَلَّ قَولُکَ اِنَّ اللّهَ اشْتَری مِنَ الْمُۆمنینَ اَنْفُسَهُمْ وَ اَموالَهُمْ بِاَنَّ لَهُمُ الْجَنَّةَ یقاتِلونَ فی سبیل اللَّهِ… اللَّهُمَّ فَاَرِنی ذلِکَ السَّبیلَ حَتَّی اُقاتِلَ فیهِ بِنَفْسی وَ مالی طَلَبَ رِضاکَ فَاَکُونَ مِنَ الْفائِزینَ ؛ خدایا مرا بر جهاد با دشمنت در راه خودت همراه با ولیت [امام زمان] یاری کن، چنانکه خود فرمودی و بزرگ است سخن تو که «خداوند از مؤمنان، جانها و اموالشان را خریداری کرده که [در برابرش] بهشت برای آنان باشد، [به این صورت که] در راه خدا پیکار کنند..» خدایا پس این راه جهادت را به من نشان بده تا با جان و مال برای رضای تو در آن بجنگم، پس [به شهادت رسیده] از رستگاران باشم.»گویا عید فطر یک نوع شکرانه به درگاه خداوند متعال، برای نعمت ولایت و امامت است.
پس در صفوفی متحد با همه شیعیانت فریادخواهیم زد: «اسئَلُک بِحقّ هذا الیَوم» که قرارش دادی «للمسلمینَ عیدا» رحمت فرست بر محمد و خاندان او، بر مهدی موعود، بر یگانه منتظر دلها، سلام ما را برسان.
خداوند تو را بهحق این عید که آن را برای همه مسلمین جهان عید قراردادی فریاد «این المنتظر» ما را بیپاسخ مگذار و کاممان را با ظهور یگانه منجیات شیرین و عیدانه ای شایسته خداوندیت به ما عطا کن.
و برای سلامتی یگانه منجی عدالتگستر دعا میکنیم: «ای پروردگار؛ تو هر بلا را دفع کن از ولی خود و خلیفه خویش و حجت بر خلق عالمت و زبانت که از تو به سخن آید و به حکمت بالغه تو گویا باشد و …»
اللهم عجل لولیک الفرج و العافیه و النصر و اجعلنا من خیر اعوانه و انصاره و المستشهدین بین یدیه…
انتهای پیام/ مهر
Saturday, 23 November , 2024